REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į ligoninę atvažiavusi dėl prasidėjusių sąrėmių, Natosha Kramer teigia, kad medikai ją namo išleido pasakę, kad tai – skrandžio bėdos. Kiek vėliau tą pačią dieną ji pagimdė namuose, kai medikų šalia nebuvo.

Į ligoninę atvažiavusi dėl prasidėjusių sąrėmių, Natosha Kramer teigia, kad medikai ją namo išleido pasakę, kad tai – skrandžio bėdos. Kiek vėliau tą pačią dieną ji pagimdė namuose, kai medikų šalia nebuvo.

REKLAMA

Naujagimę namų vonioje pagimdžiusi moteris feisbuke pasakojo, kad per klaidą iš ligoninės buvo išsiųsta namo jau prasidėjus sąrėmiams.

32 metų amžiaus moteris į ligoninę atvažiavo prasidėjus pilvo skausmams, bet gydytojai jai diagnozavo skrandžio negalavimą ir paleido namo, nepaisant to, kad ultragarso tyrimas rodė vaisių jau gimdos kaklelio kanale.

Po kelių valandų Ohajuje, JAV, gyvenanti Natosha namuose pagimdė pati, be medikų pagalbos. Laimei, tuo metu su ja buvo tėvai, kurie gimdymo metu jai padėjo.

Menininkė ir fotografė Natosha sako: „Nežinojau, kad man jau prasidėjo sąrėmiai, nes gydytojų teigimu buvau pasigavusi skrandžio virusą. Nemaniau, kad jau gimdau. Net ir tada, kai naujagimės galvutė jau buvo man tarp kojų, dar vis negalėjau patikėti. Man tai buvo pirmas gimdymas. Aš nieko nežinojau.“

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 12 dienos rytą, šeštą valandą, Natosha atvažiavo į ligoninę vemdama ir kęsdama sąrėmius, o tą pačią dieną, pusę keturių popiet, ji jau buvo pagimdžiusi mažąją Nolą. Moteris nusprendė savo gimdymą tiesiogiai transliuoti per feisbuką, kad įvykiai būtų įamžinti, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Ji sakė: „Norėjau turėti gimdymo atsiminimą, kad ir kur jis bevyktų – ligoninėje ar namuose. Mano mama pagavo Nola, aš tuo metu stovėjau. Greitosios pagalbos gydytojai telefonu mano tėčiui patarė susirasti siūlą bambagyslei, todėl jis panikuodamas išsivėrė batraiščius, bet laimei tada jau atvažiavo medikai.“

Nors gimdymas praėjo gerai. Natosha vis dar negali savo dukrai gauti gimimo liudijimo ir socialinių garantijų, nes ji pagimdė ne ligoninėje.

„Man vis sako, kad dėl koronaviruso viskas gali užtrukti net iki metų, bet juk tikrai ne mano kaltė, kad gimdžiau ne ligoninėje“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA

Ligoninės, į kurią moteris kreipėsi, atstovai, su kuriais buvo susisiekta prašant komentaro apie moters teiginius, kad ji buvo išsiųsta namo su sąrėmiais ir dabar negali gauti gimimo liudijimo, teigia, kad asmens duomenų apsaugos įstatymai draudžia komentuoti ar atskleisti informaciją apie pacientus. Jie taip pat sako, kad už ligoninės ribų pagimdžiusios moterys dėl gimimo liudijimų turi kreiptis į kitas institucijas.

Natosha teigia, kad kreipėsi į ligoninę, bet negavo jokios informacijos. Ji pasakoja: „Kai nuvažiuoju į ligoninę, niekas nesupranta, ko aš noriu, ir į mane žiūri taip, lyg būčiau išprotėjusi.“ Nors situacija nelengva, Natosha sako, kad jos dukrytė Nola jaučiasi puikiai.

„Ji visiškai sveika“, – sako ji. – „Ir auga. Dantukai jai pradėjo kaltis nuo dviejų mėnesių. Ji jau ropoja ir labai mėgsta džiazą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų