REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Reddit“ naudotojai ošia apie naują maisto gaminimo gudrybę – skrudinta vištiena taip kaskart išeina tobulai traški.

„Reddit“ naudotojai ošia apie naują maisto gaminimo gudrybę – skrudinta vištiena taip kaskart išeina tobulai traški.

REKLAMA

Viskas, ko reikės – tai truputis prieskonių ir žiupsnelis valgomosios sodos – štai ką reikės padaryti. Kai vienas maisto mėgėjas paprašė socialinio tinklo „Reddit“ naudotojų pasidalinti savo maisto gaminimo gudrybėmis, vienas patarimas vis kartojosi.

Gaminti mėgstantys komentatoriai lyg susitarę ošė apie tai, kaip jiems pavyksta išsikepti tobulai traškios vištienos. Tam visai nereikia didelių pastangų – tereikės tik keleto žiupsnelių valgomosios sodos.

Vienas žmogus rašė: „Išbandykite valgomąją sodą ant vištienos odelės, kad ji būtų ypač traški.“

Šis patarimas patiko 234 žmonėms – daugelis sutiko, kad tai yra labai paprastas būdas savo vištienos kepimo sugebėjimus kilstelėti į kitą lygį, tad štai kaip išbandyti šį metodą kito sekmadienio pietums.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip tai daroma

Vieną arbatinį šaukštelį valgomosios sodos sumaišykite su trimis arbatiniais šaukšteliais druskos. Įberkite šiek tiek juodųjų pipirų ir viską gerai išmaišykite, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Mišinį tolygiai paskirstykite po visą vištienos paviršių. Kelioms valandoms palikite šaldytuve – jei įmanoma, geriau per naktį. Vištieną orkaitėje kepkite kaip įprasta.

Kaip veikia ši gudrybė?

Valgomoji soda yra šarminė, todėl pakeičia vištienos odelės pH ir taip lengviau susiskaido baltymai. Taip pat valgomoji soda sukelia anglies dioksido reakciją, todėl paukštienos odelėje susiformuoja burbuliukai. Abu šie faktoriai prisideda prie to, kad vištiena iškepa traškesnė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų