REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Seksas su savo antrąją puse turėtų būti smagus užsiėmimas, tačiau to tikėtis neverta, jei procesas sukelia skausmą, rašoma dailystar.co.uk.

Seksas su savo antrąją puse turėtų būti smagus užsiėmimas, tačiau to tikėtis neverta, jei procesas sukelia skausmą, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Milijonams moterų skausmas ir diskomfortas sekso metu yra žiauri realybė, kuri taip pat kenkia jų psichologinei sveikatai. Ekspertai skaičiuoja, kad mažiausiai viena moteris iš 13 sekso metu jaučia skausmą ar diskomfortą.

Šis sutrikimas, vadinamas dispareunija, atsiranda dėl įvairių priežasčių – tai gali būti ir makšties išsausėjimas arba lytiniu keliu plintančios ligos. Jei lytiniame gyvenime patiriate sunkumų, svarbiausia pasitarti su gydytoju.

1. Nesaugus seksas

Lytiniu keliu plintančiomis ligomis užsikrečiama, kai poros mylisi nesaugiai. Moterims makšties sudirginimą ir skausmingas žaizdeles sukelia tokios ligos, kaip chlamidija, gonorėja ar herpesas. Šiais laikais jau galima įsigyti lytiniu keliu plintančių ligų testų, kuriuos pasidaryti galima savarankiškai namuose, tačiau svarbu žinoti, kad jų tikslumas nėra šimtaprocentinis. Jei jaučiate, kad kažkas ne taip, kreipkitės į gydytoją ar vaistininką.

REKLAMA
REKLAMA

2. Makšties išsausėjimas

Makštis dažnai išsausėja menopauzės metu, bet ši problema dažnai pasireiškia ir vartojant hormoninius kontraceptikus arba nėštumo metu. Jei makštis išsausėjusi, tai kenkia lytiniam gyvenimui – sekso metu galite jausti diskomfortą ar skausmą. Rekomenduojama kreiptis į gydytoją, o Stephanie Taylor, intymios sveikatos kompanijos „Kegel8“ direktorė taip pat siūlo išsirinkti natūralų, vandens pagrindo lubrikantą.

REKLAMA

3. Endometriozė

Ši reta liga pasitaiko 10% moterų visame pasaulyje, o jos simptomai – gausios mėnesinės, išsekimas, stiprūs mėnesinių skausmai ir skausmas sekso metu. Endometriozė pasireiškia tada, kai gimdos sienelių audiniai formuojasi ir kitose vidinių lytinių organų vietose, pavyzdžiui, kiaušidėse arba kiaušintakiuose. Už gimdos ribų esantys tokie audiniai sustorėja ir kraujuoja taip pat, kaip gimdos sienelės moters menstruacinio ciklo metu. Jei manote, kad galite sirgti endometrioze, reikėtų kreiptis į gydytoją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų