REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
73
Vilniečius pribloškė nekviesti svečiai (Vinco Alesiaus ir soc. tinklų nuotr.)

Savaitgalį Vilniuje praūžusi Kaziuko mugė, panašu, suteikė ne tik teigiamų ir malonių emocijų. Vilniečiai ir sostinės svečiai liko pasipiktinę į mugę užplūdusiais apsimetėliais pinigų prašančiais romų kilmės praeiviais.

73

Savaitgalį Vilniuje praūžusi Kaziuko mugė, panašu, suteikė ne tik teigiamų ir malonių emocijų. Vilniečiai ir sostinės svečiai liko pasipiktinę į mugę užplūdusiais apsimetėliais pinigų prašančiais romų kilmės praeiviais.

REKLAMA

Prašo pinigų operacijai

Šurmuliuojančioje mugėje, net keliose skirtingose vietose, buvo galima pamatyti tariamai sergančių ir finansinės paramos prašančių žmonių, kurie pasiramstydami ramentais vis keitė lokaciją.

Dauguma jų – tamsaus gymio, galimai romų kilmės. Tai – vidutinio amžiaus vyrai ir moterys, pasirėmę į ramentus, einantys kiek kreivokai, primenantys sergančius, vos ant kojų pastovinčius praeivius.

Visi jie rankose laikė baltus popieriaus lapus su atspausdintu tekstu: „Prašau padėti, renku pinigus operacijai.“

Mugėje užfiksuoti 5-6 skirtingi asmenys, laikantys kone identiškus pagalbos prašymus. Taip pat jų rankose – krepšelis suaukotiems pinigams.

REKLAMA
REKLAMA

Sukėlė pasipiktinimo audrą

Vis tik, mugės lankytojai, matę šiuos įtarimų sukėlusius praeivius neslepia, kad matė juos keičiančius lokaciją. „Jie pasiima ramentus į rankas ir pakeičia vietą, eina ten, kur daugiau žmonių“, - pasakojo mugėje sutikti vilniečiai.

REKLAMA

Socialiniame tinkle „Facebook“ lietuviai piktinosi šių pagabos prašytojų invazija ir rašė: „Tariamai kreivakojai pastebėti ne tik Vilniuje, bet ir Kaune prie stoties, o vėliau Prienuose prie prekybos centrų.“

Kiti gi neslėpė ir baimės, kad pinigų kaulytojai ne tik prašo išmaldos, bet ir gali apvogti: „Kai pamačiau juos, telefoną įsidėjau giliau. Garantuoju, kad ne tik prašo, bet ir pasiima iš kišenių tai, ką randa, vos tik proga pasitaiko“, – piktinosi vilnietis.

Gauti 4 pranešimai 

Savo ruožtu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Paulius Radvilavičius sako, kad per šį savaitgalį yra gauti net 4 pranešimai apie tokį elgetų elgesį. „Gauti 4 pranešimai apie elgetas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis fiksuotas Gedimino pr. 9. Buvo pranešta, kad moteris, kuriai apie 20 metų, vaikšto su lazdele ir prašo išmaldos. Kitas panašus avejis užfiksuotas prie Lukiškių aikštės. Pranešta apie 40-metę moterį, tačiau atvykę pareigūnai jos nerado. 

Dar vienas atvejis pareigūnus pasiekė taip pat savaitgalį, Šeškinės g. 32, prie prekybos centro. Prie praeivių įkyriai lindo moteris iš Rumunijos. Apsaugos darbuotojas bandė su ja kalbėtis, klausė, kokiu tikslu prašo išmaldos ir renka pinigus, tačiau netrukus moteris jam spyrė. Netrukus iškviesti policijos pareigūnai išvežė moterį į komisariatą“ – komentavo P. Radvilavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų