REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Neįsivaizduoju savo savaitgalio be lietuviškos virtuvės, tad šiandien jo didenybė cepelinai pas mus“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė. 

„Neįsivaizduoju savo savaitgalio be lietuviškos virtuvės, tad šiandien jo didenybė cepelinai pas mus“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė. 

REKLAMA

Cepelinų ingredientai: 4 virtos bulvės, 10 žalių bulvių, truputis druskos, 2 šaukštai bulvių krakmolo.

Įdarui: 500 gr maltos mėsos (naudojau kalakutieną), 1 svogūnas, truputis druskos ir pipirų.

Padažas: 1 svogūnas, 200 gr rūkytos šoninės, grietinės.

Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.

Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiu, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Įdarui pakepinamas smulkintas svogūnas. Malta mėsa maišoma su kepintu svogūnu, druska ir pipirais.

Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20–25 minutes, atsargiai pamaišant.

Padažui  pakepinami spirgučiai, tuomet sudedami smulkinti svogūnai, pakepinami dar kelias minutes.Į lėkšte dedame cepelinus, dedame šalia grietinės ir užpilame spirgiukais.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų