REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Pilka spalva namų interjere (Nuotr. Gintaro baldai)

Pilka spalva – neutrali, bet tikrai nenuobodi. Pilkos spalvos interjeras neabejotinai gali būti įkvepiančių namų interjeru. „Jei kada nors manėte kitaip, pats laikas šį požiūrį pakeisti“, – pataria interjero dizainerė Monika Drazdauskaitė. Neutralios spalvos fonas išryškina interjero dizaino elementus, pilkos spalvos elementai gali suteikti prabangos įspūdį.

4

Pilka spalva – neutrali, bet tikrai nenuobodi. Pilkos spalvos interjeras neabejotinai gali būti įkvepiančių namų interjeru. „Jei kada nors manėte kitaip, pats laikas šį požiūrį pakeisti“, – pataria interjero dizainerė Monika Drazdauskaitė. Neutralios spalvos fonas išryškina interjero dizaino elementus, pilkos spalvos elementai gali suteikti prabangos įspūdį.

REKLAMA

Monika Drazdauskaitė, „Gintaro baldai“ interjero dizainerė, pataria skaitytojams, kaip žaisti su pilka spalva namų interjere:

Jei bijote suklysti – ši spalva taip pat jums, pilka spalva saugi, ji gali bet kurią erdvę paversti jaukia, turbūt todėl pilka ir yra taip mėgstama daugelio interjero dizainerių. Tad, kokie galėtų būti pilki svajonių namai?

Interjero dizaino tinklaraštininkai ypač mėgsta pilkos ir medžio spalvos paletę. Toks derinys sukuria gilią kompoziciją, užpildo erdvę, leidžia spalvoms (net ir labai subtilioms) atsiskleisti. Ąžuolo ar slyvos spalvos svetainės komplektas su kontrastuojančiais dizaino elementais puikiai derės tiek prie šaltų, tiek prie šiltų pilkos spalvos tonų, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Kurdami pilkų atspalvių interjerą, erdvioje svetainėje rinkitės masyvų L formos pilką minkštą kampą (šiuo metu ypač populiarūs su plačia sėdėjimo dalimi) – juk turi būti patogu žiūrėti kelias mėgstamo serialo serijas vienu prisėdimu. Norėdami sukurti atsipalaiduojančią atmosferą, kambarį užpildykite įvairiomis faktūromis: pūkuotu kilimu, šiaudų krepšiu, kurį galite panaudoti pledams laikyti, įdomiomis interjero detalėmis – afrikietiškomis ar budos statulėlėmis ar ypač populiariais „galvų“ vazonais.

REKLAMA

Minkštas kampas taip pat gali atskirti virtuvės ir svetainės erdves, tokiu atveju rinkitės minkštą kampą, kurį galima statyti kambario viduryje. O dabar pakalbėkime apie pilkos spalvos virtuvinius komplektus. Kol kas lietuviškuose virtuvės interjeruose laimi tradicinės virtuvių komplektų spalvos: balta, ruda, raudona, žalia.

Pilka tikrai gali konkuruoti su tradiciniais spalvų tonais. Visų pirma, pilka virtuvėje gali atrodyti gaiviai, šviežiai, naujai. Antra, pilka spalva yra ilgaamžė, neatsibos ir neišeis iš mados. Atnaujinti ir pagyvinti vaizdą visuomet galėsite keisdami interjero detales.

REKLAMA
REKLAMA

Jei tik erdvė namuose leidžia – valgomojo zona privaloma. Dažniausiai, tokia erdvė tampa natūraliu traukos centru, kuriame verda šeimos gyvenimas. Nedidelis, minimalistinis, skandinaviško dizaino juodas stalas su patogiomis pilko audinio elegantiškomis kėdėmis virtuvės zonoje ar atskirtoje svetainės erdvėje tarnaus ne tik bendriems šeimos valgymams, bet ir tvarkant darbo ar kitus reikalus. Jei erdvė didelė – rinkitės didesnį išskleidžiamą stalą. Neužmirškite pasirūpinti apšvietimu virš valgomojo stalo. Derinkite pilkos, baltos ar juodos spalvos minimalistinius arba įmantresnio dizaino šviestuvus. Taip zonai suteiksite dar daugiau išskirtinio charakterio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pilka spalva jaunuolio kambaryje? Taip! Tik čia pilką derinkite su kitomis spalvomis. Pavyzdžiui, žalia – ji suteiks kambariui žaismingumo, gaivumo. Kaip ir svetainėje, čia rinkites natūralaus medžio spalvos baldus – net ir paaugus vaikui neteks keisti visų baldų, užteks perdažyti bent vieną sieną kita spalva ir kambarys vėl įgaus naują vaizdą.

Subtilus, paslaptingas, rafinuotas ir nepamirštamas – pilkų atspalvių miegamasis. Nebijokite, kad derinant pilką su pilka interjeras taps tamsus ir nuobodus. Ypatingą atmosferą interjere gali sukurti šilta ar švelniai šalta pilka sienų spalva, suderinta su anglies pilkumo baldų elementais. Šiuo metu labai populiarūs baldai su apšvietimu, toks sprendimas ypač tiks miegamojo zonoje, padės sukurti jaukią, intymią nuotaiką. Jaukumo ir šilumos jausmo erdvei suteiks ir kiliminė danga.

REKLAMA

Tamsiai pilka spalva prieškambaryje – praktiškas pasirinkimas, ypač šeimai, turinčiai vaikų ir/ar keturkojų augintinių. Tai erdvė, į kurią grįžtame iš lauko su šlapiais drabužiais, ne visada švariomis kojomis, rankomis ir letenomis. Prieškambario sienos ypač imlios teplumui, tad su tamsesne pilka tikrai neprašausite pro šalį.

Prie pilkų sienų puikiai derės ąžuolo spalvos funkcionalus prieškambario komplektas. Rinkitės tokį, į kurį galėsite pasidėti avalynę, pasikabinti drabužius, pasidėti įvairias smulkmenas, su veidrodžiu, kuris padidins erdvę vizualiai.

Prisiminkite, kad genialumas slypi detalėse. Pilkos spalvos interjeras ir stambūs dizaino elementai yra puikus pagrindas kurti norimą nuotaiką, o tai lengvai ir nedidelėmis išlaidomis visada galite susikurti panaudoję įvairias interjero detales. Naujas ryškus akcentas, pakeistas paveikslas, šviestuvas, nauja vaza su puokšte gėlių ir jūsų kambarys vėl kaip naujas. Jei pritrūkote idėjų, užsukite į „Gintaro baldai“ salonus, kur jums patars profesionalūs konsultantai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų