REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
 	Ukrainos atstovai tikisi „pakelti nuotaiką“ karo draskomoje šalyje: siekia laimėti „Euroviziją“  (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

Ukrainos grupės „Kalush Orchestra“ nariai po pasirodymo nuo „Eurovizijos“ scenos kreipėsi į publiką su raginimu padėti išgelbėti Mariupolį.

5

Ukrainos grupės „Kalush Orchestra“ nariai po pasirodymo nuo „Eurovizijos“ scenos kreipėsi į publiką su raginimu padėti išgelbėti Mariupolį.

REKLAMA

Nors organizatoriai neleido kalbėti apie karą, tačiau ukrainiečiai kreipėsi į Europą.

„Išsaugokite Mariupolį, išsaugokite Azovstalą“, – sakė grupės nariai.

Tokį elgesį organizatoriai pasmerkė ir neleido jiems kalbėti per pertraukas. Vietoje Ukrainos pasirodymo pakartojimo, buvo rodomas Vokietijos atstovas.

Pasak „Telegram“, po jų pasirodymo išaugo „Azovstal“ paieškos rodikliai ir daugelis žmonių internete domėjosi, kas tai yra.

v

„Eurovizijoje“ yra gana daug draudimų“, – sakė anksčiau Ukrainos grupės prodiuseris.

Pasak prodiuserio, Europos konkurse yra gana daug draudimų: „Iš pradžių mūsų numeris turėjo gana tvirtą ir aiškią išraišką apie karą Ukrainoje ir aiškią žinią. Bet mums tai buvo uždrausta, turint omenyje mūsų numerio politizavimą", – sakė grupės direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautiniame dainų konkurse „Eurovizija 2022“ Ukrainos atstovei „Kalush Orchestra“ buvo uždrausta rodyti numerį, turintį aiškią žinią apie karą Ukrainos šalyje.

REKLAMA

Ukrainos grupės „Kalush Orchestra“ nariai teigė, kad laimėdami konkursą Italijoje tikisi „pakelti nuotaiką“ kitiems ukrainiečiams. Jų įrašas „Stefania“, dainuojamas ukrainiečių kalba, sulieja repą su tradicine liaudies muzika ir yra duoklė lyderio Oleho Psiuko motinai.

Po Rusijos invazijos lažybų agentai Ukrainą skelbia aiškiu konkurso, kuris paprastai pritraukia beveik 200 milijonų televizijos žiūrovų, favoritu.

„Šiomis dienomis Ukrainai labai svarbi bet kokia pergalė bet kokiu aspektu, todėl laimėjimas „Eurovizijoje“, be abejo, pakeltų daugybės ukrainiečių nuotaiką, nors šiomis dienomis neturime daug gerų naujienų“, – sakė Psiukas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau grupė labai stengėsi pabrėžti, kad jų sėkmė nėra tik solidarumo išraiška. „Dar prieš karą pagal lažybų agentūras buvome penktoje pozicijoje, – sakė jie praėjusią savaitę surengtoje spaudos konferencijoje, – tai reiškia, kad ši ukrainietiška daina jau patiko europiečiams“.

Jų daina „Stefania“ buvo parašyta pagerbiant Psiuko motiną, tačiau jausmingi žodžiai, tokie kaip „Aš visada eisiu pas tave sulaužytais keliais“, buvo iš naujo interpretuojami kaip mitingo šauksmas. Kalbėdamas po pusfinalio, Psiukas padėkojo visiems balsavusiems ir sakė, kad „Kalush Orchestra“ buvo „visiškai susitelkę“ į finalą, „nes esame čia tam, kad parodytume, jog Ukrainos kultūra gyva“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Rusijai buvo uždrausta dalyvauti šių metų konkurse, o organizatoriai teigia, kad šalies dalyvavimas gali „pabloginti konkurso reputaciją“.

12-uoju numeriu su trenksmu į sceną žengė ukrainiečių atstovai. Jie pateko į „Eurovizijos“ dainų konkurso finalą ir įtvirtino savo, kaip favoritų laimėti konkursą, poziciją. Publika juos pasitiko kurtinančiais plojimais ir didelėmis ovacijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų