REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
„Mis Didžioji Britanija“ dalyvė pasidalino paslaptimis, kaip jai pavyko numesti daugiau nei 50 kg (nuotr. Instagram)

„Mis Didžioji Britanija“ dalyvė pasidalino paslaptimis, kaip jai pavyko numesti daugiau nei 50 kg. Jen Atkin nuėjo ilgą kelią nuo to laiko, kai mokykloje ją vadindavo stora.

7

„Mis Didžioji Britanija“ dalyvė pasidalino paslaptimis, kaip jai pavyko numesti daugiau nei 50 kg. Jen Atkin nuėjo ilgą kelią nuo to laiko, kai mokykloje ją vadindavo stora.

REKLAMA

Mokyklos laikais storule vadinta mergina juokiasi paskutinė – ji laimėjo „Mis Didžiosios Britanijos“ konkursą. Jen Atkin, vienu metu svėrusi 114 kg, mokykloje buvo pravardžiuojama „Jen Fatkin“. Žiaurūs bendraklasiai į ją mėtydavo maistą, atimdavo sportinę aprangą ir kasdien iš jos šaipydavosi – taip iki pat mokyklos baigimo.

26–erių metų mergina „Fabulous“ pasakojo: „Mokykloje stengdavausi niekam neužkliūti, tačiau patyčios buvo žiaurios, dažnai verkdavau. Ironiška, kad maistas buvo mano paguoda – daugiau neturėjau ko laukti.“

Jen nesveikas santykis su maistu pablogėjo jai išsilaikius vairavimo teises. Mergina pradėjo nuolat važinėti į greito maisto užkandines.

REKLAMA
REKLAMA

Kai sulaukusi 18 ji pradėjo draugauti su vaikinu, taip pat pradėjo dažniau valgyti ne namuose, rašoma dailystar.co.uk

Ji paaiškino: „Mums labai patikdavo laiką leisti restoranuose ir baruose, o kai po dviejų metų nusipirkome savo namus, greitą maistą valgydavome prie televizoriaus. Aš nepripažinau savo problemos, ir net kai girdėdavau, kaip žmonės murma  „stora karvė“, stengiausi tiesiog į tai nekreipti dėmesio.“

REKLAMA

Į augantį svorį Jen nekreipė dėmesio iki pat 2015 metų, kai kito pasirinkimo neliko. Kai ją paliko vaikinas, ji ėmė valgyti dar daugiau, ieškodama nusiraminimo.

Gyvenimo būdą keisti ji nusprendė tik po griežto pokalbio su savo gydytoju. Gydytojas jai pasakė, kad per ketverius metus ji priaugo daugiau nei 25 kg – tai buvo tas postūmis, kurio jai labai reikėjo.

Jen prisižadėjo numesti svorio ir permąstė savo mitybą, ji pradėjo pirkti sveikesnį maistą ir nustojo valgyti cukringus užkandžius. Mergina ėmė sportuoti ir kasdien į darbą važinėti dviračiu.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar, praėjus trejiems metams, ji atrodo neatpažįstamai – grožio konkurse ji padarė įspūdį visiems teisėjams, pademonstruodama savo numesto svorio rezultatus. 2018 metais ji buvo išrinkta „Mis Jorkšyru“ ir pateko į „Mis Anglijos“ konkursą. Tąkart ji užėmė aštuntą vietą, bet 2020 metų kovo mėnesį laimėjo 75–ąjį „Mis Didžiosios Britanijos“ konkursą.

Nuo tada Jen skleidžia žinią apie tai, kaip svarbu viršsvorio turintiems žmonėms aiškiai pasakyti, kad jie yra nutukę. Ji sako, kad nuoširdus jos gydytojo vertinimas padėjo jai leistis į svorio metimo kelionę. Nors ji nepritaria gėdinimui dėl svorio, ji sako, kad žmonės dažnai per lengvai įsižeidžia, kai kalbama apie jų svorį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų