REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Lietuvoje ypač mėgstama vištiena dažnai įtraukiama į subalansuotos mitybos racioną. Ją renkasi ir aktyviai sportuojantys bei skaičiuojantys kiekvieną kaloriją, ir rečiau apsilankantys sporto salėje ar bėgiojantys, tačiau žinantys apie vištienos teikiamą energinę vertę asmenys.

Lietuvoje ypač mėgstama vištiena dažnai įtraukiama į subalansuotos mitybos racioną. Ją renkasi ir aktyviai sportuojantys bei skaičiuojantys kiekvieną kaloriją, ir rečiau apsilankantys sporto salėje ar bėgiojantys, tačiau žinantys apie vištienos teikiamą energinę vertę asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renkantis paruoštą gaminti ar kepti vištieną, mitybos specialistai rekomenduoja būtinai atkreipti dėmesį, kokie ingredientai naudojami marinavimui. Siūloma rinktis tokią vištieną, kurios marinato sudėtyje yra natūralių produktų, tokių kaip kefyras, pasukos, citrinų sultys, svogūnai, česnakai, imbierai, pipirai, kalendros, cinamonas, bazilikai, rozmarinai.

REKLAMA

„Renkantis vištieną, kaip ir bet kurį kitą produktą, būtinai peržiūrėkite sudėtį, kuri nurodyta ant pakuotės. Kuo trumpesnis produkto ant pakuotės galiojimo terminas, tuo mažiau yra įvairių konservuojančių medžiagų, tuo jis sveikesnis“, – sako Nijolė Vasiliauskienė, Kauno kolegijos Technologijų fakulteto Viešojo maitinimo katedros vedėja.

Ypač atidžiai reikia įvertinti paruoštos kepti vištienos ar jos gaminių sudėtį. Nemaža dalis pakuočių jau iš išorės parodo, kad vištiena paskendusi riebiame dirbtinės spalvos marinate. Į šią sudėtį veikiausiai bus įtrauktas ir majonezas ar pomidorų padažas, jame bus ir cukraus bei kitų žmogaus organizmui nebūtinų priedų.

REKLAMA
REKLAMA

„Natūralu, kad vištiena, kurios marinate naudojami majonezai, kečupai ar garstyčios, bus riebesnė. Nepamirškime, kad majonezo negalima šildyti, tai – šaltas padažas, o acto rūgštis, kurios yra pramoniniu būdu pagamintame majoneze, mažina skonių receptorių jautrumą“, – sako mitybos specialistė. Priklausomai nuo padažų energinės vertės yra padidinamas ir produkto bei patiekalo kaloringumas.

Pasak Jolantos Daunaravičienės, natūralių, greitai paruošiamų vištienos gaminių „ChickFit“ gamybos technologės, puikiai vištienos skonis atsiskleidžia kepant ją orkaitėje. Taip pat tai yra vienas iš gamybos būdų, kai išlieka daug žmogaus organizmui reikalingų maistinių medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vištienoje gausu baltymų

Standartiškai vištienoje gausu organizmui itin reikalingų sočiųjų, mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų rūgščių, mineralinių medžiagų: kalio, fosforo, natrio, magnio, vitaminų: A, C, D, B6, B2 ir kitų.

Vištienoje gausu baltymų, kurie naudingi kaulams, nagams, odai, plaukams bei atsakingi už įvairių organų funkcijų palaikymą. Per dieną baltymai turi sudaryti apie 15 proc. bendros energinės vertės.

Kepti paruoštoje „ChickFit“ viščiukų šlaunelių mėsoje su penkių rūšių pipirais 100 g produkto maistinės vertės yra net 20,1 g baltymų, „ChickFit“ viščiukų krūtinėlėje Supreme – 19,8 g, o blauzdelėse su alyvuogėmis – 16,7 g baltymų. Vištiena itin naudinga propaguojantiems aktyvų gyvenimo būdą.

REKLAMA

Prekybos vietose šiuo metu galima surasti keturių skirtingų „Groward Group“ siūlomų paruoštų kepti natūralių vištienos gaminių „ChickFit“ rūšių – šlaunelių mėsos su penkių rūšių pipirais, blauzdelių su alyvuogėmis, Supreme krūtinėlių su rozmarinais, sparnelių su aitriosiomis paprikomis. Naujuosius „ChickFit“ itin paprasta paruošti, tereikia nuimti popierinę pakuotę ir plėvele apdengtą indelį pašauti į orkaitę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų