REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kiekvienos moters gyvenimas – tarsi legenda, pilna persipynusių istorijų, sudėliotų į trumpesnes ar ilgesnes inscenizacijas, įvairiausių vaidmenų, papildančių viena kitą, partnerių, suteikiančių jos legendai įdomių dramaturginių vingių, jausmų ir svajonių, kurie lyg brangiausi kvapai, sukuria originalų įsimintiną šleifą, rekvizitų ir aksesuarų, suteikiančių legendai mitą, kartais ilgaamžį.

Kiekvienos moters gyvenimas – tarsi legenda, pilna persipynusių istorijų, sudėliotų į trumpesnes ar ilgesnes inscenizacijas, įvairiausių vaidmenų, papildančių viena kitą, partnerių, suteikiančių jos legendai įdomių dramaturginių vingių, jausmų ir svajonių, kurie lyg brangiausi kvapai, sukuria originalų įsimintiną šleifą, rekvizitų ir aksesuarų, suteikiančių legendai mitą, kartais ilgaamžį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apranga, kurianti moters legeną

Kokia moters legenda kuriama XXI amžiaus dailios lyties atstovių? Kaip keičiasi grožio samprata ir jo vartojimas šiuolaikinėje visuomenėje?Skaitant memuarus ryškių praeito amžiaus moterų, žvelgiant į karališkų šeimų nuotraukas, sekant dabartinių garsių moterų besivystančias istorijas, galima pastebėti kokia komunikacinė svarba teko ir tenka įvaizdžiui. Jame telpa moters pareigos, atsakomybės, statusas, charakteris. Galima pastebėti kaip vienos garsenybės mėgo ir mėgsta ryškiai suformuotą vientisą stilių, o kitos – improvizuotą, sekėjus nuolat stebinantį netikėtais, naujais įvaizdžiais. Ir vis dėl to kyla klausimas kiek įvaizdžio kuriamame mite yra realybės ir kiek ta realybė, norint išlaikyti moters privatumą ar kurti paslaptį, yra apsaugota pasitelkiant aprangos magiją.

REKLAMA

Ikonos apie suknelę

„Moteriška suknelė turėtų būti tarsi spygliuotos vielos tvora: atliekanti savo paskirtį, bet netrukdanti vaizdui“, -–Sophia Loren. „Nekalbėk man apie taisykles, brangus. Kur bebūčiau, taisykles kuriu aš pati“, – praeito amžiaus ikona, primadona Maria Callas.

Savo tapatumo ir išskirtinumo paieškos

Šiuo metu pasaulyje aprangos pasiūla yra milžiniška. Nuo smulkaus verslo, vienetinių dizainerių darbų iki didžiųjų prekės ženklų, kuriančių masines produkcijas. Dažna moteris žvelgdama į reklaminius veidus, „fotošopu” sutvarkytus idealius kadrus ar reportažus iš pramogų verslo vakarėlių, patenka į savotišką burbulą tarp mito ir realybės, pradėdama ieškoti savo tapatumo, o jo neradusi – kompleksuoti, jog nepritampa. Garsiai kalbama apie tvarią madą, natūralumą, originalumą, savitumą. Ir vis dėlto kiek tai yra skambios frazės norint sukurti mitą, ir kiek realybė, kurioje moterys yra labai įvairios, netelpančios į standartus, kuriamus mados pasaulio viršūnių.

REKLAMA
REKLAMA

Legendai sukurti – profesionalai

XXI amžiuje itin išpopuliarėję aprangos kodai bei jų interpretacijos vienoms prieš renginį sukelia stresą, kitoms - galimybę sukurti dar vieną vaidmenį savo legendoje. „Vieni iš sudėtingiausių aprangos kodų, nurodomų kvietimuose į vakarinius renginius – Black Tie ir White Tie, kurie įpareigoja moterį puoštis vakarine suknele. Būtent šie aprangos kodai dažnai moterims suteikia galimybę pajusti ypatingą elegancijos, moteriškumo magiją, paliekančią tiek jai, tiek aplinkiniams neišdildomą įspūdį jos gyvenime”, – kalbėjo greitai proginių suknelių salono „V.E.S.N.A.” duris atversiantys mados specialistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suknelė – instinktyvus pasirinkimas

Visada ypatinguose renginiuose pasirodančiai kaip puikiai išmanančiai aprangos etiketą modelių agentūros „Modilina” savininkei ir „Beautiful Heart” fondo ikūrėjai Jolantai Sadauskienei vakarinė suknelė – instinktyvus pasirinkimas, pajaučiant, kad suknelė jai skirta. “Palaikau tvarią madą ir įsigyju sukneles, nedėvimas vieną kartą, pajutus instinktyvų jausmą, kad suknelė mano”, – pasakojo Jolanta Sadauskienė.

Gražiausios suknelės scenoje

„Didžioji dalis mano gražiausių suknelių dėvimos scenoje. Gyvenime aš nesu dažna viešnia vakarėliuose. Vis dėlto jei dalyvauju, aprangą renkuosi priklausomai nuo progos ir pirmoje eilėje man svarbu, kad rūbas būtų patogus. Ne ką mažiau svarbu, kad būtų gražus“, – pasakojo apie savo santykį su vakarinėmis suknelėmis balerina Beata Molytė. „Man patinka stebėti gražias moteris su vakarinėmis suknelėmis. Vakarinė suknelė – tai elegancija, ypatinga vieta ir proga“, - savo pirmomis mintimis, kas jai yra vakarinė suknelė dalinosi balerina.

REKLAMA

Avialinijų lakūnė ir vakarinė suknelė

„Mėgstu vakarines sukneles, tik deja jas nešioju labai retai. Patinka transformacija, kuri vyksta apsirengus suknelę. Jaučiu užplūstantį moteriškumą, lyg gražų gėlių sodą nakties mėnesienoje. Kadangi jas dėviu dėl gyvenimo būdo retai, tai stengiuosi tą vidinį pojūtį išlaikyti kiekvieną dieną, tiesiog prisiminus, kad ir su džinsais“, - dalinosi savo jausmais vilkint vakarines sukneles avialinijų lakūnė Lina Malauskaitė.

Savitumas – laiko patikrintas įsimintino įvaizdžio raktas

Apranga keičiasi reaguojant į aktualijas. Nuo senų laikų moteris gebėjo intuityviai prisitaikyti prie aplinkybių, taip laviruodama tarp mito ir realybės, įkvėpdama dizainerius kurti, pati interpretuodama tradicijas, taip išsaugant jas per laiką bei nešant ateities kartoms. „Daryk tik tai, ką tau liepia tavo širdis“, Velso princesė Diana.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų