REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Esu agurkus raugusi (marinavusi) įvairiais būdais, bet šis receptas mūsų šeimai patinka labiausiai. Galiu pasakyti tiek, kad agurkai gardūs, traškūs jau po paros, o po dviejų – tobuli“, – rašo Audronė.

„Esu agurkus raugusi (marinavusi) įvairiais būdais, bet šis receptas mūsų šeimai patinka labiausiai. Galiu pasakyti tiek, kad agurkai gardūs, traškūs jau po paros, o po dviejų – tobuli“, – rašo Audronė.

REKLAMA

Karštu marinatu raugti agurkai

Reikės: 12 vnt. (~1 kg.) agurkų; pundelio krapų; 6-7 česnako skiltelių; 10 juodų pipiriukų (žirnelių); 3 lauro lapelių; kelių vyšnių lapelių (ir juodųjų serbentų, bet jų neturėjau); 1 l vandens; 2 v.š. druskos; 2 a.š. cukraus; 1 v.š. obuolių acto.

Gaminimo eiga:

Agurkus išploviau ir nupjoviau galiukus.

1 litre virinto vandens ištirpinau druską, cukrų, supyliau obuolių actą ir gerai išmaišiau.

Į indą sluoksniais sudėjau prieskonines žoleles, agurkus, česnako skilteles (jas pjausčiau pusiau) ir pipirus.

Ant viršaus supyliau karštą marinatą, uždengiau dangčiu ir laikiau virtuvėje, kambario temperatūroje.

Skanaus!

Šaltinis: „Gamink su Audrone

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų