REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
J. Valančiūnas.  (Erikas Ovčarenko/ BNS nuotr.)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė ir toliau sėkmingai ruošiasi pasaulio čempionato atrankos langui bei Europos čempionatui. Lietuviai 76:61 (28:13, 15:16, 20:13, 13:19) be didesnių problemų įveikė suomius. Mūsų komandoje šiandienos rungtynėse debiutavo NBA bokštai Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis.

49

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė ir toliau sėkmingai ruošiasi pasaulio čempionato atrankos langui bei Europos čempionatui. Lietuviai 76:61 (28:13, 15:16, 20:13, 13:19) be didesnių problemų įveikė suomius. Mūsų komandoje šiandienos rungtynėse debiutavo NBA bokštai Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis.

REKLAMA

Pirmajame mače šią vasarą J. Valančiūnas įmetė 8 taškus ir atkovojo 6 kamuolius. NBA centras sukūrė nė vieną gražų epizodą, kur grūdo kamuolį į krepšį tiek per varžovus, tiek paprastus dėjimus po atkovotų kamuolių puolime.

„Rungtynės buvo nelengvos. Tai buvo pirmos rungtynės ir man, ir Domui (Saboniui – aut. past.) po ilgo laiko. Reikia įsivažiuoti į ritmą. Nauji deriniai, naujas treneris, nauji gynybos ir puolimo aspektai. Tai buvo įsivažiavimo rungtynės“, – komentavo pirmąjį savo mačą šią vasarą JV.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitonas J. Valančiūnas po kurio laiko vėl žengė ant parketo su D. Saboniu bei sudarė smagų tandemą, į kurį galėjo žiūrėti žiūrovai. Šių krepšininkų duetą teko matyti ir ankstesniuose čempionatuose, tačiau NBA bokštams vis dar reikia laiko įsivažiuoti ir pajusti ritmą kartu.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia buvo mūsų trečias žaidimas kartu. Dvi treniruotes žaidėme krepšinį ir dabar rungtynės. Kažkiek reikia prisiminti, pajausti vienas kitą“, – trumpai atsakė centras.

REKLAMA

Šiandien Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė į aikštelę žengė įspūdingu penketuku – J. Valančiūnas, D. Sabonis, I. Brazdeikis, R. Jokubaitis ir M. Grigonis. Pirmieji trys praėjusį sezoną žaidė NBA, R. Jokubaitis yra pašauktas Niujorko „Knicks“, o M. Grigoniui numatomas lyderio vaidmuo Atėnuose.

Visgi J. Valančiūnas greitai nusileido ant žemės ir priminė, kad apie įspūdingus penketukus galvoti dar nevalia.

„Žiūrėkite, dabar nebandome jėga ne jėga. Turime dar daug ką padaryti, turime daug padirbėti ir po čempionato galėsime pažiūrėti. Dabar turime dirbti. Dar ilgas kelias laukia“, – aiškino centras.

REKLAMA
REKLAMA

JV turi ilgą istoriją su K. Maksvyčiu. Krepšininkas ir treneris dirbo kartu jaunimo rinktinėse, kur buvo iškovota nė viena skambi pergalė. Kiek treneris patobulėjo per paskutinį kartą, kai centras žaidė pas jį?

„Visi nuo jaunių, jaunučių įgauna patirties. Jo kelias nebuvo lengvas, ilgas ir tikrai mokėsi, kaip ir mes žaidėjai, kurie buvome su juo. Treneris tikrai su patirtimi, žino, kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje“, – dėstė atletas.

Kaip ir minėta – JV tapo mūsų šalies rinktinės komandos kapitonu. Naujos pareigos krepšininko nepakeitė, tačiau davė naujų atsakomybių tiek bendraujant su žaidėjais, tiek su treneriais.

„Ne iš šono, viduj. Aš toks pats žaidėjas, tik daugiau pareigų. Deriniai. Nauji deriniai vis tiek. Kažkokios situacijos, komunikacija reikalinga labai“, – apie kapitono pareigas ir komunikaciją su treneriais kalbėjo sportininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šioje rinktinėje yra veidų, kurie nori išsikovoti savo vietą po saulę ir yra visiškai naujų veidų, kurie jau galima sakyti savo vietą rinktinėje turi. Su Martynu Echodu JV jau buvo susipažinęs iš arčiau, o su kitu, naujai iškeptu lietuviu, centras susipažino iš arčiau per pirmąsias treniruotes.

„Gerai. Tikrai stengiasi, dirba, mokosi. Rungtynėse atiduoda viską. Tikrai pajėgūs vyrukai. Viskas su juo puikiai. Pas mus nėra to, kad kažką reikia skatinti. Visi turi tikslą – to reikia siekti. Įskaitant ir Igną. Jis labai gerai įsijungia. Noro pilna“, – apie centrus, kovojančius dėl vietos dvyliktuke ir Igną Brazdeikį kalbėjo Naujojo Orleano „Pelicans“ vidurio puolėjas.

REKLAMA

Milžinišką patirtį sukaupęs J. Valančiūnas anksčiau du prieš du žaisdavo su Mantu Kalniečiu, o dabar į buvusio Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės įžaidėjo batus įžengė Rokas Jokubaitis.

„Daug duoda. Tikrai geras žaidėjas. Įgavęs aukšto lygio krepšinio patirties“, – trumpai atsakė centras.

Socialinėse erdvėse krepšinio sirgaliai galėjo matyti, kad J. Valančiūnas ir D. Sabonis kartu dirbo Ispanijoje. Visgi kaip lietuviai ten atsidūrė?

„Žaidėjų asociacija organizuoja tokį susibūrimą žaidėjų, kurie nori padirbėti, pažaisti krepšinį. Mes pasinaudojome proga su Domu“, – dėstė krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų