REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nėra įsimintinesnio Helovino simbolio, nei šviečiantis išpjaustytas moliūgas. Moliūgo rinkimasis ir sprendimas, kaip jį puošti bei pjaustyti yra vienas smagiausių šios šventės užsiėmimų.

Nėra įsimintinesnio Helovino simbolio, nei šviečiantis išpjaustytas moliūgas. Moliūgo rinkimasis ir sprendimas, kaip jį puošti bei pjaustyti yra vienas smagiausių šios šventės užsiėmimų.

REKLAMA

Galbūt jūsų moliūgas šiemet bus paprastas, su trikampiais išpjautomis akimis, nosimi ir dantyta burna, o gal jį sugalvosite meniškesnį (gal kam blizgučių?) – kad ir ką benuspręstumėte, Helovino moliūgas yra pagrindinis šios šventės akcentas, rašoma goodhousekeeping.com.

Vis dėlto, jei kada esate bandę skobti moliūgą, tikriausiai žinote, kad ir naujokams, ir patyrusiems moliūgų pjaustymo menininkams tai gali būti daug sudėtingiau, nei atrodo. Žinoma, galima be viso to apsieiti ir tiesiog nusipirkti jau išskobtą moliūgą, bet juk nieko nėra smagiau, nei savo rankomis susikurti tikrą Helovino moliūgą.

Kad šis darbas eitųsi lengviau, paprašėme ekspertų pasidalinti geriausiais savo patarimais, kurie padės jums pasigaminti tokį moliūgą, kuris atrodytų puikiai ir kvepėtų gardžiai viso šventinio laikotarpio metu.

REKLAMA
REKLAMA

Reikia žinoti, kurioje vietoje pjauti moliūgą ir kaip jį laikyti skobiant, o taip pat kur panaudoti atliekamus žievės gabalėlius – šie patarimai tikrai suteiks jūsų kūriniui gyvybės (žinoma, tik perkeltine prasme). Perskaitę šiuos patarimus galėsite įkvėpimo semtis ir iš geriausių moliūgo pjaustymo idėjų.

REKLAMA

1. Pasirinkite tinkamą moliūgą.

Pasirinkite šviežią moliūgą tvirtu kotu, be jokių įbrėžimų ir plokščiu dugnu, kad skobiant jis neriedėtų.

2. Pjaukite iš apačios, o ne iš viršaus.

Michaelis Natiello, moliūgų pjaustymo ekspertas ir kompanijos „The Great Jack–o‘–Lantern Blaze“ kūrybinis vadovas, sako, kad moliūgo „dangtelį“ išpjovus apačioje vėliau bus daug lengviau jį skobti taip, kad neįlinktų šonai.

3. Jei vis dėlto pjaunate iš viršaus, pjaukite įstrižai.

Taip dangtelis jį išpjovus neįkris į moliūgo vidų, priešingai nei tuo atveju, jei pjausite stačiu kampu. Tam turėtų puikiai tikti peilis plona geležte, skirtas, pavyzdžiui, žuviai.

REKLAMA
REKLAMA

4. Išskobkite visą minkštimą (iki pat galo).

Moliūgo skobimui galite įsigyti specialų įrankį, bet taip pat tiks ir kaušelis ledams. Vidinė moliūgo sienelė, kurioje išpjaustysite veidą, turi būti maždaug 3 cm storio, kad paskui būti lengviau ją įpjauti.

5. Piešinį pirma nusibraižykite ant popieriaus.

Jei Helovino moliūgo veidą pirma nusipiešite ant popieriaus, jį galėsite naudoti kaip modelį –  tiesiog pritvirtinkite popieriaus lapą prie išorinės moliūgo dalies ir šakute ar pieštuku pradurkite skylutes palei tas linijas, kuriomis norėsite pjauti. Jei baiminatės kūrybinių kančių, galite tiesiog įsigyti visą moliūgo pjaustymo rinkinį su žymekliu, skobtuku, pjaustymo įrankiais ir jau paruoštais veido modeliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Moliūgą laikykite ant kelių.

Veido bruožus suformuoti bus daug lengviau, kai žiūrėsite tiesiai į savo kūrinį. M. Natiello pataria naudoti dantytą virtuvinį peilį arba kartono peilį, bet jei norite įvairesnių ornamentų, gali praversti ir mažas pjūkliukas. Tik stenkitės nepjauti kreivai – geriausiai atrodo tiesiomis linijomis išpjaustyti ornamentai.

7. Pradėkite nuo paprastų, drąsių pjūvių.

Jei pirma atsikratysite stambesnių moliūgo dalių, vėliau galėsite savo susikurtą dizainą patobulinti.

8. Išpjautas dalis panaudokite kūrybiškai.

Iš atliekamų moliūgo žievės dalių galite pasidaryti, pavyzdžiui, liežuvį, pypkę ar galvos aksesuarą.

REKLAMA

9. Moliūgas turi būti šviežias.

M. Natiello rekomenduoja apipjaustytas moliūgo dalis ištepti techniniu vazelinu, kuris sulaikys drėgmę. Jei moliūgas pradeda vysti keliomis dienomis anksčiau, nei reikia, jį galite atgaivinti aštuonioms valandoms veidu į apačią įmerkę į šaltą vandenį.

10. Pasidarykite kaminą.

Iš pradžių moliūgo viduje uždegę žvakę dangtelį kelias minutes palaikykite uždengtą. Tada toje vietoje, kuri pajuodavo, išpjaukite nedidelę skylutę. Kita vertus, jaudintis visai nereikės, jei įsigysite lemputę su baterija.

11. Dangtelio apačią pabarstykite cinamonu.

Taip uždegus žvakę Helovino moliūgas kvepės kaip moliūgų pyragas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų