REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
TV3 laidos „Būk sveikas“ vedėjas ir treneris Daugirdas Šemiotas (nuotr. asm. archyvo)

TV3 laidos „Būk sveikas“ vedėjas ir treneris Daugirdas Šemiotas kovo 9-ąją pateko į avariją. Kaunietis, pusmetį besirengęs Ispanijoje vykstančioms varžyboms gegužės mėnesį, kurį laiką turės pamiršti aktyvų gyvenimo būdą.

11

TV3 laidos „Būk sveikas“ vedėjas ir treneris Daugirdas Šemiotas kovo 9-ąją pateko į avariją. Kaunietis, pusmetį besirengęs Ispanijoje vykstančioms varžyboms gegužės mėnesį, kurį laiką turės pamiršti aktyvų gyvenimo būdą.

REKLAMA

Ilgas atsistatymo periodas

D.Šemiotas pasakoja, kad kiekvieną dieną papildomai sportavo. Ankstų šeštadienio rytą vyras išmynė dviračiu ir likus vos kilometrui iki namų, jį partrenkė automobilis.

Avarija įvyko dėl vairuotojo kaltės. „Važiavau tvarkingai, su apsaugos priemonėmis, atšvaitais, žibintais. Buvo rytas ir saulė greičiausiai apakino žmogų. Jis buvo sustojęs prie sankryžos, o kai aš kirtau pagrindinės gatvės sankryžą, sugalvojo sukti“, – apie avarijos aplinkybes kalba D. Šemiotas.

Iš pradžių D. Šemiotas atsidūrė Druskininkų ligoninėje, tačiau ten gydytojai, apžiūrėję vyrą ir suteikę pirmą pagalbą, išleido namo.

REKLAMA
REKLAMA

Kitą dieną vyras nuvyko į Kauno klinikas, kur gydytojai įvertino patirtą traumą. Treneris patyrė daugybę sumušimų įvairiose vietose, taip pat sutrupėjo kelis. Gydytojai jau spėjo atlikti operaciją. „Laukia ilgas atsistatymo periodas, varžybas kol kas teks pamiršti“, – sakė D. Šemiotas.

REKLAMA

Pasiruošimas nuėjo velniop

Dar vasarą treneris susigundė draugo pasiūlymu sudalyvauti „Iron man“ varžybose Ispanijoje, kurios vyks šių metų gegužės mėnesį. „Varžybos - tai 3,8 km plaukimas, 180 km su dviračiu ir 42 km bėgimas. Pirmas varžybas Trakuose įveikėm ir tada atsirado tikslas – sudalyvauti tikrose, pasaulinėse varžybose ir siekti kažkokių rezultatų“, – plačiau apie „Iron man“ varžybas kalbėjo D. Šemiotas.

Vyras pasakojo, kad dėl papildomų treniruočių keldavosi anksti ryte ir eidavo sportuoti. Taip pat sportuodavo ir vakare iki vidurnakčio, jeigu ryte negalėdavo. „Tikras psichologinis smūgis. Kai tiek paaukota šeimos ir savo laiko, po 12-13 valandų per dieną ir dirbt reikia, dar sportuoti, aukojiesi dėl tikslo ir paskui viskas nueina velniop“, – apgailestavo treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaukė daug palaikymo

D. Šemiotas pasakojo, kad vairuotojas po susidūrimo pripažino savo kaltę. „Pripažino savo kaltę ir pasakė, kad taip, aš kaltas, kad nepamačiau. Jautėsi kaltas. Tuo laiku Druskininkuose per valandą mašinos kokios penkios pravažiavo, niekas taip anksti nevažinėja“, – apgailestavo sportininkas.

D. Šemiotas buvo labai nustebintas, kai sulaukė daugybės draugų, pažįstamų ir šeimos narių palaikymo. „Malonu, net nesitikėjau daug palaikymo iš draugų, artimųjų, pažįstamų.

Visi labai palaikė. Likau nustebęs, suvirpino širdį. Visi artimieji skaudžiai reaguoja, o kai nemato ir nežino, viskas dar baisiau atrodo. Avarija galėjo būti dar liūdniau pasibaigusi. Kojos kaip kojos, sugis, galėjo būti galvos ar pilvo ertmių problemos, stuburas, viskas“, – apie liūdnas avarijos pasekmes kalbėjo treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neatsargūs vairuotojai kelia grėsmę

Po avarijos D. Šemiotas svarsto, ar tai nebuvo ženklas, kad nereikia dalyvauti varžybose. „Dar neseniai turėjau nugaros traumą, kad turėjau praleist savaitę ir čia vėl.

Čia jau buvo kažkoks įspėjimas iš kažko, dar galvoju, dėl ko taip yra. Bet planuoju sugrįžti į sportą, viską tęsti ir įveikti“, – apie ateities planus kalba sportininkas.

TV3 laidos „Būk sveikas“ vedėjas netgi pašmaikštavo, kad po avarijos laida turėtų vadintis kitaip. „Dabar laidą reikės pervadinti į „Būk nesveikas“. Galbūt reikėtų pagalvoti ir padaryti laidą apie saugumą.

Iš tiesų, vairuotojai nepratę prie dviračių, kaip transporto priemonių. Lyginant su užsieniu, mūsų keliuose lygis tikrai prastas. Turi saugotis visą laiką, nors važiuoji ir pagal taisykles, vis tiek turi stebėti aplinką visą“, – pokalbį užbaigė D. Šemiotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų