REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinoma laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva atskleidžia, kad jos šeimoje Velykos laukiamos ne ką mažiau, kaip ir kitos didžiosios metų šventės, kada prie šventinio stalo susirenka patys artimiausi giminaičiai.

Žinoma laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva atskleidžia, kad jos šeimoje Velykos laukiamos ne ką mažiau, kaip ir kitos didžiosios metų šventės, kada prie šventinio stalo susirenka patys artimiausi giminaičiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Papasakokite, kur įprastai sutinkate Velykas?

– Taip jau susiklostė, kad daug metų Velykas švenčiame pas uošvius Žemaitijoje. Visuomet stengiamės išvakarėse arba Velykų rytą nuvykti į bažnyčią. Kartu su kiaušinių marginimu ir šventiniais pietumis tai yra svarbiausi velykiniai ritualai mūsų šeimoje.

REKLAMA

– Galbūt turite šeimoje savų velykinių tradicijų, be kurių neįsivaizduojate šios šventės?

– Jei tik oras būna geras, būtinai einame pasivaikščioti po kaimą arba vykstame į mišką – dažniausiai prie Svilės šaltinio ar Juodlės ežero. Kartais aplankome ir netoli esantį Šatrijos kalną. Nesinori tik sėdėti prie skaniausiais valgiais nukrauto stalo – vargas pilvui ir nuobodu vaikams.

– Kalbant apie įprastas Velykų tradicijas, kaip kiaušinių dažymas, margučių ridenimas. Ar šiose veiklose įsitraukia visa šeima?

REKLAMA
REKLAMA

– Tikrai taip! Kiaušinius dažome ir puošiame visa šeima. Gimus vaikams tai tapo labai svarbiu ir ypatingu ritualu. Naudojame įvairias marginimo technikas. Be to, anyta turi labai seną medinį ridenimo lovelį, kuris iki šiol puikiai tarnauja ir mūsų dukroms.

Vaikų nepamiršta aplankyti ir Velykų bobutė, dažniausiai dovanodama šokoladinių kiaušinių, kitų gardumynų ar kartais ir didesnių dovanų.

– Ne kartą minėjote, kad suktis virtuvėje jums ypač patinka. Ar turite šventinių patiekalų receptų būtent Velykoms?

– Nežinau, ar esu jau tokia puiki kulinarė, bet gaminti patinka, o ir vaikai su vyru vis pagiria, kad mano patiekalai gardesni negu kavinėse. Tiesa, anksčiau turėjau daugiau laiko išmėginti įvairius naujus patiekalus šventiniam stalui, o dabar tam laiko lieka vis mažiau. Specialiai Velykoms skirtų receptų neturiu nei aš, nei anyta – tiesiog tai dienai stengiamės gaminti ką nors nekasdieniško, ypatingesnio. Pavyzdžiui, keliuose skirtinguose marinatuose ruoštus šonkauliukus ar įvairiais įdarais kimštą antį.

Be to, šventinis stalas mūsų šeimoje gausus, bet stengiamės gaminti tai, kas tikrai patinka ir bus suvalgyta. Nešvaistome maisto, nes kaip jau minėjau, svarbiau yra laikas su šeima, kada vykstame į gamtą, vakare po šventinio šurmulio žaidžiame stalo žaidimus, žiūrime filmus. Tiesiog laikas, kurį praleidžiam visi kartu, ir yra svarbiausias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų