REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vienas mėgstamiausių mano šeimos patiekalų. Lengva, paprasta, greita, ekonomiška. Ir tikrai drąsiai galiu teigti, skanesni nei „Ikea“ parduotuvėje“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.

„Vienas mėgstamiausių mano šeimos patiekalų. Lengva, paprasta, greita, ekonomiška. Ir tikrai drąsiai galiu teigti, skanesni nei „Ikea“ parduotuvėje“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.

REKLAMA

Reikės: 500 gr jautienos ir kiaulienos maltos mėsos; 0.5 arb.š. druskos; pipirų; ¼ arb. š. muskato riešuto; 1 kiaušinio; 80 gr batono; 125 ml pieno; skiltelės česnako; nedidelio svogūno; mažo pundelio petražolių.

Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, pagardiname druska, pipirais, muskatu, petražolėmis. Batoną užpilame pienu ir leidžiame išbrinkti. Keptuvėje apkepame svogūną ir česnaką (galima į mėsą dėti ir neapkeptus, bet skaniau apkepus). Į mėsą dedame batoną ir svogūnus, gerai permaišome. Formuojame kukulius po 20 gr. Kepame orkaitėje 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Padažas: 30 gr sviesto; 30 gr miltų; 500 ml jautienos sultinio; 100 ml. grietinėlės; 1 valg. š. sojos; 1 valg. š. garstyčių; druskos; pipirų.

REKLAMA
REKLAMA

Ant nedidelės ugnies įkaitiname keptuvę, dedame sviestą ir miltus ir maišome, kad nebūtų gumulėlių. Tuomet supilame sultinį, soją, garstyčias, pagardiname prieskoniais ir maišome šluotele, kad padažas nesušoktų į gumulėlius. Supilame grietinėlę ir pakaitiname, kol padažas sutirštės

Spanguolių padažas: 130 gr. spanguolių uogienės; tokio paties tūrio vandens.

Į prikaistuvį sudedame uogienę, vandenį ir kaitiname maišant, kol skystis nugaruos. Masę sublenderiuojame.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų