REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei manote, kad vištiena skani tik su specialiais prieskoniais ar padažais, arba makaronų patiekaluose, gali būti, kad ją ruošiate ne taip.

Jei manote, kad vištiena skani tik su specialiais prieskoniais ar padažais, arba makaronų patiekaluose, gali būti, kad ją ruošiate ne taip.

REKLAMA

Vištiena yra daugelio valgiaraščių vienas esminių ingredientų, nebent maitinatės vegetariškai ar veganiškai. Tačiau daugeliui mėsą vartojančių žmonių vištiena neretai atrodo nuobodokas patiekalas.

Jei manote, kad vištiena, kuri yra labai universali mėsa, skani būna tik su specialiais prieskoniais ar padažais, arba makaronų patiekaluose, greičiausiai ją ruošiate ne taip. Pastaruoju metu aiškėja vis daugiau klaidų, kurias ruošdami maistą namuose daro daugelis.

Pradedant tobulais pusryčiais su šonine, dešrelėmis ir kiaušinienę, baigiant jautienos didkepsniais – visko galima išmokti. Taip pat verta atkreipti dėmesį į tai, kaip greitai paruošti šaldytą maistą. Panašiai ir su vištiena – visai nesunku tobulai išsikepti gardžią vištienos krūtinėlę, šlaunelę ar sparnelių, tik reikia žinoti, kaip. Vištienos mėgėjams patariama ją ruošti vienu tam tikru būdu – tik taip neteks paaukoti skonio.

REKLAMA
REKLAMA

Klaida, kurią darome visi

Didžiausia klaida, kurią žmonės daro ruošdami vištienos krūtinėlę, yra jos perkepimas, sako geriausi virtuvės šefai. Todėl patariama tiksliai žinoti, kiek laiko reikės kepti mėsą. Tokiu būdu kepimas bus tobulas ir vištienos skonis bus neprilygstamas.

REKLAMA

Kaip nesuklysti

Valgant vištieną didžiausia baimė yra apsinuodyti žalia mėsa, todėl daugelis galvoja, kad atsarga gėdos nedaro, ir verčiau jau perkepa mėsą, nei ją patiekia pusžalę. Kad ir kokiu būdu beruoštumėte vištieną, vidinė jos temperatūra turi būti 74℃. Virtuvės šefai sako, kad esminė vištienos ruošimo priemonė yra maisto termometras, rašoma kentlive.news.

Jei norite minkštos ir sultingos mėsytės, taip pat rekomenduojama negailėti prieskonių – tai gali būti tiek paprasta druska ir pipirai, tiek įvairesni prieskonių deriniai. Nepakenks ir truputį pamarinuoti vištieną prieš ją kepant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų