REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai šį savaitgalį rengia demokratijos šventę – dabartinio partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio prašytus, išankstinius partijos pirmininko rinkimus.

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai šį savaitgalį rengia demokratijos šventę – dabartinio partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio prašytus, išankstinius partijos pirmininko rinkimus.

REKLAMA

Nors rinkiminės agitacijos metu partijos skyriai visoje Lietuvoje išrinko 5 kandidatus, dabar kandidatuoja keturi: dabartinis partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, Žygimantas Pavilionis, Mykolas Majauskas ir Paulius Saudargas. Iš rinkimų pasitraukė Agnė Bilotaitė.

Partijos pirmininkas bus renkamas vasario 11 – 12 dienomis. Jei vienas iš kandidatų surinks daugiau, nei 50 procentų partijos narių balsų, jis automatiškai taps naujuoju partijos pirmininku. Jei ne – bus rengiamas antras balsavimo turas tarp dviejų daugiausai balsų surinkusių kandidatų.

Paulius Saudargas, Aplinkos komiteto narys ir kandidatas į Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko rinkimus sako, kad partijai reikalinga nauja kryptis, kuria jis gali partiją nuvesti. 

REKLAMA
REKLAMA

"Tas sprendimas, žinoma, nėra vienos dienos sprendimas, aš mąsčiau, stebėjau kokia yra situacija partijoje. Joje esu nuo 2000 metų, kopiau tais partijos laipteliais, nuo pat mažų iki prezidiumo. Esu frakcijos narys, trečią kadenciją renkamas į Seimą. Ir aš apsisprendžiau, kad partijai reikia pokyčių.

REKLAMA

Kandidato į partijos pirmininko postą, Nes turime turbūt tris pagrindines problemas, išspręsti tris iššūkius partijoje. Pirma, kad mes jau nebesame visos Lietuvos partija, mes esame labiau Vilniaus partija. Ir aš tikrai siūlau grįžti į regionus ir atsikovoti regionų žmonių širdis, tam reikalinga ir kitokia retorika ir kitokie sprendimai. Antras dalykas – mes jau nesame antro pasirinkimo partija, dėl to keturi penktadaliai Lietuvos mums tiesiog užtrenkė duris ir mūsų nesirenka. Mus arba myli, arba neapkenčia. Vėlgi, iš šito užburto rato mums reikia išeiti. Trečias dalykas – mes visgi esame Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai: tai yra konservatoriai, politiniai kaliniai tremtiniai, tautininkai ir krikščionys demokratai po vienu skėčiu, po vienu stogu.

REKLAMA
REKLAMA

Paulius Saudargas taip pat atskleidė, kad partija turi likti savimi ir atsiskirti nuo liberalų. "Bet mes nesame liberalai. Todėl mūsų tikslas yra išlaikyti savo stuburą, savo vertybes. Lietuva mus rinkdavo dėl to, kad žinojo, kas mes esame. Mes esame konservatyvūs, mes ginam tiek valstybingumą, tiek tautiškumą, tiek krikščioniškas vertybes. Manau, kad nuo šito mes negalime atsitraukti, mes turime būti savimi. Ir tokią programą aš siūlau mūsų partijos nariams ir Lietuvai. Ir manau, kad didelės perspektyvos yra", - sako P. Saudargas. 

Paklaustas apie tai, kaip reikia sugrįžti į dėmesį skirti regiono gyvenimui ir aktualijomis, Paulius Saudarags taip pat žino atsakymą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Aš labai daug bendrauju regionuose, važiuoju, susitinku su žmonėmis. Tai žinau puikiai problemas, kurios yra Lietuvoje. Jos pagrindinės yra štai kokios – socialinė ir regioninė atskirtis. Alkoholizmas, skurdas ir iš to seka emigracija. Todėl mūsų tikslas turi būti maksimaliai užtikrinti socialinį teisingumą ir jautrumą Lietuvoje. Net ir per mokestinę politiką, net ir per galbūt tam tikrus taktinius sprendimus, ne tiek strateginius. Kad reikia auginti ekonomiką, kad tas pyragas būtų didesnis, tai tą visi supranta. Bet mums reikia parodyti, kad mums rūpi mažas žmogus, tam kuriam galbūt nepasisekė, tas kuris gyvena sunkiau ir privalome būti socialiniai jautresni", - tv3.lt naujienų portalui sakė pašnekovas. 

Visą pokalbį su Pauliumi Saudargu galite pažiūrėti čia: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų