REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
73
Kiaušinių dažymo būdai

 Naujienų portale tv3.lt prieš šv. Velykas buvo galima rasti daugybę įvairiausių kiaušinių marginimo būdų. Jeigu nespėjote įsidėmėti mėgstamiausio, primename jums pačius geriausius ir populiariausius. Juos rasite čia, vienoje vietoje. 

73

 Naujienų portale tv3.lt prieš šv. Velykas buvo galima rasti daugybę įvairiausių kiaušinių marginimo būdų. Jeigu nespėjote įsidėmėti mėgstamiausio, primename jums pačius geriausius ir populiariausius. Juos rasite čia, vienoje vietoje. 

REKLAMA

Indigo kiaušiniai

Jums reikės:

Mėlyno nagų lako, dirbtinių kiaušinių,  vienkartinio plastikinio indo, guminių pirštinių, lazdelės maišymui, stovo džiovinimui, nagų lako valiklio (jei prireiktų ką nors nuvalyti), kambario temperatūros vandens.

1 žingsnis. Į plastikinį indelį pripilkite tris ketvirčius kambario temperatūros vandens. Geriausiai tik 800 ml talpos indas. *Jei vanduo bus per šaltas, nagų lakas paskęs. Įlašinkite keletą lašų nagų lako. Kuo daugiau nagų lako įlašinsite, tuo tamsesnis ir labiau nudažytas bus kiaušinis, bet atsargiai – gali susidaryti ir gumulėlių.

2 žingsnis. Truputį pamaišykite lazdele, kad nagų lako lašeliai vandenyje pasiskirstytų tolygiai.

3 žingsnis. Įmerkite kiaušinį į vandenį ir jį pasukiokite. Mūvėkite gumines pirštines. Jei jų nedėvėsite, po dvylikos kiaušinių dažymo pirštai ir nagai atrodys tikrai nekaip! Kiaušinius taip pat galite išimti nedidelėmis virtuvinėmis žnyplėmis.

REKLAMA
REKLAMA

4 žingsnis. Leiskite kiaušiniams nudžiūti. Galima naudoti truputį plastiko putų ir stovą suformuoti segtukais.

Galite naudoti įvairiausių spalvų nagų laką, taip pat skirtingų spalvų kombinacijas. 

Auksiniai marmuriniai kiaušiniai

Jums reikės:

Nenaudojamo dantų šepetėlio, auksinės folijos lapelių, klijų, kiaušinių dažų.

Šie kiaušiniai ne tik garantuotai taps jūsų šventės pažiba. Juos taip pat labai lengva išmarginti, todėl tai puikus būdas šeimoms, turinčioms vaikų.

REKLAMA

Pirmiausia, išvirkite kiaušinius ir juos nudažykite pagal instrukciją arba taip, kaip esate įpratę. Palaukite, kol kiaušiniai išdžius ir gerai juos nusausinkite.

Tuomet paimkite auksinės folijos lapelį (jų galima rasti dailės ar dekupažo parduotuvėse) ir kruopščiai priklijuokite foliją prie kiaušinio su dekupažo dažais arba praskiestu vandeniu su lipalu.

Užtepkite kiaušinį klijais tose vietose, kuriose norėtumėte išgauti marmurinį efektą, galite ištepti ir visą kiaušinį.

Vėliau palaukite kol folija prisiklijuos ir švelniai kiaušinį patrinkite nenaudojamu dantų šepetėliu.

REKLAMA
REKLAMA

Dažymas su svogūnais ir žolelėmis

Jums reikės:

12 kiaušinių, 3 puodelių geltonųjų svogūnų lukštų, maišytų su raudonaisiais, 1 burokėlio (pjaustytas), 2 valgomųjų šaukštų acto, pusės litro vandens, žolelių papuošimams, nailoninių kojinių ar pėdkelnių

Pėdkelnes sukarpykite maždaug 10 cm ilgio gabalėliais.

Prie kiekvieno kiaušinio lašeliu vandens prilipdykite keletą lapelių ar gėlių žiedlapių ir tuomet švelniai jį suvyniokite į nailoninę kojinę ir užriškite abu galus.

Į didelį puodą sudėkite svogūnų lukštus (taip pat ir burokėlius, jei juos naudojate) ir užpilkite juos vandeniu. Kai užvirs, virkite dar apie 10 minučių. Į verdantį vandenį po vieną sudėkite kiaušinius ir virkite 8 - 10 minučių, pagal skonį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palaukite, kol viskas visiškai atvės. Tada galėsite išimti kiaušinius iš vandens arba, jei norite ryškesnės spalvos, visą puodą palikite šaldytuve per naktį.

Kiaušinius iš puodo išimkite po vieną, pasidėkite į lėkštę ir perkirpkite kojines žirklėmis. Žoleles nuimkite ir popieriniu rankšluosčiu kiaušinius nusausinkite. Jei norite, kad kiaušiniai dar labiau spindėtų, galite juos patepti trupučių alyvuogių arba kokosų aliejaus.

Dažymas su ryžiais

Jums reikės:

Viskas, ko jums prireiks, norint išbandyti šį margučių dažymo būdą: neišvirtų ryžių, keletos vienkartinių puodelių, pirštinių, kiaušinių dažų.

Užsimaukite vienkartines pirštines ir paimkite keletą vienkartinių puodelių, jų prireiks tiek, kiek turėsite skirtingų spalvų. Tuomet į kiekvieną indelį įberkite gerą saują neišvirtų ryžių, įlašinkite norimos spalvos.

REKLAMA

Paimkite išvirtą kiaušinį, įmeskite jį į indelį su ryžiais. Uždenkite jį ranką ar dangteliu ir gerai papurtykite. Kiaušiniai nuo ryžių nusidažys taškuotomis spalvomis.

Jeigu norite įvairesnių spalvų margučių, galite išbandyti ir keletą spalvų vienu metu.

Dažymas su raudonuoju kopūstu

Jeigu ir jūs šiemet norite išbandyti natūralų kiaušinių dažymo būdą, jums prireiks: baltų kiaušinių; vieno raudonojo kopūsto, keturių šaukštų acto; auksinės ir juodos spalvos dažų; dantų šepetėlio.

Pirmiausia supjaustykite raudonąjį kopūstą. Suberkite jo gabalėlius į puodą ir pripilkite penkis puodelius vandens.

Vandenį su kopūstais užvirkite ir dar pavirkite apie 30-45 minutes. Leiskite kopūstams visiškai atvėsti, pripilkite keturis šaukštus acto. Tuomet į indą su kopūstais įdėkite norimą kiaušinių kiekį ir juos išvirkite iki mėgstamo skonio. Pastaba: vanduo turi pilnai apsemti kiaušinius.

REKLAMA

Kai kiaušiniai išvirs, palikite indą su kiaušiniais kopūstuose atvėsti. Vėliau uždenkite dangčiu ir palikite inde kiaušinius per naktį.

Kitą rytą kiaušinius atsargiai ištraukite iš indo, nusausinkite.

Paimkite dantų šepetėlį, apsivilkite vienkartines rankų pirštines, ant šepetėlio užtepkite auksinės spalvos bei braukdami pirštu per šepetėlį apšlakstykite spalva kiaušinius. Tai pakartoti galite ir su juoda spalva.

Dažymas su kinrožių arbata 

Išvirkite kiaušinius kaip įprasta. O tada į paruoštą stiprią kinrožių arbatą merkite virtus kiaušinius. Merkite juos tiek kartų, kokios spalvos norite.

Palaikę vos akimirką, spalvą išgausite itin šviesią, tačiau jeigu merksite kas kelias akimirkas ir laikysite po kelias minutes arba vienu kartu iki 10-12 minučių, tai jūsų dažomi kiaušiniai bus itin ryškūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pabaigę, leiskite kiaušiniams nudžiūti, o vėliau sutepkite aliejumi kad jūsų margučiai blizgėtų.

Dažymas su vynu 

Kiaušinių marginimui su vynu reikės: puodo, kelių popierinių rankšluosčių, raudono vyno (kaina tikrai nėra svarbi), orkaitės grotelių.

Paimkite didesnį puodą ir į jį sudėkite kiaušinius, kiaušinių skaičių parinkite pagal puodo apimtį. Tuomet į puodą supilkite butelį raudono vyno ir užvirkite jį.

Kiaušinius virkite apie septynias minutes. Nuimkite puodą nuo karštos vietos ir palikite per naktį, maždaug 12 valandų.

Praėjus valandoms, ištraukite kiaušinius iš puodo ir sudėkite ant išimtų orkaitės grotelių, jeigu neturite, pasinaudokite popieriniais rankšluosčiais.

REKLAMA

Vaivorykštiniai margučiai

Jums reikės: 

Skutimosi putų, maistinių dažų ir kietai virtų baltų kiaušinių.

Į vieną didelę kepimo formą arba keksiukų formeles įpurkškite skutimosi putas ir į jas sulašinkite skirtingų spalvų maistinių dažų. Belieka imti kiaušinį ir gerai jį apvolioti spalvotose putose.

Kai tai padarysite, palikite kiaušinius išdžiūti ir tada apvalykite su popierine servetėle. Pamatysite, jūsų marginti Velykų kiaušiniai taps tikra puošmena, o visi tik ir klausinės, kokią techniką naudojote.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų