REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sable Paige Gibson (10) iš Masono miesto Ohajo valstijoje JAV streptokokinė angina ir gripas buvo diagnozuoti praėjusio antradienio rytą.

Sable Paige Gibson (10) iš Masono miesto Ohajo valstijoje JAV streptokokinė angina ir gripas buvo diagnozuoti praėjusio antradienio rytą.

REKLAMA

Antradienio popietę mergaitei sustojo širdis ir ji buvo nuskraidinta į Sinsinačio vaikų ligoninę, tačiau trečiadienį mirė.

Gydytojai sako, kad daugelis mirštančių vaikų būna neskiepyti, tuo tarpu dar nežinoma, ar Sable buvo gavusi gripo vakciną. Praėjusiais metais paskelbtame tyrime atskleista, kad gripas širdies sustojimo riziką padidina net 600 procentų.

Dešimtmetė mergaitė mirė vos dienai praėjus po gripo ir streptokokinės anginos diagnozės.

Sable Paige Gibson iš Masono, Ohajo valstijos diagnozė buvo nustatyta antradienio rytą, o jau antradienio popietę jai sustojo širdis.

Pasak jos mamos Holly Rauch Gibson įrašo feisbuke, Sable buvo nuskraidinta į Sinsinačio vaikų ligoninę, bet trečiadienio rytą mirė.

REKLAMA
REKLAMA

Duomenys rodo, kad ketvirtaklasės mirtis yra jau trečiojo vaiko mirtis nuo gripo Ohajo valstijoje šį sezoną. Pasak „Plain Dealer“, nuo gripo šį sezoną taip pat mirė trylikametė mergaitė ir trimetis berniukas.

REKLAMA

Gydytojai sako, kad daugelis mirštančių vaikų būna neskiepyti, tuo tarpu dar nežinoma, ar Sable buvo gavusi gripo vakciną

Tokios virusinės infekcijos kaip gripas ir bakterinės infekcijos kaip streptokokinė angina retai kada pasitaiko kartu, bet taip gali nutikti.

Nors dauguma gripu susirgusių žmonių pasveiksta per dvi savaites nuo užsikrėtimo virusu, kai kuriems pacientams išsivysto komplikacijų.

Gripas sukelia kvėpavimo takų uždegimus, dėl kurių nustoja valytis išskyros ir sekrecijos.  Tai sąlygoja bakterijų sankaupas organizme, ir nors paprastai organizmas sugeba su jomis kovoti, gripui susilpninus imuninę sistemą tai gali būti sudėtinga.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu atveju gripas gali nesunkiai komplikuotis į streptokokinę anginą, bronchitą ar plaučių uždegimą.

„Jei kūnas jėgas skiria kovai su virusu, tuomet bakterijos lengviau veikia nepastebėtos.“ – „Fox4“ sakė dr. Julie Linderman, pediatrė iš Dalaso Teksase.

Be to, praėjusiais metais Kanadoje paskelbtame tyrime atskleista, kad gripas širdies sustojimo riziką padidina net 600 procentų.

„Vyksta uždegimas ir organizmas patiria daug streso.“ – „NPR“ sakė pagrindinis tyrimo autorius dr. Jeffas Kwongas, epidemiologas ir šeimos gydytojas iš „Public Health Ontario“.

Įvairūs pakitimai, pavyzdžiui, deguonies kiekio kraujyje ir kraujospūdžio sumažėjimas „gali sąlygoti didesnę kraujo krešulių formavimosi į širdį vedančiose kraujagyslėse riziką“, - sako jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Net ir pati streptokokinė angina gali būti mirtina. Daugiau nei 700 milijonų žmonių per metus užsikrečia A grupės streptokokinėmis bakterijomis.

Nors antibiotikai paprastai infekciją sunaikina per savaitę, virusas taip pat gali persikelti iš gerklės į kitus kūno audinius, pavyzdžiui, į raumenis ar plaučius, o tai sąlygoja 500 000 mirčių per metus.

Masono miesto mokyklos darbuotojai išleido pranešimą, kuriame prašoma žmonių antradienį Stable atminimui vilkėti rožinės spalvos drabužius.

„Kviečiame kartu su mumis kasdien mintimis ir maldomis palaikyti Gibsonų šeimą šiomis sunkiomis dienomis.“ – rašoma pranešime. – „Taip pat reiškiame užuojautą visiems Sable klasės draugams, mokytojams ir mokyklos darbuotojams.“ 

REKLAMA

Pranešime taip pat teigiama, kad „Western Row“ pradinėje mokykloje, kurią lankė Sable, dirbs papildomos konsultantų pajėgos, ir pridedama nuoroda į informaciją apie tai, ką tėvai savo vaikams gali papasakoti apie mirtį.

Sable mama Holly feisbuke pasidalino nuotrauka su prierašu, kad jų šeimos širdys yra „skausmo pervertos“.

„Skausmo pervertomis širdimis dalinamės, kad mūsų mieloji Sable Paige šiąnakt žengė pirmuosius žingsnius į Jėzaus glėbį.“ – rašo mama. – „Labai labai prašome visų melstis už mūsų šeimą šiuo tamsiu laikotarpiu. Neįsivaizduojame savo gyvenimų be mūsų mažosios.“

JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras praėjusią savaitę atskleidė, kad 2018 - 2019 metų gripo sezonu jau užregistruota 19 000 mirčių.

Tuo tarpu JAV Nacionalinis sveikatos institutas skelbia, kad šių metų vakcina nuo gripo yra 47 procentų veiksmingumo, lyginant su 30 veiksmingumu praėjusiais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų