REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyras po 19 metų santuokoje atsivėrė poliamorijai, norėdamas atverti savo asmeninį gyvenimą naujiems žmonėms. Dabar jis tuo pačiu metu susitikinėja su dviem moterimis.

Vyras po 19 metų santuokoje atsivėrė poliamorijai, norėdamas atverti savo asmeninį gyvenimą naujiems žmonėms. Dabar jis tuo pačiu metu susitikinėja su dviem moterimis.

REKLAMA

Po 13 metų vyras nusprendė imtis atvirų santykių. Shai Fishman poliamorija susidomėjo pasižiūrėjęs vieną laidą per televiziją. 46–erių metų amžiaus vyras iš Pensilvanijos, JAV, norėjo susirasti dar vieną žmogų, kuris norėtų prisijungti prie jo „meilės genties“.

Jis apie tai pasikalbėjo su savo žmona Danielle ir po šešerių metų svarstymų pagaliau nusprendė imtis atvirų santykių. Jo žmonai tokia situacija galiausiai pasirodė nepriimtina ir pora po dar septynių mėnesių išsiskyrė.

Tokiu būdu Shai liko laisvas mėgautis poliamorija – šiuo metu jis turi dvi partneres, Lea (40) ir Kirssy (41).

Shai pasakoja: „Aš pritariu Tony Robbinso filosofijai, kad visi mes galime savo gyvenimo išsipildymą pamatuoti pagal šešis bazinius žmogaus poreikius, kurie arba yra patenkinami, arba ne. Šie poreikiai – tai saugumo, svarbumo ir meilės jausmai, o taip pat įvairumas, augimas ir tarnystė. Nors kitų žmonių standartais vertinant mano santuoka su Danielle galėjo pasirodyti tobula, buvo patenkinami tik mano saugumo jausmo, svarbumo ir meilės poreikiai.

REKLAMA
REKLAMA

Tai – dažna pasekmė tokios situacijos, kurioje meilei tėra vienas pasirinkimas, vadinamas „monogamija pagal numatytuosius nustatymus“. Daugelis žmonių nesupranta, kad yra ir kitų pasirinkimų. Mes kartu praleidome maždaug devyniolika metų, o santykiai ėmė keistis tryliktaisiais santuokos metais.

REKLAMA

Aš visada abejojau dėl monogamijos ir buvimo tik su vienu žmogumi. Tada pamačiau TV laidas, kurios vadinosi „Didžioji meilė ir poliamorija“ ir „Susituokę ir susitikinėjantys“, o taip pat perskaičiau keletą knygų. Taip pradėjau į viską žiūrėti naujai ir kilo apetitas apie etiškus nemonogamiškus santykius sužinoti daugiau.“

Shai tęsia pasakojimą: „Šios laidos ir knygos sąlygojo intensyvų šešerius metus trukusį pokalbį, nes iš pradžių Danielle nenorėjo išbandyti šios galimybės. Maždaug trečiaisiais pokalbio metais pradėjome tyrinėti poliamorijos pakraščius. Man buvo svarbu, kad Danielle pamatytų jos teikiamus privalumus. 

REKLAMA
REKLAMA

Priešingai nei aš būčiau norėjęs, Danielle nusprendė mūsų vaikams apie poliamoriją nepasakoti. Dėl to buvo labai sunku girdėti vaikų klausimus, pavyzdžiui,  apie tai, kur eina tėtis ar mama, ir negalėti jiems duoti nuoširdaus atsakymo. Aš būčiau norėjęs atvirai jiems viską pasakyti. Be to, dėl naujų jos santykių su jos partneriu Maiku energijos išėjo taip, kad buvo sulaužyti kai kurie mūsų atviros santuokos susitarimai, pavyzdžiui, kad joks kitas partneris nelieka miegoti namuose be sutuoktinio sutikimo. Danielle emociškai tai buvo sunkus iššūkis ir po septynių mėnesių ji paprašė skyrybų.“

Pora išsiskyrė, o Shai netrukus po to sutiko Lea ir Kirssy,  rašoma dailystar.co.uk. Jis teigia: „Manau, kad Lea su savo buvusiu vyru turėjo vertybinių skirtumų, o taip pat ji kažką jautė kitiems žmonėms, bet būdama ištekėjusi su tais jausmais negalėjo nieko daryti. Su Kirssy susipažinau penkiems mėnesiams praėjus po to, kai sutikau Lea.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abi jas radau pažinčių tinklapiuose ir abi jos prisistatė kaip monogamiškos ir buvo pažymėjusios, kad poliamorija jų nedomina, bet aš vis tiek su jomis susisiekiau. Niekad nežinai, kiek kitas žmogus iš tiesų yra atviras naujiems dalykams.“

Visa ši trijulė be savo poliamoriškų meilės gali turėti ir kitų santykių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų