REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Būtinai nors kartą pasigaminkite kibinus namuose – sultingus, minkštutėlius, tirpstančius burnoje. Iš nurodyto kiekio gavosi 25 kibinai ir vienas mažas kibiniukas“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

„Būtinai nors kartą pasigaminkite kibinus namuose – sultingus, minkštutėlius, tirpstančius burnoje. Iš nurodyto kiekio gavosi 25 kibinai ir vienas mažas kibiniukas“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

REKLAMA

Tešlai: 500 g miltų; 200 g šalto sviesto; 3 kiaušinių; 100 g grietinės; druskos.

Įdarui: 500 g kiaulienos sprandinės; 1 svogūno; 2 v.š. grietinės; saujelės smulkintų šv. krapų ir petražolių; druskos, juodųjų pipirų.

Aptepimui: 1 kiaušinio; 2 v.š. vandens.

1. Tešlai: miltus suberkite į dubenį ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis patrinkite sviestą su miltais, kol masė bus panaši į trupinius. Įdėkite žiupsnelį druskos ir viską išmaišykite.

2. Į išplaktus kiaušinius sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. 

3. Plakinį supilkite į miltus ir išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Suformuokite apvalų gabaliuką, įdėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve apie 1val.

REKLAMA
REKLAMA

4. Įdarui: sprandinę supjaustykite mažais kubeliais, dėkite smulkiai sukapotą svogūną, krapus, petražolės, grietinę, pagardinkite druska ir nepagailėkite juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

5. Formavimas: iškočiokite tešlą, išspauskite skritulėlius (manieji buvo 12cm skersmens), dėkite mėsos įdaro. Užspauskite skritulėlio kraštus ir užlankstykite viršų.

6. Kibinus sudėkite ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu. Ant viršaus galite užberti sezamo sėklų. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–30min.

P. S. Mediniu pagaliuku keletą kartų pradūriau tešlą tam, kad išeitų susidarę garai ir tešla nesuplyštų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų