REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai moterys skundžiasi, kad vyrai visiškai neprisideda prie namų ruošos. Tenka ilgai prašyti, kad sutaisytų varvantį čiaupą, o apie išneštas šiukšles ar suplautus indus galima tik pasvajoti.

Dažnai moterys skundžiasi, kad vyrai visiškai neprisideda prie namų ruošos. Tenka ilgai prašyti, kad sutaisytų varvantį čiaupą, o apie išneštas šiukšles ar suplautus indus galima tik pasvajoti.

REKLAMA

Blogerė Alison Hill prieš 6 metus tapo mama. Moteris pasidalino su yourtango.com skaitytojais triuku, kaip privertė vyrą prisidėti prie namų ruošos darbų.

Seksas už namų ruošos darbus

Aš naudoju savo moterišką žavesį, kad būtų sutvarkyti namai. Taip, aš kalbu apie sekso paslaugas mainais už atliktus darbus. Nuo tada, kai tapau mama prieš 6 metus, aš tapau apsėsta ir turėjau viską sutvarkyti. Aš žiūrėdavau HGTV ir svajojau apie tobulus namus. Tai turbūt buvo lizdo instinktas… arba tiesiog aš buvau pavargusi nuo žaislų surinkinėjimo ir lipdukų nukrapštymo nuo sienų.

Aš netgi pradėjau jausti pyktį interjero dizainui. Kiti žmonės planuoja kambarių dekorą ir spalvas? Ką sakot?

Kai kurios moterys yra Pasidaryk pati karalienės ir gali seną bei neprižiūrėtą spintelę paversti elegantiška dar prieš išgerdamos pirmą puodelį kavos. Bet ne aš. Aš esu gera derindama baldus ir dekorą, bet visiškai susimaunu ten, kur reikia įrankių. Ir taip, aš norėjau pakeisti namus, su sava šaunia netvarka bei atiduotais ir vintažiniais baldais, rastais senkdaikčių parduotuvėje, į kažką stilingo. Tačiau man reikėjo nagingo meistro pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Mano vyras buvo tobulas šiam darbui. Jis puikus vyrukas, atidus, mielas ir mylintis tėvas. Jam labai sekasi taisyti įvairius daiktus… kai jam yra nuotaika. Bet tai gargantiua užduotis - užmotyvuoti jį ir jis nekenčia mano noro ką nors pakeisti.

REKLAMA

Po dviejų metų prašymų, jis pagaliau pakabino veidrodį svetainėje ir mūsų dukrai, kuri tuo metu buvo 4 mėnesių, pagaliau surinko lovelę. Taigi, kaip aš gaunu tai, ko man reikia?

Atsakymą gavau vieną naktį, perstumdydama kambarį. Aš norėjau pakeisti stačiakampį veidrodį į apvalų, bet jis buvo per daug sunkus, kad tai galėčiau padaryti pati. Kai mano vyras grįžo iš pokerio vakaro, aš paprašiau jo pagalbos, o jis atsakė: „Man patinka taip, kaip dabar viskas yra.“

Tada iš visiško nusivylimo, aš padariau sprendimą: „Dėl Dievo meilės. Jei tu tai padarysi dėl manęs, aš padarysiu tai, kad tu nesigailėtum.“

REKLAMA
REKLAMA

Niekada nemačiau, kad jis taip greitai kažką padarytų. Tas veidrodis praktiškai nuskrido. Mes pažvelgėme vienas į kitą, nusijuokėme kaip vaikai ir aš įvykdžiau savo pažadą.

Vienas dalykas, kuri aš išmokau būdama mama, yra tai, kad apdovanojimų sistema tikrai veikia. Ir ką aš atradau su veidrodžio incidentu, kad tai labai gerai veikia ir su suaugusiaisiais.

Tu gali paskatinti vaiką atlikti įvairius dalykus, tokius kaip susitvarkyti kambarį ir gauti saldainį ar išvyką į zoologijos sodą. Kodėl to neišbandžius su sutuoktiniais? Su vyrais tai dar paprasčiau: pažadėk jiems gerą laiką, kai vaikai jau miegos.

Ištisas darbų sąrašas ateina man į galvą. Mes galime būti užsiėmę namuose įvairiais būdais. Mano planas buvo subrandintas. Dabar aš pavadinau projektu ir quid pro quo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitą dieną aš užsiminiau apie kitą darbą, apie „tą bjaurų TV staliuką“. Tai buvo laisvas punktas Craiglist sąraše ir reiškė laikiną sprendimą, tačiau tai mane erzino daugiau nei metus.

Nusipirkau naują daiktą - raudoną rustic stiliaus spintelę ir vintažines, panašias į plaukų segtukus, kojas, kurias reikėjo prisukti. Kadangi su grąžtais aš nedraugauju ir mano prašymas padėti buvo ignoruojamas, viskas gulėjo palikta kitame kambaryje.

Aš paprašiau jo išsitraukti savo įrankius ir taip pat paraginau jį „atsikratyti to seno šiukšlių gabalo.“ Tai buvo didesnis darbas nei veidrodžiai. Taigi, žaidimas prasideda. Po dviejų dienų televizorius turėjo naujus namus ir viskas atrodė nuostabiai. Taškas man! Tai buvo per lengva. Jam netgi patiko šis iššūkis, labai atsakingai planavo ir įdarbino mūsų dukterį jam pagelbėti. Aš žinau, kad jam patinka apdovanojimas.

REKLAMA

Kodėl aš apie tai nepagalvojau anksčiau? Tarp mūsų buvo seksas, tačiau kodėl iš to neišpešus šio to daugiau? Dar geresnio sekso, kaip sakant. Strategija buvo tiesioginis smūgis, tapęs maloniu žaidimu, su dviem labai ištroškusiais ir užsivedusiais dalyviais.

Dabar jis ateina ir manęs paklausia: „Brangioji, ar yra kas nors namuose, kur aš tau galėčiau pagelbėti?“ Aš susirandu savo ilgąjį projektų sąrašą ir pasižiūriu: „Aha, taip, sugrįžkime prie nuobodžių darbų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų