virtuvė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „virtuvė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „virtuvė“.

Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė

Tikriausiai šią vasarą spėjote išbandyti jau ne vieną šašlykų marinatą. Štai tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona siūlo prisiminti galbūt be reikalo pamirštą šašlykų marinatą su mineraliniu vandeniu. Ingredientai: 1 litras gazuoto mineralinio; citrina; prieskonių šašlykams; pipirų; 2 galvos svogūnų; 1,6 kg. riebesnės sprandinės. Supjaustyti vienodais kubeliais mėsą, suberti prieskonius, supjaustyti riekelėmis citriną, svogūnus, viską gerai išminkyti ir sumaigyti pirštais.
Prieš 4 val.

Šis perlinių kruopų ir mėsos troškinys nepaliks abejingų: rašykitės receptą

„Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas. Patikėkite mes bulvių mėgėjai, šalime troškinyje jų nepasigedome“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val: 1,5 st perlinių kruopų; 1 morka; 1 svogūnas; 2 skiltelės česnako; 500 g kiaulienos kumpio; 300–500 ml sultinio / vandens; 30 g sviesto; 1 a. š. džiovintų žolelių; Druskos pagal skonį; Žiupsnis juodųjų pipirų; Šlakelis aliejaus.
2024-04-17

Ragina grikius ruošti šiuo būdu: bus daug sveikesni

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Šios  šiltos grikių ir burokėlių salotos yra lengvos, maistingos, turi daug baltymų, bei mažai kalorijų.
2024-04-16

Atrado skaniausią bulvių kukulių receptą: nukels atgal į vaikystę

„Nostalgiški bulvių ir varškės kukuliai. Turbūt daugelis iš jūsų tokį patiekalą valgydavo vaikystėje. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas patiekalas. Patiks visiems, mėgstantiems lengvus patiekalus. Kartais norisi padaryti pertrauką nuo mėsiškų patiekalų“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė. Reikės: 8 vidutinio dydžio bulvės; 3 pak. x 180 g varškės; 1 kiaušinis;  2 v. š. miltų; 2 v. š. krakmolo; druskos pagal poreikius.
2024-04-16

Ši Odetos mišrainė taps pavasario hitu: pigu, greita ir skanu

„Ir vėl salotos. Šį karta labai lengvos,sočios ir ganėtinai pigios. Kai lauke oras toks,kad nesinori stovėti prie viryklės ar ilgai kuistis virtuvėje, visada gera išeitis – salotos. Šiandien pas mane sulietuvintos graikiškos salotos. Nes vietoj alyvuogių naudojau ridikėlius ir pupeles. Pupelės konservuotos pomidorų padaže, tad jas gerai nuploviau. Taip pat šioms salotoms padažas gaminamas bet galite valgyti ir be jo. Tikrai skanu“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-04-15

Šie varškės blynai sužavės visą šeimą: pigu, greita ir skanu

Savaitgalį sumanėte palepinti savo šeimą gardžiais patiekalais? Tuomet siūlome jums išbandyti šiuos nostalgiškus varškės blynelius, kurie tikrai nepaliks abejingų šeimos narių. Blynelių ingredientai: 200 g varškės; 3 dideli kiaušiniai; 3 v. š. cukraus; 3 v. š. grietinės; 4 v. š. miltų; 1 a.š. vanilinio cukraus. Kiaušinius išsukti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Sudėti varškę ir gerai išsukti, kad neliktų varškės gumulėlių, neblenderiuokite masės, o sutrinkite šaukštu.
2024-04-14

Kėdainiuose sugalvojo kitokį būdą, kaip išmokti užsienio kalbų: patinka ne tik vaikams

Kėdainiuose, kalbų mokykloje, ir vaikai, ir suaugusieji užsienio kalbų mokosi netradiciškai – gamindami maistą. Mažieji „angliškai“ ruošia vaisių salotas, keksiukus ir šaltibarščius, o suaugusieji kepa itališkas picas ar gamina ispaniškus patiekalus. Pasak įstaigos direktorės, idėja įrengti pasaulio kalbų virtuvę gimė norint paskatinti kėdainiškius mokytis įvairių kalbų.  Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Aktualijos 2024-04-13

Atrado skaniausią bulvių kugelio receptą: apsilaižysite pirštelius

„Mano kepamas kugelis yra galbūt tarpinis variantas tarp kugelio ir plokštainio. Jis vidutinio tirštumo. Riebalus kugeliui aš naudoju likusius nuo keptos kiaulienos šoninės, anties ar žąsies. Tačiau tie riebalai susidarę kepimo metu neturi būti sudegę (rudi). Kaip pasiruošti tuos riebalų likučius? Dažnai kepant mėsą orkaitėje pilame šiek tiek vandens. Arba kepant išsiskiria mėsos sultys ir riebalai. Iškepus mėsa suvalgoma, o likęs skystis, jei jis nesudegęs panaudojamas padažui.
2024-04-13

Atrado superinį šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė

„Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę. Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę.
2024-04-12

Šie turbo greiti kotletukai sužavės visus: užsirašykite receptą

„Pasakysite kokia čia naujiena šie kotletukai? Na, taip ir pati juos kepu daug metų. Tik šįkart vietoj dažniausiai naudojamo majonezo pasirinkau sveikesnį variantą – natūralų jogurtą. O kai pasiilgusi šeima mano ruošto naminio maisto, tai tik surūko šie kepsniukai. Net merginos mano prašė pakartoti kelis kartus“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
2024-04-11
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų