REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Plaukai  (nuotr. 123rf.com)

Grožio srityje dirbančios specialistės piktinasi socialiniuose tinkluose. Pasirodo, klientės, bet kokia kaina siekiančios užsirašyti grožio procedūroms, galiausiai neatvyksta apie tai nė nepranešusios. Specialistės, norėdamos pamokyti neatsakingas klientes, dalinasi jų vardais ar telefono numeriais, įspėdamos ir kitas meistres.

23

Grožio srityje dirbančios specialistės piktinasi socialiniuose tinkluose. Pasirodo, klientės, bet kokia kaina siekiančios užsirašyti grožio procedūroms, galiausiai neatvyksta apie tai nė nepranešusios. Specialistės, norėdamos pamokyti neatsakingas klientes, dalinasi jų vardais ar telefono numeriais, įspėdamos ir kitas meistres.

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt kalbintos grožio industrijos atstovės patvirtino, kad neatvykę klientai yra jų darbo dalis. Tačiau nuomonės apie imamą avansą iš klientų išsiskyrė.

Dėl klientės keitė šeštadienio planus

Socialiniame tinkle „Facebook“ galima rasti daugybę grupių, kuriose grožio industrijos specialistės praneša apie neatvykusias klientes ir dalijasi jų duomenimis. Tokiu būdu specialistės iš įvairių Lietuvos miestų siekia įspėti viena kitą apie klientes, kurios užsirašo grožio procedūroms, tačiau į jas neatvyksta ir dažnai nė nepraneša, kad neatvyks.

Apie pradingusią klientę galėtų paliudyti nagų priauginimo meistrė iš Kauno. Moteris kitoms meistrėms skundėsi, kad specialiai dėl vienos klientės keitė šeštadienio planus, išsinuomavo kabinetą ir… pralaukusi valandą jos nesulaukė. Pasipiktinusi meistrė parašė neatvykusiai klientei, kad buvo „malonu“ jos laukti, keisti šeštadienio planus ir papildomai sumokėti nuomą už darbui skirtą kabinetą.

REKLAMA
REKLAMA

Pamiršo, nes išvažiavo atostogauti

Meistrės dalijasi pačiais netikėčiausiais klienčių pasiteisinimais. Pavyzdžiui, blakstienas priauginanti meistrė iš Kauno, paklausiusi klientės, ar atvyks, gavo tokią žinutę – „Atsiprašau, kad neįspėjau, ne. Nusiėmiau blakstienas, nes nieko man nelaiko, ir su dukryte namie, neužsikūriau mašinos.“ Po įrašu pakomentavusios meistrės stebėjosi tokiu klientės pasiteisinimu ir teigė, kad atsakinga klientė tą pačią akimirką įspėtų, jog neatvyks.

REKLAMA

Kita kaunietė, depiliacijos meistrė, klientės prašymu keitė vizito laiką kelis kartus ir parašiusi klientei, kad po kelių valandų jos lauks, sulaukė netikėto atsakymo. „Nebūsiu, išvykau atostogauti“, – tokią žinutę su šypsenėle gale parašė klientė.

Meistrės piktinosi klientės neatsakingumu, tačiau viena moteris, dirbanti grožio srityje, pasiguodė, kad panašiai su ja pasielgė depiliacijos meistrė. „Pasitikslinau, ar laikas tas pats, bet parašė, kad mane visai pamiršo ir ekspromtu išvažiavo atostogauti,“ – skundėsi meistrės pamiršta klientė.

REKLAMA
REKLAMA

Klientai neatvyksta kelis kartus per savaitę

Grožio industrijoje dirbančios vyriškų kirpimų meistrė-barzdaskutė Donata Gramaitė ir depiliacijos meistrė The Beautyholic sako, kad neatsakingi klientai yra jų darbo kasdienybė. Trejus metus grožio industrijoje besisukanti Donata, šiuo metu dirbanti vienoje sostinės barzdaskutykloje, sako, kad klientai neatvyksta bent kartą per savaitę.

„Skaičiuojant tarp visų barzdaskutyklos darbuotojų – maždaug kas kelios dienos. Mūsų salonas yra užsitarnavęs gerą vardą, o paslaugų kainos nemažos. Pas mus lankosi klientai, kurie planuoja savo laiką ir gali sau leisti tokią kainą,“ – priduria Donata.

Kita pašnekovė, po The Beautyholic vardu besislepianti depiliacijos meistrė iš Vilniaus, grožio srityje dirba daugiau nei penkerius metus. „Jei reikėtų pasakyti vidurkį, sakyčiau, kad kokie 3-5 per savaitę atšaukia procedūras. Tiesa, vidutiniškai turiu 8-12 klientų per dieną“ , – sako The Beautyholic.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nori procedūros? Mokėk avansą

„Paimkite pusę sumos kaip rezervacijos mokestį, nes visada visoms labai reikia, bet nesugeba atvykti“; „Imkit užstatą iš naujų klienčių!“; „Avansas yra labai gera auklėjimo priemonė“ – tokiais patarimais dalijasi meistrės socialinėje erdvėje. O ką pašnekovės mano apie klientų drausminimą?

Depiliacijos meistrė The Beautyholic pritaria tokiai idėjai. „Nei priminimo žinutės, nei telefonų „alarm’ai“ (liet. priminimai, signalai) nepadeda, jei žmogus išties neplanuoja ateiti, dažnai tai tebūna pasiteisinimas, jog pamiršo“, – sako meistrė.

Vyriškų kirpimų meistrė-barzdaskutė Donata nemano, kad klientams taikomos baudos privers pranešti apie neatvykimą. „Geriausiu atveju galime kalbėtis, pasakyti klientui, kad mums, kirpėjams, yra svarbi mūsų dienotvarkė, todėl pageidaujame, kad klientas praneštų apie neatvykimą. Leidžiame vėluoti iki 15 minučių. Nepriimame atvykusio tik tuo atveju, jei klientas vėlavo ilgiau.

REKLAMA

Kitas atvejis – klientas paskambino ir pranešė, kad gali vėluoti. Jei neilgai – padėkojame, kad pranešė ir laukiame atvykstant.

Jei ilgiau – pasakome, kad negalime tiek laukti ir siūlome užsirašyti kirpimui kitam kartui. Nebent dienotvarkė nėra užimta ir po vėluojančio kliento nėra kitų užrašymų – tuomet jo vizitą perkeliame vėliau,“ – apie tai, ką daro su vėluojančiais klientais, pasakoja Donata.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų