REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Katie Piper buvo pripratusi nekreipti dėmesio į kreivus žmonių žvilgsnius. Nuo tada, kai siaubingas užpuolimas su rūgštimi pakeitė jos gyvenimą ir išvaizdą, ji išmoko atsiriboti nuo gatvėje spoksančių žmonių ir nuo internete ją puolančių trolių.

Katie Piper buvo pripratusi nekreipti dėmesio į kreivus žmonių žvilgsnius. Nuo tada, kai siaubingas užpuolimas su rūgštimi pakeitė jos gyvenimą ir išvaizdą, ji išmoko atsiriboti nuo gatvėje spoksančių žmonių ir nuo internete ją puolančių trolių.

REKLAMA

Ji taip pat pradėjo įspūdingą karjerą, atstovaudama nudegimus išgyvenusius žmones. Jos vardo fondas Didžiojoje Britanijoje yra vienintelė labdaringa organizacija, skirta suaugusių nudegimus patyrusių žmonių reabilitacijai bei tiems, kuriems traumos paliko baisius randus.

Ji tapo plaukų priežiūros priemonių „Pantene“ veidu, turi savo tinklalaidę, o 2018 metais dalyvavo laidoje „Šok su žvaigžde“, kartu su profesionaliu šokėju Gorka Marquez.

Tačiau Katie prisipažįsta, kad su nerimu laukė, ką žiūrovai pasakys apie jos naujausią pasirodymą „BBC One“ laidoje „Songs Of Praise“, TV laidos vedėjos rolėje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, 36 metų amžiaus moteriai visai nebuvo ko jaudintis. Nuo tada, kai rugsėjo 20 dieną ji pirmą kartą pasirodė šioje seniausioje pasaulyje religinėje TV laidoje, ji jau spėjo susikurti savo originalų šios laidos vedimo stilių ir yra lyginama su legendiniais šios laidos vedėjais – seru Harry Secombe ir Alanu Titchmarshu.

REKLAMA

Žiūrovai ją giria ir už drąsą, nepabijojus pasirodyti televizijoje, ir stilingą odinį švarkelį, kurį ji dėvėjo vienoje laidoje. Laidą transliuojančiai televizijai tai tikrai buvo teisingas sprendimas. Kita vertus, buvusių manekenių tobulais šviesiais plaukais, su tokia aistra norinčių papasakoti apie savo tikėjimą nėra tiek jau daug.

Laidos prodiuseriai nusprendė ją pakviesti prisijungti prie reguliarių laidos vedėjų Aledo Joneso ir Katherine Jenkins po to, kai Katie laidoje svečiavosi kovo mėnesį kartu su savo mama Diane, JK švenčiamos Motinos dienos proga.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas dalykas, kurio žiūrovai tikrai negali jai prikišti – tai tikėjimas. Katie yra pasišventusi krikščionė, jos teigimu, tikėjimas kardinaliai pakeitė jos gyvenimą.

Prieš 2015 metų lapkritį ištekėdama už savo dabartinio vyro Richardo Suttono ji būtinai norėjo lankyti sužadėtinių kursus. Šešias savaites visus sekmadienius pora praleido kalbėdamiesi apie savo santykius su visomis intymiomis detalėmis kartu su vyresnio amžiaus tikinčiųjų pora, rašo dailymail.co.uk

„Visiems tai praverstų.“ – sako Katie. –  „Tai buvo puikus būdas pamąstyti apie savo jausmus ir aptarti, kas yra meilė ir įsipareigojimas.“ Šeima reguliariai lankosi netoli jų namų Londone esančioje bažnyčioje. Kas vakarą prieš eidama miegoti Katie meldžiasi kartu su savo dukromis, šešiamete Belle ir dvimete Penelope.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Katie tikėjimas yra netikėtas, nes ji užaugo nereligingoje šeimoje. Jos mama Diane, pradinių klasių mokytoja, ir tėtis Davidas, barzdaskutys, niekada Katie ar jos brolių nesivesdavo į bažnyčią.

„Mano tėvai savęs nelaiko krikščionimis. Aš net nebuvau pakrikštyta. – sako ji. – „Bet jų vertybės teisingos. Jie mums įskiepijo meilę artimui ir išmokė su kitais elgtis taip, kaip norime, kad būtų elgiamasi su mumis pačiais.“

Katie pasakoja, kad atsivertė prieš 12 metų, bandydama vėl atsistoti ant kojų po baisiausios jos gyvenime įvykio.

Jai tuo metu buvo 24–eri metai, ji išsikraustė iš tėvų namų Hemšyre ir gyveno Londone, dirbo pramoginių televizijos laidų vedėja. Kartą su ja Feisbuke susisiekė vyras, vardu Danny Lynch. Jis jai pasakojo, kad turi nemažai nuosavybės ir studijuoja informacines technologijas.

REKLAMA

Socialiniame tinkle matydama su juo turinti 30 bendrų draugų, Katie nematė pagrindo juo abejoti. Vyras ją sužavėjo gražiomis žinutėmis ir pora ėmė susitikinėti.

Tačiau netrukus ji jo istorijomis ėmė abejoti ir situacija pasidarė kebli. D. Lynchas ją išprievartavo ir tuomet sutarė su bendrininku, Stefanu Sylvestre, kuris ją užpuolęs veidą jai apipylė sieros rūgštimi.

Katie buvo stipriai sužeista – ji neteko akių vokų, dalies nosies ir vienos ausies. Nuo to laiko jai buvo atlikta daugiau nei 250 operacijų.

Kai Katie buvo ligoninėje, agonijoje gulėjo negalėdama pajudėti, slaugytoja jai pradėjo kalbėti apie Dievą.

„Jei kas nors būtų apie tai išgirdęs, ji greičiausiai būtų buvusi atleista už etikos pažeidimus pokalbiais apie religiją.“ – sako Katie. – „Bet ji tai darė tik iš gerumo, norėdama mane paguosti. Tuo metu tikrai galvojau, kad mano gyvenimas baigtas. Bet atsimenu, kaip ji man sakė, kad niekas neatsitinka be priežasties, kad tai – ne pabaiga, kad Dievas yra man numatęs nuostabių dalykų.“ Tą naktį pirmą kartą gyvenime meldžiausi ir nutiko pats keisčiausias dalykas. Palata ryškiai nušvito ir aš pasijutau susupta į šiltą apkabinimą. Galvoje išgirdau balsą, sakantį, kad viskas bus gerai.“

REKLAMA

Akivaizdu, kad Katie tiki pajutusi Dievo buvimą: „Nemačiau Dievo ar angelų, bet labai stipriai pajutau, kad kažkas mane myli.“

Katie tikėjimas nuo to laiko jai yra neišsemiamas stiprybės šaltinis – ji įveikė daugybę išbandymų.

Paskutinė operacija jai buvo atlikta liepos mėnesį, kai jai iš pažasties buvo persodinta oda į akių vokus. Po šios operacijos ji atrodė taip rimtai sužeista, kad jos išsigando jos pačios dukros. „Akies vokas iš pradžių buvo tik persodinta oda. Bet ji susitraukė, todėl akis atrodė prisimerkusi.“ – pasakoja ji. – „Procedūros metu buvo suformuotas naujas akies vokas iš pažastyje buvusios odos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Katie po operacijos atrodė taip prastai, kad jos dukra Belle nenorėjo, kad mama ją pasiimtų iš mokyklos.

„Bet ji nusiramino, kai paaiškinau, kas atsitiko ir kad noriu vėl atrodyti taip, kaip anksčiau.“ – sako ji.

Tikėjimas padėjo Katie gydytis psichologinius traumos paliktus randus ir vis dar besitęsiančią nepakeliamą istoriją, jos užpuoliką paleidus iš kalėjimo. Moteris griežtai atsisako kalbėti apie tą vyrą, tačiau jai neabejotinai buvo sunku žiūrėti, kaip 2018 metais Stefanas Sylvestre buvo paleistas iš kalėjimo, iš jam paskirtos bausmės iki gyvos galvos atsėdėjęs vos šešerius metus.

Jam į kalėjimą teko sugrįžti praėjusių metų lapkritį, bet jis ir vėl buvo paleistas birželio mėnesį. Tačiau Katie yra seniai atleidusi abiem savo skriaudikams. „Esu krikščionė. Jiems atleidau.“

REKLAMA

Keli pastarieji mėnesiai Katie buvo ypač sunkūs, nes ji negalėjo matytis su labiausiai ją palaikančiu žmogumi – mama Diane. Diane jau šešerius metus serga žarnyno vėžiu – dabar liga yra išplitusi ir į plaučius, kepenis, odą ir limfmazgius. Dėl jai taikomo imunoterapijos gydymo jai ypač pavojingas COVID–19 virusas, todėl mama su dukra negalėjo matytis daugelį mėnesių.

„Labai pasiilgau mamos, bet abi žinome, kad taip geriausia. Nesunku pandemiją įsivaizduoti kaip tunelį, kurio galo nesimato. Bet tai – tik trumpa pertrauka. Esu išgyvenusi daug sunkesnių dalykų.“

Katie tikisi, kad naujas jos darbas padės žiūrovas pamatyti svarbiausią gyvenimo tiesą – kad visi galime ištverti sunkiausius gyvenimo laikotarpius ir būti laimingi.

REKLAMA

„Jei ir toliau galvočiau apie tai, kas man nutiko, užpuolikams taip suteikčiau tik dar daugiau galios.“ – tvirtai sako ji. – „Visada buvau pasiryžusi pati nuspręsti savo istorijos pabaigą ir gyvenime nuveikti kažką prasmingo.“

Savo naujausia veikla ir itin viešu pareiškimu apie tai, koks jai svarbus tikėjimas, Katie būtent tai ir daro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų