REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai sakoma, kad moters rankos – jos vizitinė kortelė, todėl daugelis jų renkasi profesionalias nagų tvarkymo procedūras. Šilutės rajone auga ypatinga manikiūrininkė – penkiametė Gabrielė, kuri vis labiau įsitraukia į šį procesą ir bent jau kol kas planuoja sekti savo mamos pėdomis.  

Dažnai sakoma, kad moters rankos – jos vizitinė kortelė, todėl daugelis jų renkasi profesionalias nagų tvarkymo procedūras. Šilutės rajone auga ypatinga manikiūrininkė – penkiametė Gabrielė, kuri vis labiau įsitraukia į šį procesą ir bent jau kol kas planuoja sekti savo mamos pėdomis.  

REKLAMA

Viktorija Pielikienė manikiūrininke tapo prieš daugiau nei dvejus metus, nes auginant du vaikus, tai jai pasirodė lengviausiai su motinyste suderinamas darbas.

„Kai Gabrielė buvo beveik trijų metukų, vis sukau galvą, kuo čia užsiimti, kad grafikas būtų lankstus vaikams apsirgus, o ir šiaip norėjosi tokio darbo, kad būčiau nepriklausoma nuo kitų – esant jaunai mamytei tai idealiausias variantas. Taip ir pradėjau dirbti dėl vaikų. O šiuo metu neįsivaizduoju kito darbo, nes tai malonumas, iššūkis, hobis bei finansai, atnešami į šeimą“, – sako Viktorija.

Susižavėjo nuo pirmų akimirkų

Ji prisimena, kad vos pradėjus dirbti, Gabrielė nuo pat pradžių atidžiai stebėjo, ką daro mama, ir net drąsiai išreikšdavo savo nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai pradėjau šią veiklą, ji jau nuo pat pradžių blizgino akimis į spalvas, vertindavo mano darbą. Jei kažkam iš artimo rato sutvarkydavau nagus, tai ji visada pasakydavo trumpą, bet tikslią savo nuomonę – gražu, nepatinka, trūksta deimantų“, – juokiasi moteris.

REKLAMA

Gabrielė kartais apsilankydavo ir grožio salone, kuriame iš pradžių dirbo mama, taip stebėdama ne tik jos darbą, bet ir koleges. Mergaitė noriai išbandydavo rankų kremus, prašydavo kirpėjos, kad ją apkirptų. Tačiau didžiausias susidomėjimas prasidėjo tada, kai mama persikėlė dirbti į namus.

„Praėjus daugiau nei metams pradėjau dirbti namuose, o tada ir prasidėjo linksmybės, nes viskas buvo vietoje, nuolatos buvau stebima. Išgirdau tokių prašymų: mama, paskolink dildę, mama, gal turi nereikalingų deimantų ar lipdukų. Keletą kartų visų šitų gėrybių besitvarkydama radau net po jos pagalve. Vėliau prasidėjo vakarinė mano darbo stalo okupacija, iš pradžių – lėlės, o paskui teko ir tėčiui pasėdėti“, – pasakoja Viktorija.

REKLAMA
REKLAMA

Ji sako, kad mergaitė, stebėdama mamos darbą, jau nemažai išmoko ir vis dar nepraranda susidomėjimo:

„Visada tėčiui nudildžiusi nagus, pateps juos aliejuku – šią taisyklę ji puikiai žino iš mano darbo stebėjimo. Be abejo, ji dar maža, judesiai nėra labai koordinuoti, bet užaugusius nagus tikrai gali nudildyti.

Jai visa tai labai įdomu – jei aš prisėdu sau tvarkyti nagus, tai ir panelė tuoj pat prisistato. Šiuo metu jai labiausiai patinka stebėti gelinių nagų priauginimą“.

Patinka viskas, kas susiję su grožiu

Viktorija atskleidžia, kad ne tik manikiūras sulaukia mažosios Gabrielės dėmesio. Dar viena mergaitės silpnybė – plaukų tvarkymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ją traukia viskas, kas susiję su grožiu, ji dievina ėjimus pas kirpėją. Grįžusi iš kirpyklos, tuoj pat imituoja tai, ką matė, ir namuose atsidaro jos grožio salonas lėlėms ir visiems pliušiniams žaislams.

Šiuo metu ji pati kuo puikiausiai susiriša sau plaukus, supina lėlėms kasas – aš tuo stebiuosi, nes pati tokio amžiaus mokėjau tik suvelti, bet nesutvarkyti“, – juokiasi moteris.

Ji pasakoja, kad namuose net teko nukabinti užuolaidas su siūliukais, nes Gabrielė buvo viską supynusi į kasas. Taip pat jai, kaip ir daugumai mažų mergaičių, susidomėjimą kelia ir makiažas, dažymosi priemonės, ryškiai raudonos lūpos.

Mergaitė užaugusi norėtų rinktis šį kelią

Karantino metu Gabrielė iš darželio auklėtojos sulaukė užduoties – išbandyti profesijas ir jas nufilmuoti. Nenuostabu, kad pirmoji specialybė mergaitės sąraše buvo manikiūrininkės.

REKLAMA

„Jos dildžiavimas gana tikslus, kruopštus, pati nustebau, kad praktiškai nieko nereikėjo taisyti. Iš tiesų, kaip mama galiu pasakyti, kad, be abejo, kiekvienai jos vaikas yra išskirtinis, bet kaip meistrė tikrai galiu teigti, jog ji ateityje turi potencialo dėl jos smalsumo, užsidegimo ir kruopštumo“, – sako Viktorija.

Gabrielė ne kartą yra sakiusi, kad ateityje dirbs būtent manikiūrininkės darbą. Jos mama ne tik visiškai palaiko dukters norą, bet ir yra pasirengusi pasidalinti visomis savo sukauptomis žiniomis ir patirtimi.

„Jei šis noras neišblės, gal teks ją rimtai mokyti apie nago architektūrą, paraleles, sinusus ir taip toliau. Ką gali žinoti, kartais mokinys greitai gali perspjauti mokytoją ir pasiekti daugiau.

Aš turiu tokią nuomonę, kad vaikai – tėvų atspindys savo charakteriu, elgsena ar net pasirinktu gyvenimo keliu, kuriuo jie žengia. Vaikus reikia skatinti, kad ir kokie esame užimti darbais ir rutina, be abejo, gaila, kad ir aš tai darau gana mažai, bet dar yra laiko pasitaisyti“, – neabejoja Viktorija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų