REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Jeigu reikėtų išvesti tobulo miego formulę, tai antklodė, be jokių abejonių, turėtų būti įtraukta. Tai yra tas daiktas, kuris krenta ant mūsų kūno, jį šildo, maloniai apgaubia ir lydi į sapnų karalystę.

Jeigu reikėtų išvesti tobulo miego formulę, tai antklodė, be jokių abejonių, turėtų būti įtraukta. Tai yra tas daiktas, kuris krenta ant mūsų kūno, jį šildo, maloniai apgaubia ir lydi į sapnų karalystę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl to svarbu pasirinkti jūsų poreikius atitinkančią antklodę, kad miegoti iš tikrųjų būtų saldu. Apie antklodes pasakoja „Fėjos namų“ direktorė Svajūnė Vainauskienė.

REKLAMA

Medvilnės antklodės – populiariausias pluoštas

Tai yra bene populiariausias pluoštas, kuris naudojamas tekstilės pramonėje. Kokie yra medvilninės antklodės privalumai? „Tai laidumas orui, patvarumas, ilgaamžiškumas ir higieniškumas. Taip pat ji yra minkšta ir maloniai liečiasi prie odos. Visi šie privalumai ir lemia medvilninės antklodės populiarumą“, – teigia S. Vainauskienė.

Tiesa, prie medvilninės antklodės reikia šiek tiek laiko apsiprasti, „įsipatoginti“, nes iš pradžių būna kietoka, bet vėliau minkštėja. Tokio tipo antklodė labiau tinka šiltesnėse patalpose ar tiesiog žmonėms, kurie neieško maksimaliai šilumos suteikiančios antklodės.

REKLAMA
REKLAMA

Šilkas – nauda sveikatai

Apsiklojus šilkine antklode, galima pasijusti ne tik karaliumi ar karaliene, bet ir suteikti realią naudą sveikatai, juk šilkinės antklodės simbolizuoja komfortą ir švelnumą.

„Kol jūs miegosite, antklodė su šilko užpildu aktyvins kraujo cirkuliaciją, mažins sąnarių skausmus, teigiamai veiks odą. Jūsų miegas bus ramus ir gilus, todėl galėsite puikiai pailsėti. Šilkinė antklodė taip pat pasižymi termoreguliacinėmis savybėmis (šaltu metu šildo, o šiltu – šaldo), yra antialergiška ir gerai sugeria drėgmę“, – išskiria šilko privalumus „Fėjos namų“ direktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilnos antklodės – skirtingiems poreikiams

Vilna yra itin vertinama medžiaga, kuri tikrai yra verta visų liaupsių. Vilnos antklodė sugeria daug drėgmės (apie 30 % savo svorio) tuo pačiu išlikdama sausa, o žvarbios žiemos metu puikiai šildo ir kartu neperkaitina. Ją taip pat galima girti dėl teigiamų savybių sveikatai: ramina nervų sistemą, aktyvina kraujo cirkuliaciją, mažina sąnarių skausmus“, – privalumus vardija S. Vainauskienė.

Vilnonė antklodė labai tinka alergiškiems žmonėms, ypač antklodė su merino vilna. Dar galima įsigyti antklodės su kupranugarių vilna, kuri laikoma prabangia dėl savo retumo. Šalia visų jau išvardintų teigiamų vilnos savybių, kupranugario vilna geba sugerti dar daugiau drėgmės, yra lengvesnė, silpnesnio vilnos kvapo ir be galo švelni. Aukščiausią ,,statusą“ tarp vilnų turi kašmyro vilna, kuri yra nepaprastai minkšta ir blizga it šilkas. Vis dėlto, kad ir kokia nuostabi vilnonė antklodė bebūtų, kai kuriems ji gali pasirodyti per sunki, bet jeigu mėgstate tą prislėgimo jausmą – ši antklodė kaip tik jums. Tačiau, jei taip nėra, tada galite pabandyti antklodes su vilnos užpildu, kurios yra lengvesnės.

REKLAMA

Pūkinė antklodė – puikiai šildo

Pasak Svajūnės, pūkinės antklodės – tai natūralumas, jaukumas ir komfortas. Visiems gerai žinomos pūkinės antklodės mėgstamos dėl savo purių formų ir gebėjimo gerai šildyti. Jos taip pat puikiai sugeria ir išgarina drėgmę, todėl naktį neperkaisite.

„Nebijokite dulkių erkučių atsiradimo, šiuolaikinės technologijos užtikrina pūkų-plunksnų užpildo švarą ir kokybę. Jeigu norite, kad pūkinės antklodės tarnautų kiek įmanoma ilgiau, jas karts nuo karto pravėdinkite. Tokio tipo antklodės kokybę išduos pūkų ir plunksnų santykis – didesnis pūkų kiekis reiškia aukštesnę kokybę“, – pabrėžia pūkinės antklodės savybes direktorė Svajūnė.

REKLAMA

Sintetinės antklodės – tinka alergiškiems žmonėms

Jeigu jus dažnai kamuoja alergijos ar kvėpavimo takų ligos, sintetinės antklodės gali būti vienas iš jums tinkamų pasirinkimų. Sintetinių antklodžių užpildai dažniausiai gaminami iš silikonizuoto poliesterio, sintepono ar pan., ir juose neatsiranda erkučių ar kitokių mikroorganizmų. Paprastai jas galima skalbti aukštoje temperatūroje, todėl paprasta prižiūrėti. Jos taip pat yra minkštos ir patogios.

Kitos antklodžių rūšys

Dar galima rasti antialergiškų antklodžių, kurių užpildas primena pūkus ir yra atsparūs dulkių erkutėms. Antibakterinėmis savybėmis pasižymi ir lino antklodės, be to, jos geba greitai džiūti, užtikrina oro cirkuliaciją ir tinka jautresnę odą turintiems žmonėms. Bambuko pluošto antklodės yra natūralios, tinkamos į alergiją linkusiems asmenims ir ypatingai patogios miegoti.

„Kiekvieno tipo antklodė yra unikali, turinti savų pliusų ir minusų, todėl belieka išsiaiškinti savo poreikius ir pagal tai išsirinkti, kad miegas taptų dar malonesnis ir saldesnis.“ – užbaigia pasakojimą „Fėjos namų“ direktorė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų