REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Grybautojai neatsidžiaugia savo laimikiais (tv3.lt fotomontažas)

Eilėmis ir dainomis išgarsintas, vertingiausiu laikomas grybų karalius šią vasarą jau ne vienam grybautojui suteikė daug džiaugsmo. Pilnomis pintinėmis miške rastų baravykų dalijasi ne vienas grybautojas ir sako jaučiantis, jog šie metai greičiausiai bus baravykų metai.

17

Eilėmis ir dainomis išgarsintas, vertingiausiu laikomas grybų karalius šią vasarą jau ne vienam grybautojui suteikė daug džiaugsmo. Pilnomis pintinėmis miške rastų baravykų dalijasi ne vienas grybautojas ir sako jaučiantis, jog šie metai greičiausiai bus baravykų metai.

REKLAMA

Įspūdingą kiekį grybų prieš kelias dienas radusi Rasa pasakoja, kad laimikių su keliais draugais ieškojo keliuose miškuose, o jų kiekis pranoko bet kokius lūkesčius.

„Grybų neskaičiavom, bet buvo trys dideli kibirai ir dauguma vien baravykai. Grybavom ne viename miške, bet viename visą grožį ir suradom, tiesa, nenoriu išduoti tikslios vietos, galiu pasakyti tik tiek, kad tai Šiaulių rajonas“, – šypteli Rasa ir pasidžiaugia, kad sukirmijusių baravykų buvo vos keli.

Grybautoja sako, kad palyginti su ankstesniais metais, dabar grybų yra kur kas daugiau:

„Nors dar tik grybų sezono pradžia, galvoju, kad šie metai bus baravykų, jų tikrai labai daug“, – sako Rasa.

REKLAMA
REKLAMA

Kaunietė Rimantė Kavaliauskaitė neslepia, kad grybų sezonas šiais metais iš tiesų stebina. Socialiniame tinkle pamačiusi, kaip kiti grybautojai, dalijasi savo laimikiais, ji su draugu nusprendė ir patys aplankyti savo grybavimo vietą Karalgirio miške ir nenusivylė.

REKLAMA

„Kėlėmės 5 valandą ryto iš važiavome link Babtų į Karalgirio mišką. Iš tiesų pagalvojome, kad būsime patys pirmi miške, tačiau atvykus jau buvo kažkur šešios mašinos entuziastų. Patikrinome savo vietą, radome truputį voveraičių ir baravykų, tačiau ne per daugiausiai, todėl nusprendėme pavažiuoti į kitą vietą.

Sustojome miško sankryžoje, kurioje apie 9 valandą ryto jau buvo labai daug mašinų. Žinoma, paėjome truputį nuošaliau, užėjome vietą, kurioje ne tik samanos ir gražus miškas, o ir prieiti sunkiau, daug mažų eglių. Ten ir radome visą tuziną tik ką neseniai išdygusių baravykų. Vienoje vietoje maždaug apie 40 baravykų pavyko rasti“, – dalijasi Rimantė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji su draugu sako esantys pamišę dėl grybavimo, jaučiantys didžiulį azartą ir turintys gana daug patirties, tačiau šių metų laimikis tikrai išskirtinis.

„Rasti tokį kiekį baravykų, iš viso 229, buvo išties įspūdinga. Tiesa, iš viso grybavome penkias valandas, bet, atradus savo laimingą vietą, užteko valandos. Iš tiesų gamta šiais metais labai gausi grybais, o mums, grybautojams, tai teikia didelį džiaugsmą“, – šypsosi kaunietė.

Grybautojas Martynas iš Naujasodžio pasakoja, kad į mišką pagrybauti išėjo tik norėdamas atsipūsti nuo darbų, tačiau per pusvalandį pavyko prisirinkti pilną krepšį baravykų.

„Per gyvenimą esu radęs nemažai grybų, bet kad vienoj vietoj per 30 minučių rasčiau tiek, dar nebuvo taip, teko palikti ir kitiems. Tai geriausias poilsis ir atsipalaidavimas, tik trukdo uodai“, – sako grybautojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gausus baravykų kiekis neaplenkė ir Kupiškio rajone grybavusios Vidos. Per dvi su puse valandos moteris rado 540 baravykų.

„Kirmėlių buvo labai mažai, pasitaikė nebent tarp didesnių. Reikia rinkti ten, kur šlapia, ten beveik visi būna sveiki. Surinktus baravykus truputį padalinau kitiems, truputį šaldžiau žalius, dar sūdysiu, džiovinsiu, o apvirti keliaus į šaldiklį“, – pasakoja grybautoja.

Nors dažnai sakoma, kad grybų kraštas yra Dzūkija, Suvalkijos miškuose taip pat galima rasti daug baravykų. Šakių rajone su vyru grybaujanti Jūratė pasakoja, kad šiais metais pirmą kartą grybų rado atsitiktinai, tačiau jų kiekis maloniai nustebino.

REKLAMA

„Labai netikėtai vyras nuvažiavo patikrinti į mūsų vieteles ir rado grybų. Rytojaus dieną nuvažiavome kartu, tai, tiesą sakant, nebuvau mačiusi tiek grybų, neįmanoma žodžiais apsakyti, reikia pamatyti.

Per dvi dienas iš viso pririnkome 32 kilogramus, iš viso užtrukome gal kokias tris valandas“, – pasakoja Jūratė ir priduria, kad grybų buvo tiek daug, jog net įdėjo skelbimą juos parduoti ir taip papildomai užsidirbo kelis eurus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų