REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įprastomis sąlygomis patys namie kirptis plaukus turbūt nenorime. Tačiau kol dėl karantino esame priversti likti namie, nebent reikėtų eiti nusipirkti maisto ar vaistų, gali tekti šukuoseną tvarkytis patiems, rašoma independent.co.uk.

Įprastomis sąlygomis patys namie kirptis plaukus turbūt nenorime. Tačiau kol dėl karantino esame priversti likti namie, nebent reikėtų eiti nusipirkti maisto ar vaistų, gali tekti šukuoseną tvarkytis patiems, rašoma independent.co.uk.

REKLAMA

Dauguma puikai žino, kaip palaikyti plaukų sveikatą, kaip stiprinti plaukų šaknis ir daryti drėkinamąsias kaukes, tačiau plaukų kirpimas – visai kitas reikalas.

Tai nėra paprasta – daugelis kirpėjų mokosi metų metus, kol išmoksta šio amato bei įgyja reikiamų įgūdžių, o „Buller & Rice“ įkūrėja Anita Rice primena, kad sprendimo kirptis patiems nevertėtų priimti paskubomis. „Tikrai niekam nerekomenduoju patiems namuose kirptis plaukus. 99,5 procento atvejų rezultatas nebus toks, kokio tikėjotės.“ – sako ji.

Tačiau desperatiškais laikais prireikia desperatiškų išeičių, todėl štai keletas patarimų, kaip išvengti tragedijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Naudokite mažas žirklutes, pavyzdžiui, nagams – kuo smulkesnės žirklutės, tuo smulkesnė bus padaryta klaida. Jei reikia patrumpinti ilgų plaukų galiukus, plaukus sušukuokite į vieną pusę ir per petį susipinkite į kasą.

REKLAMA

2–3 cm likus iki pačių galiukų užsiriškite gumytę, kad visi plaukų galiukai būtų matomi vienoje vietoje. Tuomet laikykite užveržtą gumytę ir kirpkite smulkiais vertikaliais judesiais – taip kerpant tikimybė suformuoti negražią plaukų liniją bus daug mažesnė. Kai ilgiausių plaukų galiukų nebeliks, kasą išsipinkite ir procedūrą kartokite plaukus sušukavę į kitą pusę.“

Anita pataria trumpų plaukų šukuosenas formuoti labai atsargiai, nes jos yra daug sudėtingesnės.

„Žirklėmis per daug nesišvaistykite, rekomenduoju susilaikyti. Truputį pakirpkite šonus ir pakaušį – nustebsite pamatę, kaip ilgai galima neiti į kirpyklą, jei šios vietos yra sutvarkytos.“

REKLAMA
REKLAMA

Dainų kūrėjas Harry Harrisas sako, kad namuose dar galima imtis drastiškų veiksmų ir nusiskusti plikai – iš savo patirties jis tikina, kad tai – visai nesudėtinga. „Visų pirma, jei jūsų plaukai ilgoki, iškart nesigriebkite skutimosi mašinėlės – vieną jau esu taip sugadinęs, jos tiesiog užstringa.“ – sako jis. –

„Jei plaukai pakankamai trumpi, tuomet iki visiškam jų nuskutimui reikiamo ilgio juos galite patrumpinti ir mašinėle. Tuomet jau galite naudoti tiesiog skutimosi peiliuką – ant jų pakuočių paprastai rašoma, kad galvai jie netinka, bet aš visada juos naudoju, ir viskas gerai.

Skuskite ramiai, neskubėkite, galbūt reikės pakartoti porą kartų, nes kažkiek plaukų vis tiek paliksite. Tuomet galvą gerai išsitepkite drėkinamuoju kremu.“ Su ataugančiais plaukais jis tvarkosi kartą per savaitę juos vėl nusiskusdamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi mokyklos uždarytos neribotam laikui, gali būti, kad prireiks patiems taip pat kirpti vaikams plaukus – po kelių mėnesių namuose skirtumas gali būti labai ryškus. Žurnalistei ir poetei Victoriai Richards puikiai pavyko savo dukrai, aštuonmetei Emily, ir sūnui, trimečiui Maxui, apkirpti plaukus namie.

„Anksčiau niekada gyvenime nesu kirpusi plaukų, bet prireikė, ir dukrai nukirpau gal 10 cm. Tiesiog improvizavau su virtuvinėmis žirklėmis ir šukomis, pasisodinusi ją namo kieme – ne tobulai, bet pavyko.

Maxui plaukus kirpau vonioje – jo šukuosena buvo „mullet“ tipo, todėl truputį pakirpau gale ir net suformavau kirpčiukus.“ – sako ji. – „Apkirpusi vaikus pasižiūrėjau į savo šukuoseną ir nusprendžiau, kad ir man reikia apsikirpti.“

REKLAMA

Skaitmeninės ir turinio rinkodaros vadybininkė Iona Jess Townsley sako, kad dažnai kerpasi namie, tačiau prieš to imantis rekomenduoja pasižiūrėti mokomųjų filmukų „Youtube“.

Ji naudoja virtuvines žirkles ir sudėtingų šukuosenų neformuoja. „Savo plaukus kirpau improvizuodama – išėjo tiesus „bob“ stilius, pirma nukirpau plaukus priekyje iki tokio ilgio, kokio norėjau, prieš tai juos sušlapinusi ir susišukavusi, o tada pagal gautą liniją nukirpau ir likusią dalį. Gale plaukų linija tikrai neišėjo tiesi, bet mano plaukai kiek garbanojasi, todėl nelygumų beveik nesimato.“ – sako ji.

Jei nėra kitos išeities, A. Rice rekomenduoja eksperimentuoti su plaukų aksesuarais ir būti kūrybingiems. „Žaiskite su šalikais, raiščiais, dideliais segtukais, turbanais ir kitais papuošalais. Dar tinka ir skrybėlės.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų