REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Prunskienė švenčia gimtadienį

Šiandien Kazimira Prunskienė mini 76-ąjį gimtadienį. Prieš septynerius metus, per savo gimtadienį, moteris patyrė insultą.

26

Šiandien Kazimira Prunskienė mini 76-ąjį gimtadienį. Prieš septynerius metus, per savo gimtadienį, moteris patyrė insultą.

REKLAMA

Šiuo metu ji yra atitrūkusi nuo viešumos, tačiau dienas leidžia apsupta artimų žmonių ir, pasak kalbinto jos sūnaus, domisi tuo, kas vyksta Lietuvoje.

Saugo mamą

Gimtadienio rytą tv3.lt susisiekė su K. Prunskienės sūnumi Vaidu Prunskumi, kuris papasakojo, kaip šiuo metu jaučiasi mama ir kokiomis nuotaikomis pasitinka gimtadienį.

„Mes labai saugome savo mamą, todėl dažniausiai būname kartu su ja. Šiuo metu jos sveikatos būkle mes esame patenkinti.

Fiziškai ji galėtų ir viena išeiti į lauką, tačiau bijome, kad kas nors nenutiktų, todėl visada palydime, būname kartu“, – pasakoja V. Prunskus.

REKLAMA
REKLAMA

Domisi situacija Lietuvoje

Mamos gimtadienio rytą vyras tikino planuojantis vykti pas mamą ir ją pasveikinti. „Pagaliau ateina tikrasis pavasaris ir tai mamą labai džiugina. Jau ir nuotaikos geresnės.

REKLAMA

Mama visą gyvenimą sukosi politikos srityje, todėl ir dabar, nors nėra viešai matoma, domisi tuo, kas vyksta Lietuvoje, ją domina politinės aktualijos, artėjantys rinkimai“, – kalba politinės sūnus.

V. Prunskus atskleidė, kad kasmet, atšilus orams, mamą pradžiugina galimybe pailsėti ir sustiprėti. „Šios vasaros planai dar nėra žinomi, daug negalvojome, tačiau, turbūt, kaip ir kasmet, nuvyksime į Druskininkus pailsėti ir sustiprėti“, – sako vyras. 

Gimė Švenčionių rajone 

K. Prunskienė gimė 1943 m. vasario 26 d. Švenčionių rajone, Vasiuliškių kaime. 1965-aisiais Vilniaus universitete įgijo ekonomistės specialybė ir ten dirbo dar du dešimtmečius – dėstė Pramonės fakultete, o nuo 1978 m. tapo docente.

REKLAMA
REKLAMA

1986 m. apsigynė ekonomikos mokslų daktarės disertaciją, dirbo užsienio universitetuose. Iki pradėdama aktyvią politinę veiklą dirbo Lietuvos žemės ūkio ekonomikos instituto direktoriaus pavaduotoja, vėliau – Liaudies ūkio specialistų ir vadovaujančių darbuotojų kvalifikacijos kėlimo instituto rektore.

Į politiką įsitraukė 1988 m. – buvo viena iš pagrindinių Lietuvos Sąjūdžio iniciatorių ir dalyvių, Lietuvos Nepriklausomos Valstybės Atkūrimo Akto signatarė, 1990–1992 m. – Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatė.

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, 1990–1991 ėjo pirmosios Vyriausybės ministrės pirmininkės pareigas.

2012 m. vasarį politikę ištiko ir sveikatos būklei itin smarkiai atsiliepė insultas, ji buvo panirusi į komą. Pablogėjus sveikatos būklei, moteris į politiką nebegrįžo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų