REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Nors svetainė neretai vadinama reprezentacine zona, ir šiame kambaryje tenka išspręsti daiktų laikymo klausimą – ypač tuomet, jei negalime pasigirti itin erdviais namais.

Nors svetainė neretai vadinama reprezentacine zona, ir šiame kambaryje tenka išspręsti daiktų laikymo klausimą – ypač tuomet, jei negalime pasigirti itin erdviais namais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didesnėse svetainėse keblumų kyla mažiau, tačiau jeigu ši patalpa pakankamai maža, sutalpinti didesnį kiekį daiktų gali būti sudėtinga – susidūrusiems su tokia problema, siūlome pasitelkti šiuos patarimus.

REKLAMA

Teikite pirmenybę funkcionalumui

Viskas labai paprasta: jei daiktas atliks kelias funkcijas, net ir mažesnis jų kiekis užtikrins visapusišką komfortą ir leis sutaupyti erdvės, kurią galėsite išnaudoti papildomoms spintoms ar lentynoms. Mažesnėse svetainėse ypač rekomenduotina rinktis „slaptą“ sandėliavimo vietą turinčius baldus – tai gali būti išskleidžiami minkšti kampai ar sofos-lovos su patalynės dėže. Vizualiai kambario išvaizda dėl to nepasikeis, tačiau vietos daiktams turėsite kur kas daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieną baldą paverskite daiktų laikymo vieta

Net ir nedideli, iš pažiūros daiktų laikymui nepritaikyti baldai iš tiesų gali pasitarnauti tuomet, kai reikia sutalpinti įvairias smulkmenas – svarbiausia, jog jų galimybes įvertintumėte dar pasirinkimo procese. Jei ieškote papildomos vietos atsisėsti, išbandykite pufus – daiktadėžes, o jeigu ketinate pirkti kavos ar televizoriaus staliuką, rinkitės modelius, turinčius papildomų stalčių ar lentynėlių. Nors tai gali atrodyti kaip nedidelės smulkmenos, mažoje svetainėje jos pavirs dideliais privalumais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinkitės vertikaliai stovinčius baldus

Kai grindų plotas nėra didelis, pravartu išnaudoti sienas – jei rinksitės aukštesnius, tačiau siauresnius baldus, mažoje svetainėje jų sutalpinsite daugiau, tačiau sandėliavimo vietos dėl to neprarasite. Puikiu pavyzdžiu šiuo atveju galėtų tapti nedidelės spintos – jei pasirinksite papildomų lentynėlių turinčius modelius, erdvės daiktams niekuomet nepritruks. Spintų mažai svetainei ieškokite pigu.lt parduotuvėje.

Sumaniai išnaudokite kiekvieną patalpos centimetrą

Jei tik randate nedidelę tuščią nišą, pagalvokite, kokiais daiktais galėtumėte ją užpildyti – net patys nustebsite, kiek daug galima sutalpinti pakankamai nedidelėje patalpoje. Ypač dažnai siūloma išnaudoti vietą už sofos: jei čia pastatysite staliuką, pufus ar kitus daiktų laikymui skirtus baldus, dažniausiai jų nepastebėsite nei Jūs, nei į svečius užsukę draugai. Tačiau sandėliavimo erdvė ženkliai išsiplės!

REKLAMA

Eksperimentuokite su lentynomis

Tuščioms nišoms, sienų dekoracijoms ar erdvių atskyrimui puikiai tinka lentynos, į kurias galėsite sutalpinti knygas, sukauptus suvenyrus ar bet kokius kitus daiktus. Šiuo metu prekyboje galima rasti pačių įvairiausių, nestandartinių išmatavimų lentynų, todėl dėl jų pritaikymo galimybių tikrai neteks nerimauti – svarbiausia įsitikinti, jog į jas galėsite sutalpinti pageidaujamus daiktus. Platų lentynų ir kitų sandėliavimui skirtų baldų pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

Išsaugokite harmoniją ir vientisumą

Jei nuspręsite pasinaudoti visomis šiomis idėjomis ir pamiršę stilių susikoncentruosite tik į funkcionalumą, Jūsų svetainė gali pavirsti neskoningu sandėliuku. Kad taip nenutiktų,

REKLAMA

turėtumėte nepamiršti suderinti visų elementų tarpusavyje – jeigu pirmenybę teiksite šviesesniems atspalviams, patalpa optiškai atrodys kiek didesnė. Šiuo atveju ypač praverčia didesnės sekcijos – sandėliavimo vietos jose tikrai netrūksta, o visos detalės iš karto yra suderintos stilistiškai. Tuo įsitikinti galite paspaudę čia: https://pigu.lt/lt/baldai-ir-namu-interjeras/svetaines-baldai/sekcijos.

Pritaikę šiuos patarimus savo svetainei, nesunkiai išplėtosite ne tik žavų, bet ir daug daiktų talpinantį interjerą. Nepabijokite eksperimentų – kartais net ir pačios netikėčiausios idėjos gali labai maloniai nustebinti!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų