REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
D. Sabonis.  (Erikas Ovčarenko/ BNS nuotr.)

Lietuvos krepšinio sirgaliai pagaliau rinktinėje sulaukė NBA bokštų. Domantas Sabonis apskritai pergalingame mače su suomiais buvo rezultatyviausias mūsų rinktinės žaidėjas, pelnęs 10 taškų.

49

Lietuvos krepšinio sirgaliai pagaliau rinktinėje sulaukė NBA bokštų. Domantas Sabonis apskritai pergalingame mače su suomiais buvo rezultatyviausias mūsų rinktinės žaidėjas, pelnęs 10 taškų.

REKLAMA

D. Sabonis Kauno arenos sirgalius pradžiugino keliais itin galingais dėjimais. Po mačo kalbėjęs aukštaūgis tikino, kad laiko susižaisti dar tikrai reikia.

Sakramento „Kings“ atstovaujantis lietuvis aukščiausio lygo krepšinio nežaidė beveik penkis mėnesius. Po NBA reguliaraus sezono jis ilgai ilsėjosi, o paskui jau treniravosi individualiai.

Prieš rinktinės stovyklą jis trumpai plušo kartu su J. Valančiūnu Malagoje (Ispanija).

„Kaip pirmoms varžyboms su visos sudėties rinktine, manau, kad galėjome geriau. Bet visą laiką yra vietos kur patobulėti. Tačiau manau, kad energija buvo gera, tik reikia užbaigti varžybas. Treneris sakė, kad paskutinį kėlinį reikia užbaigti stipriau gynyboje. Per anksti atsipalaidavome“, – spaudos konferencijoje sakė D. Sabonis.

Užsiminėte apie dalykus, kuriuos galėjote padaryti geriau, gal galite išsiplėsti. Kas labiausiai nepavyko ar pavyko mače?

REKLAMA
REKLAMA

Galėjome mažiau klysti. Aš pats 4 padariau klaidas. Taip negali būti. Gynyboje turime daugiau kalbėti, sužinoti mūsų tikslus, geriau išlįsti iš užtvarų. 

REKLAMA

Antroje pusėje, manau, kad geriau apsigynėme. Bet turime užbaigti varžybas solidžiau, nes nebus visi varžovai, tokie kaip suomiai. Turime gerinti mūsų žaidimą.

Šalia jūsų ir Jono Valančiūno yra ir Martynas Echodas, Laurynas Birutis. Kaip jie atrodo?

M. Echodas labai gerą įspūdį paliko. Ką matome ir draugiškose varžybose, ta jis labai patobulėjo. L. Birutis irgi aukštas, labai gerai dirba su mumis treniruotėse.

Kaip apskritai ryšys su J. Valančiūnu. Kur dar reikėtų gerinti tą bendrą supratimą? Kartu sportavote Ispanijoje.

Kartu treniruojamės, kad į formą ateitume rinktinėje. Visi jau dirba savaitę ilgiau už mus, tad negalima taip ne fizinėje formoje būti. Turime būti pasiruošę ir padėti rinktinei kautis.

REKLAMA
REKLAMA

Tad kaip pats atvykote pasiruošęs. Kokios esate sportinės formos?

Manau, kad geroje sportinėje formoje atvažiavau. Bet tai buvo tik pirmos varžybos per penkis mėnesius, tad truputį pavargau. Esu labai pasiilgęs žaisti vasarą su rinktine, tad tas jausmas dar geresnis.

Mače atlikote tris rezultatyvius perdavimus. Jūsų nuomone, kaip gerai klostėsi komunikacija su kitais komandos nariais?

Gerai sekėsi. Kiekvienose treniruotėse, manau, varžybose geriau seksis. Pakalbėsime tarpusavyje, susižaisime su visais, sužinosime, kas, ko ieško.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų