REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jautiena šiame troškinyje gavosi minkšta ir sultinga, kruopos kvapnios. Tad jei norite sotaus ir skanaus troškinio, rekomenduoju šį“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.

„Jautiena šiame troškinyje gavosi minkšta ir sultinga, kruopos kvapnios. Tad jei norite sotaus ir skanaus troškinio, rekomenduoju šį“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.

REKLAMA

Jautienos troškinio ingredientai: 440 g jautienos; 200 g išmirkytų perlinių kruopų; 2 morkos; 1 paprika; 6 pievagrybiai; 1 svogūnas; 4 skiltelės česnako; 2 šaukštai pomidorų pastos; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų juodųjų pipirų; daržovių sultinio; aliejaus kepimui.

Jautieną supjaustome vieno kąsnio gabaliukais ir apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Apkepintą mėsą dedame į troškinimui orkaitėje skirtą indą.

Morkas, papriką ir svogūną supjaustome nedideliais gabaliukais, bet nesmulkiais ir kepiname keptuvėje kelias minutes, sudedame smulkintus grybus, česnako skilteles ir dar pakepiname 2–3 min.

REKLAMA
REKLAMA

Sudedame daržoves į puodą ant mėsos. Sudedame nuplautas ir išmirkytas perlines kruopas, užpilame sultiniu (pilti reikia tiek, kad apsemtų kruopas ir dar būtų truputį daugiau), uždengiame dangčiu ir dedame į orkaitę troškintis 180 C. apie 60–90 min.

Iki troškinimo pabaigos likus 15 min. nuimame dangtį ir įmaišome pomidorų pastą, pagardiname druska bei pipirais. Išmaišome ir leidžiame toliau troškintis.

P.s. Stebėkite troškinį ir jei kruopos sugėrė visą sultinį, bet jos dar kietokos – įpilkite sultinio arba vandens dar.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų