Šokoladinis rikotos pyragas su moliūgų tyre

Pyrago pagrindui reikės:
20 šokoladinių sausainių, sutrintų
~100 g sviesto, lydyto

Pyrago viršui reikės:
300 g kreminės varškės arba rikotos sūrio
3/4 stiklinės cukraus
1 stiklinės moliūgų tyrės
2 kiaušinių
~3 v.š. miltų
po žiupsnelį cinamono, muskato riešuto, druskos
100 g juodojo šokolado

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
- Ruošiame pyrago pagrindą: išlydome sviestą, kiek pravėsusį įmaišome į sutrintus iki trupinių sausainius. Maišome kol paėmus jų saują į ranką sulimpa gumuliukas. Trupinius sumaišytus su sviestu sudedame į kepimo formą. Kepame 10 min. Iškeptą paliekame pravėsti.
Dubenyje varškę sumaišome su cukrumi, įmušame kiaušinius, sudedame moliūgų tyrę, miltus, prieskonius ir gerai išmaišome.

Šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Vieną stiklinę paruoštos varškės masės atskirai sumaišome su kiek pravėsusiu šokoladu. Likusią varškę tolygiai paskirstome ant sausainių pagrindo, galiausiai sudedame ir su šokoladu sumaišytą varškę. Su šakute pamaišome, kad abu varškės sluoksniai gražiai išsimargintų. Kepam apie 45 min. Valgyti reikėtų atvėsusį (tada jis sutvirtėja), bet nekantriausiems puikiai valgysis ir dar šiltas. Skanaus!

Marmurinis keksas su migdolais

Sudėtis:
200 g sviesto,
6 kiaušinių,
280 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų "Ekstra",
220 g cukraus pudros,
60 g maltų migdolų
10 g kepimo miltelių
30 g kakavos miltelių

Gaminimo eiga:

* Kambario temperatūros sviestą išplakite iki purumo (Galima ir su galingu mikseriu)
* Po vieną į sviestą įplakite kiaušinius.
* Įmaišykite į tešla miltus, įsijokite cukraus pudrą ir kepimo miltelius, įmaišykite maltus migdolus.
* Paruoštą masę padalykite per pusę. Į vieną jų įmaišykite persijotus kakavos miltelius.
* Į kepimo formą pilkite pakaitomis dalį tamsios ir šviesios tešlos. Truputį pamaišykite šakute į formą supiltą tešlą.
* Pašaukite keksą į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 1 val.

P.S Migdolų galite ir nenaudoti, aš naudoju, jei turiu :)

Pyragas su antiena ir sūriu

Sudėtis:

240 g karštai rūkytos antienos file
4 lapeliai sluoksniuotos bemielės tešlos
150 g tarkuoto sūrio
1 vnt. kiaušinis

Gaminimo eiga:

- Susipjaustykite kubeliais karštai rūkytą antienos filė.
- Sutarkuokite sūrį.
- Sluoksniuotą tešlą padalinkite į 8 stačiakampius, kiekvieną jų įpjaukite įstrižai, bet ne iki galo. Ant lengvai riebalais patepto atsegamos torto formos dugno išdėliokite tešlos stačiakampius.
- Ant tešlos stačiakampių dėkite įdarą ratu, pabarstykite sūriu. Užlenkite stačiakampius į vidų ir užspauskite visus kraštus. Aptepkite kiaušinio plakiniu.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje apie 25 min.

Gardūs linkėjimai nuo UAB "Baltic Larus" kolektyvo!

Gardūs kiškio šulneliai

Sudėtis:

500 g. Lapino puota švž. smulkinta triušiena
500 g. sluoksniuotos tešlos
2 vnt. kiaušinių
Pagal poreikį džiuvesėlių
Pagal skonį maltų kvapiųjų pipirų
Pagal skonį druskos
Pagal skonį svogūnų miltelių
Pagal skonį sezamo sėklų

Gaminimo eiga:

- Šviežią maltą triušieną sumaišykite su prieskoniais - kvapniaisiais pipirais, druska, svogūnų milteliais, įmuškite kiaušinį ir dėkite džiūvėsėlius, jeigu neturite puikiai pasitarnaus ir miltai.
- Dalį masės išilgai paskirstykite ant sluoksniuotos tešlos, susukite, užspauskite kraštus ir supjaustykite norimo storio šulinėlius.
- Dedame ant skardos ir apibarstome sezamo sėklomis, raudonėliu.
- Kepkite 180 C orkaitėje 45 - 60 min.
Iki pabaigos likus 10 min apšlakstykite pyragaičius plaktu kiaušiniu.

Skanaus!

Aguonų pyragas

Sudėtis:

150g aguonų
150g cukraus
100 g maltų džiūvėsių
2 kiaušiniai
Užpilui :
0,5 indelio kondensuoto pieno
1 pakelis migdolų plokštelių

Gaminimo eiga:

-Aguonas užmerkti nakčiai šiltame vandenyje.
-Ryte perkošti per marlę, sutrinti kombainu ar blenderiu. Mikseriu gerai išplakti kiaušinių trynius su cukrumi ir vientisos masės .
Aguonas, išplaktą kiaušinio ir cukraus masę , bei džiūvėsius sumaišyti.
-Baltymus išplakti atskirai ir įmaišyti į aguonų masę , atsargiai , neskubant. Pilame masę į skardą ir kepame apie 50 minučių, 180c karštumo orkaitėje.

-Pyragui iškepus ir atvėsus , pašildome kondensuotą pieną. Pyragą subadome mediniu pagaliuku, ir laistome kondensuotą pieną, pabarstome migdolų plokštelėmis, leidžiame pilnai atvėsti ir susistovėti, dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.

Labai skanu!

Nekeptas tortas „Vėžliukas“

Sudėtis:

380 g. grietinės
180 g. sviesto
viena skardinė kondensuoto pieno
viena citrina
2 - 3 valg. šaukštai cukraus
300 g. sausainiu (krekerių su aguonomis ir su druska)

Gaminimo eiga:

- Sviestą ištirpinti į jį supilti cukrų, įpilti kondensuotą pieną, grietinę. Viską išmaišyti, įspausti citrinos sulčių (pagal skonį), sudėti krekerių sausainius, išmaišyti.

- Paliekame 1 val. pastovėti, kad išbrinktų sausainiai, retkarčiais pamaišyti.

-Dedame į formą ir laikome šaldytuve kad sustingtų. Puošti pagal Jūsų fantaziją. Skanaus!

Želė tortas

Sudėtis:

500 gr. grietinėlės
3 valg. šaukštai cukraus
Truputis citrinos sulčių
2 valg. šaukštai želatinos
Saujelė vynuogių, kriaušių, obuolio, banano ir paukščių pieno saldainių gabaliukų.

Gaminimo eiga:

- Želatiną užpilti kambario temp. vandeniu (1 stiklinė), brinkinti 30 min.

- Išplakti grietinėlę su cukrumi bei citrinos sultimis.

- Išbrinkintą želatiną tirpdome ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Pravėsusią želatiną maišome su grietinėlės mase.

- Nuplautus ir supjaustytus vaisius sudedame į masę. visą turinį supilame į indą ir paliekame 5 val. šaldytuve sustingti.

Skanaus!

Šokoladinis riešutų pyragas

Sudėtis:

120 g migdolu ir graikišku riešutų
250 g tamsaus, kokybiško juodojo šokolado
100 g sviesto
6 kiaušiniai
žiupsnis druskos
120 g cukraus
a.š. vanilinio cukraus


Šokoladiniam aptepui:
200 g tamsaus, kokybiško juodojo šokolado
50 gr sviesto
1-2 šaukštai grietinėlės
saujele skrudintų migdolu ir graikišku riešutų papuošimui

Gaminimo eiga:

Riešutus paskrudinkite orkaitėje 190 °C. Skrudintus riešutus pilnai atvėsinkite ir sumalkite iki smulkių trupinukų.

Garų vonelėje išlydykite šokoladą kartu su sviestu. Dideliame dubenyje gerai išplakite kiaušinio trynius, cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Plakite iki tol, kol masė pašviesės ir padvigubės. Lydytą šokolado ir sviesto mišinį supilkite į trynių masę ir ten pat sudekite sutrupintus riešutus. Viską gerai išmaišykite. Baltymus atskirame dubenyje išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į tešlą.

Pyrago masę supilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepkite apie 40 minučių 170 °C orkaitėje.

Kol pyragas vėsta, pasigaminkite aptepą. Šokoladą su sviestu ištirpinkite garų vonelėje supilti grietinele visk gerai išmaišyti. Visą masę užtepkite ant pyrago viršaus. Papuoškite skrudintais migdolais ir graikiškais riešutais.
Skanaus!

Maracoonsai su baltojo šokolado ir aviečių įdaru

Sudėtis:

4 kiaušinių baltymai, kambario temperatūra
1/4 puodelio (60g) cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 puodelis (125g) pakepintų lazdyno riešutų arba migdolų, sumaltų į miltus
2 puodeliai (250g) cukraus pudros

Avietinis baltojo šokolado įdaras:

1 1/2 puodelio baltojo šokolado,
1/2 puodelio riebios grietinėlės,
1/3 puodelio geros kokybės aviečių džemo.

Gaminimo eiga:

Dideliame švariame dubenyje pradedame plakti baltymus (geriausia – mikseriu). Kai putos pradeda tirštėti, pamažu (nuolat plakant) supilame cukrų ir vaniliją. Padidiname apsukas, ir plakame kol putos pasidaro standžios ir žvilgančios (apie 6-8 min). Silikonine mentele atsargiai įmaišome cukraus pudrą ir maltus riešutus.

Masę sudedame į konditerinį krepšį ir dėliojame maždaug 4cm rutuliukus skardoje. Tada (dėmėsio – pirmas triukas!!) pašlapintu vandenyje pirštu paplojame per kauburėlio viršų, kad gautųsi vienodo aukščio, apvalūs “pinigėliai”. Paliekame abi skardas pastovėti 30-35 min. kambario temperatūroje (tai antras triukas – dėl to macarons bus sausi, traškūs iš viršaus ir minkšti viduje).

Įkaitiname orkaitę iki 180C. Kepame kiekvieną skardą atskirai, orkaitės viduje, maždaug 10-13 min. Išimame skardą, ir – dėmesio! trečias triukas: šiek tiek pakeliame pergamentinio popieriaus kampą ir įpilame du šaukštus vandens (atsargiai, kad garai nenudegintų pirštų!) ant skardos. Tai leis sausainiams lengviau atlipti nuo pergamento. Po trijų minučių pergamentą su visais sausianiais išimame iš skardos ir atsargiai nuimame sausainius, sudedant juos ant grotelių, kad galutinai atvėstų.

Įdarui:

Pakaitinkite grietinėlę beveik įki virimo. Sudėkite šokoladą, džemą ir maišykite kol šokoladas ištirps ir masė taps vienalytė. Atvėsinkite, kad masė butų pakankamai tvirta ir galima būtų supilti į mažą konditerinį maišelį ir įdaryti morengus.

Meduolių-bananų kalniukas

Sudėtis:

2 pakeliai vanilinių meduolių be įdaro
8-10 bananų
800 gr 30% grietinės (2 indeliai)
1.5 citrinos
1-2 š cukraus į grietinę

Gaminimo eiga:

Susipjaustykite bananus ir meduolius: 1 meduolį dalinkite į 3 riekeles. Padažui į grietinę įspauskite 1,5 citrinos sulčių ir šiek tiek cukraus. Gerai išmaišykite. Iš esmės cukraus dėkite šiek tiek, kad kremo skonis būtų ne vien rūgštis. O paskui sluoksniuokite į dubenį: meduoliai, kremas, bananai, meduoliai, kremas....

Susluoksniavę dubenį palikte nakčiai ar bent keletui valandų šaldytuve. Patiekdami apverskite į lėkštę - gaunasi kalniukas.

Skanaus!

Šlapias obuolių pyragas

Sudėtis:

Pagrindas:

150g sviesto
2stiklines miltų
1arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
0.5stiklines grietinės

Įdaras:

8 obuoliai
1stikline grietinės
2kiausiniai
2saukstai miltu
Stiklinė cukraus

Gaminimo eiga:

Pagrindui sumaišyti lydytą sviestą su grietine, miltus su kepimo milteliais ir suminkyti tešlą. Tešlą iškloti į kepimo skardą. Ant pagrindo dėti smulkiai pjaustytus nuluptus obuolius ir ant viršaus užpilti plaktus kiaušinius su grietine ir cukrumi. Kepti 180 karščio orkaitėje 50min kol gražiai paruduoja.

Skanaus!

Morkų pyragas

Sudėtis:

250 gramų morkų
250 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
180 mililitrų aliejaus
50 gramų krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga:

1. Morkas smulkiai sutarkuojame ir atidedame į šalį.
2. Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purumo.
3. Į kiaušinių plakinį supilame aliejų, sudedame tarkuotas morkas ir išmaišome.
4. Į tešlą sudedame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Išmaišome iki vientisos masės (bet nepermaišome per daug, nes permaišius pyragas blogiau kils kepant).
5. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikėtų apie 40-50 minučių, bet tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepimo formos dydžio - kuo pyragas plonesnis, tuo iškeps greičiau. Ar iškepė patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką - jeigu ištrauksite jį švarų, neapsivėlusį tešla, vadinasi pyragas iškepęs.
6. Išėmus iš orkaitės leiskite truputį atvėsti formoje. Tada jeigu norisi galima dar papuošti cukrus pudra ir skanauti!

Pikantiškas filo tešlos pyragas

Sudėtis:

1 pakuotė filo tešlos,
500 g sausos birios varškės,
1 kiaušinis,
300 g špinatų,
100 g grietinėlės,
200 g fetos sūrio,
200 g sviesto,
Nedidelis svogūnas, 2 skiltelės česnako, česnako granulės, druska, pipirai, muskato riešutas, du šaukštai sezamo sėklų papuošimui.

Gaminimo eiga:

Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinti šaukšte sviesto, kol gražiai pagels, tada sudėti špinatus. Jiems sukritus įdėti smulkintą žalią česnaką, ant šaukštelio galo česnako granulių, įtarkuoti muskato riešuto, truputį druskos ir pipirų, supilti grietinėlę ir patroškinti 2-3 minutes.

Pravėsus špinatams, juos sudėti į indą su varške, įmušti kiaušinį ir susmulkinti maisto smulkintuvu (blenderiu). Tada pirštais įtrupinti fetos sūrį, viską gerai išmaišyti. Sviestą ištirpinti. Ant darbinio paviršiaus tiesti filo tešlos lakštą, aptepti lydytu sviestu, ant viršaus tiesti dar vieną lakštą, taip pat aptepti sviestu ir palei ilgesnįjį kraštą uždėti varškės-špinatų masę. Susukti voleliu. Kepimo formą ištepti sviestu ir pradedant nuo formod vidurio pradėti sukti tešlos volelį. Tą patį daryti su likusiais lakštais, prijungiant formoje nuo tos vietos, kur baigėm sukti prieš tai buvusį volelį. Pyrago viršų aptepti lydytu sviestu ir apibarstyti sezamo sėklomis. 

Kepti 180° orkaitėje maždaug 30 minučių, kol gražiai apskrunda viršus. Iš nurodyto kiekio gaunasi du pyragai maždaug 24 cm skersmens. Galima kepti vieną didesnį. Kol dirbama su vienu filo tešlos lakštu, kitus uždengti sudrėkintu rankšluostuku, kad likusieji nesudžiūtų.