REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amy Williams (24), mama iš Esekso, Didžiosios Britanijos, pasakoja, kad norėdama išsiimti tamponą jo neberado ir juto „mirties“ kvapą intymioje vietoje – ją ištiko toksinio šoko sindromas ir moteris vos nemirė.

Amy Williams (24), mama iš Esekso, Didžiosios Britanijos, pasakoja, kad norėdama išsiimti tamponą jo neberado ir juto „mirties“ kvapą intymioje vietoje – ją ištiko toksinio šoko sindromas ir moteris vos nemirė.

REKLAMA

Jauna mama papasakojo, kaip vos nemirė, kai dėl tampono jai prasidėjo kraujo užkrėtimas. Amy Williams, vieną vaiką auginanti mama, išgyveno toksinio šoko sindromą, kai įsidėjusi higieninį tamponą jo neišsiėmė penkias dienas.

Toksinio šoko sindromas (TŠS) gali sukelti septinį šoką – kraštutinę organizmo reakciją į infekciją, kuri sukelia gyvybei pavojingai žemą kraujospūdį ir organų nepakankamumą.

Jei negydomas, toksinio šoko sindromas gali tapti mirties priežastimi. Dėl šios priežasties tamponus būtinai reikia keisti bent kas aštuonias valandas, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar moteris dalinasi savo istorija, norėdama skleisti žinią apie šią ligą, ir tikėdamasi padėti kitoms moterims.

Ji pasakoja: „Buvau girdėjusi apie toksinio šoko sindromą, bet nemaniau, kad man taip kada nors galėtų nutikti. Tamponus naudojau jau 10 metų, bet dabar daugiau niekada jų nebenaudosiu. Norėčiau, kad moterys ir merginos su jais būtų labai atsargios.“

REKLAMA

Pamiršti, kad esate įsidėjusi tamponą – lengviau, nei gali pasirodyti. Praėjusių metų birželio mėnesį Amy buvo išėjusi į miestą su savo širdies draugu, kai greitai užėjo į tualetą pasikeisti tampono. Negalėdama aptikti siūlo ji pamanė, kad greičiausiai tampono nėra įsidėjusi, ir įsidėjo dar vieną.

Amy sako: „Tuo metu buvau nemažai išgėrusi, todėl neatsiminiau, kad tamponą jau buvau įsidėjusi. Be to, nepavyko jo rasti.“

Vieną vaiką auginanti mama nuo to vakaro ir toliau tamponus keitė, kaip įprasta. Tačiau po penkių dienų ji pajuto iš intymios vietos sklindantį labai nemalonų kvapą.

REKLAMA
REKLAMA

Amy paaiškino: „Tai buvo mirties kvapas, tai tikrai nebuvo normalu. Nuėjau į dušą ir nusiprausiau, bet išėjus iš dušo ir nusisausinus kvapas niekur nedingo. Atsiguliau ant lovos ir apsižiūrėjau.“

Amy nagu šiaip ne taip užčiuopė tamponą ir liko pakraupusi, kai suprato, kas atsitiko. Tamponas buvo pasisukęs į šoną, ir ji sugebėjo jį ištraukti tik po pusvalandžio. Iš skausmo ji tada vos nenualpo.

Amy pasakoja: „Kai pagaliau jį išsiėmiau, pajutau keistą jausmą, lyg tuoj nualpčiau. Tamponas buvo juodas. Tai buvo šlykštu.“

Pilve ji juto skausmingus spazmus, o būnant darbe ją pradėjo pykinti. Bendradarbė Amy pasakė, kad ji atrodo „kaip mirštanti“. Mama nuvežė Amy į ligoninę – jos temperatūra buvo 40 laipsnių ir ji pradėjo vemti. Amy buvo paskirta lašelinė su antibiotikais ir padaryti kraujo tyrimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji sakė: „Aš medikams pasakiau, kad penkias dienas buvau pamiršusi tamponą ir jie atrodė susirūpinę. Tada man pasakė, kad mano C–reaktyvinio baltymo (CRB) lygis kraujyje yra 264, kai norma būtų buvusi 5.“

Amy prasidėjo organų nepakankamumas ir jai buvo diagnozuotas TŠS. Ji paaiškino: „Gydytojas man pasakė, kad jei tą dieną būčiau tiesiog iš darbo parvažiavusi namo, kitą rytą nebebūčiau atsibudusi. Buvo labai baisu. Verkiau ir klausiau slaugytojos, ar dar kada nors pamatysiu savo trimetį sūnų Archie. Ji mane patikino, kad esu gerose rankose.“

Po savaitės ligoninėje Amy buvo paleista namo – ji įveikė kraujo užkrėtimą antibiotikų pagalba. Nuo to laiko ją vargina nereguliarios menstruacijos ir ji žinojo, kad gali būti sunku pastoti. Laimei, nuo to laiko praėjus 12 mėnesių ji jau laukiasi antro vaiko. Dabar Amy sako, kad daugiau niekada gyvenime nesidės tampono ir tikisi, kad taip pat atsargiai su jais elgsis ir kitos moterys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų