REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrimai rodo, kad karantino metu padaugėjo besiskundžiančių erekcijos sutrikimais. „Superdrug Online Doctor“ praneša, kad nuo gegužės mėnesio išaugo erekcijos disfunkcijos gydymo paklausa – tokių paslaugų suteikiama 13% daugiau.

Tyrimai rodo, kad karantino metu padaugėjo besiskundžiančių erekcijos sutrikimais. „Superdrug Online Doctor“ praneša, kad nuo gegužės mėnesio išaugo erekcijos disfunkcijos gydymo paklausa – tokių paslaugų suteikiama 13% daugiau.

REKLAMA

Ekspertai mano, kad didesnis stresas ir socialinė izoliacija paveikia lytinę potenciją. Taip pat erekcijos sutrikimus sukelti gali didesnis suvartojamo alkoholio kiekis.

Dr. Zoe Williams, bendrosios praktikos gydytoja ir „Superdrug“ atstovė, sako: „Erekcijos sutrikimų pasitaiko dažnai – juos paprastai sukelia stresas, nuovargis, nerimas ar per didelis alkoholio kiekis. Dėl koronaviruso karantino susidėjo visi šie faktoriai.“

Daugeliu atveju tokie sutrikimai nėra ilgalaikiai, todėl dėl jų neverta pernelyg jaudintis. Dr. Z. Williams sako: „Daugeliu atveju dėl erekcijos disfunkcijos neverta nerimauti. Bet jei problema nepraeina, gali būti, kad ją sukelia fiziniai ar psichologiniai negalavimai, todėl reikėtų apie tai pasikalbėti su gydytoju.“

REKLAMA
REKLAMA

Norėdami daugiau sužinoti apie erekcijos disfunkcijos simptomus ir priežastis, skaitykite žemiau esančius paaiškinimus, rašoma dailystar.co.uk.

Kas yra erekcijos disfunkcija?

Erekcijos disfunkcija (ED) pasireiškia tuomet, kai vyras negali pasiekti ir išlaikyti pakankamai tvirtos erekcijos, kad galėtų užsiimti seksu. Penio viduje yra du pailgi cilindro formos dariniai, vadinami akytkūniais, kurie yra sudaryti iš kraujagyslių, audinio, atvirų ertmių bei dviejų pagrindinių arterijų kiekviename jų.

REKLAMA

Kai vyras susijaudina, smegenys siunčia signalą į penyje esančias kraujagysles, kurios atpalaiduoja arterijas ir leidžia sustiprinti kraujotaką. Taip akytkūniuose formuojasi spaudimas, dėl kurio penis išsiplečia ir taip vyras pasiekia erekciją. Tačiau jei į penį nepriteka pakankamai kraujo, gali pasireikšti erekcijos disfunkcija.

Erekcijos disfunkcija diagnozuojama tada, kai nuolat: Nepavyksta pasiekti erekcijos; Lytinio akto metu nepavyksta palaikyti erekcijos; Sumažėja libido.

Kas sukelia erekcijos disfunkciją?

Pasirodo, erekcijos disfunkcija dažniau ištinka tuos, kurie gyvena nesveiką gyvenimo būdą. Didžiosios Britanijos sveikatos tarnyba pabrėžia, kad rūkymas, nesaikingas alkoholio vartojimas ir nepakankamas miego kiekis yra tos priežastys, dėl kurių šis sutrikimas gali atsirasti.

Tačiau tokios problemos gali ištikti ir dėl psichologinių priežasčių. Erekciją sunkiau palaikyti būna dėl streso ir nerimo. Nors kai kuriuos šių faktorių iš gyvenimo būdo pašalinti gali būti sudėtinga, tam tikri pokyčiai gali sumažinti ED keliamas problemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų