REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
„La maistas“ – kruopos kitaip! (nuotr. Organizatorių)

Desertas iš kruopų, blyneliai iš kruopų, kepta košė šio sekmadienio TV3 laidoje „La Maistas“, šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Eglė Juzumienė pasidalins receptais ir patarimais, kuriais vadovaudamiesi pasigaminsite įdomių, gardžių, netikėtų patiekalų iš įvairių kruopų. Atraskite naujus skonius su „La Maistu“!

17

Desertas iš kruopų, blyneliai iš kruopų, kepta košė šio sekmadienio TV3 laidoje „La Maistas“, šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Eglė Juzumienė pasidalins receptais ir patarimais, kuriais vadovaudamiesi pasigaminsite įdomių, gardžių, netikėtų patiekalų iš įvairių kruopų. Atraskite naujus skonius su „La Maistu“!

REKLAMA

Laidos viešnia  Eglė Juzumienė – maisto fotografė ir tinklaraščio „Mano vaikas valgo viską“ įkūrėja mėgsta įvairias kruopas, o labiausiai – grikius. „Labai mėgstu grikius, grikiai man yra kruopa Nr. 1. Labai skanu grikiai su pesto padažu, mano vaikas labai mėgsta, kai verdu grikių košę su cinamonu ir bananu. O man pačiai vaikystėje patiko grikių košė su kondensuotu pienu“,  – įvairius grikių valgymo variantus pristatė Eglė.

Grikius mėgsta ir nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis:  

REKLAMA
REKLAMA

„Grikiai yra universalios kruopos, kurios tinka valgyt pusryčiams, gaminti įvairius troškinius, rizoto su įvairiausiais priedais, ar panaudoti kaip pakaitalą vietoj bulvių. Tereikia įjungti fantaziją ir paeksperimentuoti. Grikiams skirtingą skonį suteikia žalumynai, daržovės, sūris“.

REKLAMA

„Kruopos yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Iš jų mes mokame gaminti labai daug. Jos mums padėjo išgyventi sunkmečius, invazijas, karus. Turime gausybę patiekalų, išlikusių iki šių dienų“, – kalbėjo Tomas.

Kitas nuolatinis laidos šefas grilio virtuozas ir mėsos gerbėjas Vylius Blauzdavičius.

„Aš improvizuoju. Yra šimtai plovo ar rizoto receptų, bet viską galima pritaikyti ir naudoti tai, geriausia ką turime čia ir gaminti plovą pavyzdžiui su vištiena, o ne aviena“, – sakė Vylius.

Kuo dar nustebins virtuvės šefai – pamatysite laidoje.

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų