REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kokį desertą ruošiatės gaminti šventėms, artėjančioms Šv. Velykoms? Viena iš idėjų noriu su jumis šiandien pasidalinti. Pagaminau desertinius kiaušinius „tinginius", kurie mano manymu labai tinka artėjančiai šventei“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Kokį desertą ruošiatės gaminti šventėms, artėjančioms Šv. Velykoms? Viena iš idėjų noriu su jumis šiandien pasidalinti. Pagaminau desertinius kiaušinius „tinginius", kurie mano manymu labai tinka artėjančiai šventei“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 300 gr  sausainių; 180 gr sviesto; 150 gr juodo šokolado; 100 ml pieno; papildomai reikės kiaušiniams sudėti dėžučių ir maistinės plėvelės.

Sausainius sulaužiau mažais gabaliukais. Puode ištirpinau sviestą su šokoladu. Į sviesto/ šokolado masę supyliau pieną ir pakaitinau iki vientisos masės. Į tą patį puodą subėriau trupintus sausainius ir gerai išmaišiau.

Į kiaušiniams skirtą dėžutę patiesiau maistinę plėvelę (tieskit taip, kad paskui kraštais galėtumėte uždengti masę) ir sudėjau sausainių masę.

REKLAMA
REKLAMA

Sudėjusi pastačiau į šaldiklį apie 30–40 min., kad sutvirtėtų, bet jokiu būdu nesušaltų į akmenį! Išėmusi kiaušinių puseles sujungiau. Beliko papuošti pabarstukais ar kuom tik norite. Čia jau pagal jūsų fantaziją. Aš gaminau ekspromtu, tai ką turėjau po ranka, tuo ir puošiau

P. S. Aš pagaminau 10 puselių, t.y. 5 kiaušinius. Iš likusios masės susukau tradicinį tinginį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų