REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Veido odos priežiūra prasideda nuo higienos. Tik ant švarios odos tepamos priemonės bus veiksmingos, makiažas išsilaikys ilgiau, o veido oda išliks sveika ir švytinti. Juk dažniausia odos problemų priežastis – nešvarumai ir susikaupusios negyvos ląstelės, užkemšančios poras.

Veido odos priežiūra prasideda nuo higienos. Tik ant švarios odos tepamos priemonės bus veiksmingos, makiažas išsilaikys ilgiau, o veido oda išliks sveika ir švytinti. Juk dažniausia odos problemų priežastis – nešvarumai ir susikaupusios negyvos ląstelės, užkemšančios poras.

REKLAMA

BENU vaistinės Sveikos odos instituto ekspertė Kristina Lelevičienė iškart paaiškina, kad vien vandens odos higienai neužtenka. Tam, kad būtų pašalinti visi nešvarumai, kasdienei priežiūrai reikia papildomų priemonių. Specialistė paaiškina, kada užteks vien micelinio vandens, o kada veido higienai reikėtų ir prausiklio.

„Vanduo nuplauna tik paviršinius nešvarumus, tačiau nepašalina ant odos esančio riebalų pertekliaus, negyvų odos ląstelių. Todėl vien prausimasis vandeniu neapsaugos nuo tokių odos problemų kaip užsikimšusios poros, spuogai, aknė, inkštirai. Tikriausiai nereikia priminti, kad veido odos priežiūrai netinka ir muilas, kuriuo plauname rankas. Muilas labai sausina odą, o sausa oda yra daug pažeidžiamesnė ir jautresnė“, – sako odos priežiūros ekspertė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pagrindines priemones odos higienai ji įvardija micelinį vandenį ir prausiklį.

Micelinis vanduo ar prausiklis? O gal abu?

Micelinis vanduo – greitai išpopuliarėjusi ir itin patogi priemonė veidui valyti. Joje esančios dalelės – micelės – pritraukia nešvarumus ir efektyviai nuvalo makiažą, odos išskiriamų riebalų perteklių. Micelinis vanduo itin švelni odos priežiūros priemonė, tinkanti bet kokiam odos tipui, tačiau jautrios ar riebios odos savininkės gali ir micelinį vandenį rinktis pagal savo odos tipą.

REKLAMA

„Nors bet kuris micelinis vanduo atlieka tą pačią funkciją, – valo odą, pašalina makiažą, riebalus, –  papildomi ingredientai padeda pasirūpinti specifiniais odos poreikiais. Vitaminu E ir hialurono rūgštimi praturtintas micelinis vanduo odą papildomai drėkins, tonizuos ir nuramins, o sudėtyje turintis cinko tiks riebios, į aknę linkusios odos higienai“, – paaiškina K. Lelevičienė, Sveikos odos instituto ekspertė.

Micelinis vanduo nedirgina odos, ją tonizuoja ir sudrėkina, todėl gali būti naudojamas vietoje pienelio, toniko ar prausiklio. Suvilgius vatos diskelį, juo odą reikėtų valyti tol, kol diskelis bus švarus. Jeigu oda probleminė, linkusi riebaluotis, o nuvalius ją miceliniu vandeniu lieka lipnumo pojūtis, specialistė rekomenduoja kartu naudoti ir prausiklį. Tai bus vadinamasis „dvigubo valymo metodas“ (angl. double cleansing), kuris užtikrins, kad miegoti eisite tikrai švariai nuvalyta oda.

REKLAMA
REKLAMA

Dvigubo valymo metodas pagrįstas tuo, kad viena priemone ir vienu žingsniu visų per dieną susikaupusių nešvarumų ir makiažo nuvalyti nepavyks. Todėl rekomenduojama pirmiausiai pašalinti didžiąją dalį makiažo, riebalų pertekliaus ir nešvarumų, kam puikiai tinka ir micelinis vanduo. Antruoju žingsniu ir antrąja priemone – nuplauti nešvarumų likučius. Tam tinka pagal odos tipą ir būklę parinktas paprastas veido prausiklis.

Nuplauti ar nenuplauti?

Nors micelinis vanduo išpopuliarėjo prieš kelerius metus, vieningo atsakymo į šį klausimą nerasite. Gamintojai nurodo, kad micelinio vandens nuplauti nereikia, tačiau kai kurie specialistai sako priešingai. BENU vaistinės Sveikos odos instituto ekspertė Kristina Lelevičienė visgi rekomenduoja, veidą nuvalius miceliniu vandeniu, dar nuprausti ir vandeniu – kad ant odos neliktų visus nešvarumus pritraukusių micelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žinoma, švarinant veidą dvigubo valymo metodu, micelių likučius nuplausite prausikliu, tad papildomai prausti vandeniu nebereikės“, – pranešime spaudai prideda vaistininkė.

O kas tos micelės ir kaip jos veikia? Micelės – tai mažos, iš dviejų dalių sudarytos ir į kamuoliuką „sulipusios“ dalelės. Micelę sudaro vandenį pritraukianti hidrofilinė galvutė ir nešvarumus bei riebalus pritraukianti lipofilinė uodegėlė. Būtent micelių uodegėlės atlieka visą valomąjį darbą, o dėl savo savybių jos puikiai pritraukia ir riebiausios kosmetikos likučius – blakstienų tušo, makiažo pagrindo. 

„Micelių technologija dabar paplito ir kitose kosmetikos priemonėse, ne tik skirtose veido odos priežiūrai. Galima rasti ir kūno prausiklių, ir šampūnų su micelėmis. Visas šias priemones vienija tai, kad jos skirtos švelniam, veido, kūno ar galvos odą tausojančiam ir nuo išsausėjimo saugančiam valymui. Žinoma, odos priežiūrai išbaigti, po veido valymo ar kūno prausimo miceline priemone, svarbu odą drėkinti, o vėstant orams – ir pamaitinti“, – apibendrina Sveikos odos instituto specialistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų