REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Kelionės mikroautobusais į užsienį: maršruto planavimas ir kiti svarbūs niuansai

Daugelis mėgsta keliauti nuosavais automobiliais, tačiau jei į lengvąjį automobilį nesutelpa visa kompanija, jei kelionėje norite išvengti rūpesčių, išgelbės mikroautobuso nuoma – šiandien tai lengva kaip niekad.

12

Daugelis mėgsta keliauti nuosavais automobiliais, tačiau jei į lengvąjį automobilį nesutelpa visa kompanija, jei kelionėje norite išvengti rūpesčių, išgelbės mikroautobuso nuoma – šiandien tai lengva kaip niekad.

REKLAMA

Mikroautobusas tinka tik didelei kompanijai – mitas

Mikroautobuso nuomos kaina priklauso nuo kelių svarbių niuansų: mikroautobuso dydžio, pagaminimo metų, dienų skaičiaus. Aišku viena – žmonės vis dažniau domisi transporto nuomos galimybėmis kelionėms po Europą, o keliaujančiųjų srautai kasmet didėja.

Dažnai keliaujant į užsienį, vengiama nuomotis mikroautobusą. Pagrindinės priežastys – manoma, kad išsinuomoti mikroautobusą brangu, sudėtinga. Tačiau 9 vietų mikroautobusu gali keliauti ir mažesnė, pavyzdžiui, 5 ar 6 asmenų kompanija.

Mikroautobusai skirstomi pagal dydį: tinkami vairuoti turint B kategorijos vairuotojo pažymėjimą mikroautobusai yra 9 vietų (8 keleiviai + vairuotojas). Kituose telpa 9–16 keleivių, trečioji klasė – nuo 19 kleivių talpinantys mikroautobusai. Pastariesiems vairuoti jau reikia specialios kategorijos, tad kelionėms į užsienį turėsite pasidomėti mikroautobuso nuomos su vairuotoju sąlygomis.

REKLAMA
REKLAMA

Mikroautobusų didesnės bagažinės, juose daugiau vietos kojoms, važiuoklė – tvirtesnė, sėdynės patogiai atsilenkia, tad kelionės metu bus galima patogiai miegoti. Čia ir atstumai tarp sėdynių didesni nei lengvajame automobilyje.

REKLAMA

Mikroautobusuose vaizdo ir garso sistema, kondicionierius yra nebe privalumas, bet būtinybė. Apskritai kelionės mikroautobusu į užsienį tikrai neprailgsta – keleiviai jaučiasi daug patogiau nei automobilyje.

Kodėl reikėtų planuoti maršrutą?

Kelionės maršrutą, ypač keliaujant svetur, planuoti reikėtų. Neplanuodami maršruto, rizikuojate, kad namus pasieksite vėliau, išaugs kelionės kaštai, o kelionė taps sudėtingesnė ir labiau varginanti.

Maršrutų planavimo lyderės – keliones organizuojančios agentūros, kurios, suplanuodamos maršrutus, taupo pinigus ir laiką. Taigi kaip suplanuoti maršrutą tinkamai?

REKLAMA
REKLAMA

Dėliojant jį, svarbu viskas – kuriais keliais važiuoti, kurie iš jų geriausi, kuriose degalinėse palankiausia piltis kurą, kur būna kelių spūsčių, kurie kelio ruožai gali būti paskandinti potvynių ir t. t.

Amžina tiesa: ne visada nemokami keliai leis sutaupyti

Kelionėse kone būtina naudoti navigacijos įrenginį, kuris padės surasti reikiamą maršrutą. Jį galėsite rinktis pagal tai, ar keliai mokami, ar ne. Įrenginys, gaunantis informaciją iš palydovų, rodys, kuriuose kelio ruožuose vyksta remontas, kur fiksuojamos transporto spūstys.

Kai kurios programėlės leis palyginti maršrutų privalumus – degalų sąnaudas, kelių mokesčius bei bendras išleidžiamas sumas skaičiuojant keliavimą tiek vieno, tiek kito tipo keliais.

Daugelyje gidų rasite informacijos, kad neverta taupyti kelių mokesčiams, nes apvažinėdami mokamus kelius ne tik sugaišite daugiau laiko, bet ir gerokai padidinsite nuvažiuojamų kilometrų kiekį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų