Skalsūs patiekalai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Skalsūs patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Skalsūs patiekalai“.

Receptas. Vištienos vėrinukai orkaitėje

INGREDIENTAI: 2 vienetai vištos filė 0.5 vieneto raudonosios paprikos (nebūtina) Marinatui: 3 valgomieji šaukštai aliejaus 3 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (arba medus) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 1 arbatinis šaukštelis maltos saldžiosios paprikos šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek druskos šiek tiek provanso žolelių Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-03-03

Receptas. Koldūnai su varške ir lašinukais

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas aguonų 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė vandens 300 gramų varškės 150 gramų kiaulės šoninės (rūkyta) šiek tiek druskos 20 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Iš 1 kiaušinio, vandens, miltų bei šiek tiek druskos suminkome tešlą ir įvyniojame ją į plėvelę. Tuomet smulkiai supjaustome šoninę ir sumaišome su varške, 1 kiaušiniu bei aguonomis.
2022-03-03

Receptas. Mėsiškas lietinių blynų tortas

INGREDIENTAI: 1 vienetas pomidorų pastos 120 gramų kiaulienos kumpio (karšto rūkymo) 2 vienetai kiaušinių 3/4 stiklinės kvietinių miltų 0.5 stiklinės pieno šiek tiek majonezo 1/3 stiklinės vandens 1 stiklinė sūris (tarkuotas) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) 3/4 stiklinės grybų (džiovinti) 0.5 saujos svogūnų laiškų Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-03

Receptas. Kepti avienos šonkauliai

INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 1 sauja rozmarino (smulkintas) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos (košerinė) 1.5 kilogramo avienos (šonkauliai) 1 sauja mėtų (kapota) PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenėlyje sumaišyti druską, pipirus, rozmariną, mėtą ir smulkintą česnaką. Avienos šonkaulius įtrinti alyvuogių aliejumi bei prieskonių mišiniu ir palikti šaltai bent 1 val. Po 1 val. apkepinti keptuvėje.
2022-03-03

Receptas. Pekino kopūsto salotos su vištiena ir džiovintomis slyvomis

INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 100 gramų slyvų (džiovintos) 1 vienetas svogūnų 2 saujos žemės riešutų (sūdyti) 1 vienetas vištiena (krūtinėlė) šiek tiek majonezo 1 vienetas pekino kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos krūtinėlę išverdame pasūdytame vandenyje, nusausiname, atvėsiname ir susmulkiname. Agurką nuplauname ir supjaustome juostelėmis. Susmulkiname nuplautą kopūstą. Svogūną nulupame ir supjaustome žiedais. Slyvas supjaustome plonomis juostelėmis.
2022-03-03

Receptas. Vištienos ritinėliai su špinatais ir feta sūriu

INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 250 gramų špinatų (šaldyti/švieži) 4 vienetai kiaulienos kumpio (rūkytas, riekelės) 1 vienetas vištiena (krūtinėlės) šiek tiek alyvuogių aliejaus 100 gramų feta sūrio šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnas supjaustomas mažais kubeliais. Smulkiai supjaustomas česnakas ir kartu su svogūnu pakepinamas įkaitintame alyvuogių aliejuje.
2022-03-03

Receptas. Bandelės su bulvėmis ir žirniais

INGREDIENTAI: 200 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių 1 valgomasis šaukštas garstyčių (grūdeliai) 1 vienetas svogūnų 100 gramų žirnių (šviežūs arba šaldyti) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 3 valgomieji šaukštai sulčių (citrinų, šviežiai spaustos) 450 gramų sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia nuskutame ir mažais gabalėliais supjaustome bulves.
2022-03-02

Receptas. Jautienos kukulaičiai su spanguolių padažu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek spanguolių (šaldytos/šviežios) 0.5 stiklinės svogūnų (smulkinti) 750 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės džiūvesėlių (malti) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (jautienai) 1 stiklinė džemo (spanguolių) 0.5 stiklinės padažo (čili) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2022-03-02

Receptas. Vištienos suktinukų vėrinukai

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 kilogramas vištos filė 3 valgomieji šaukštai sojos padažo 0.5 stiklinės vandens (kambario temperatūros) 350 gramų kiaulės šoninės šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė pamušti ir įtrinti druska, pipirais bei vištienos prieskoniais.
2022-03-02

Receptas. Sluoksniuotos tešlos „sraigė“ su mėsa

INGREDIENTAI: 1 stiklinė ryžių 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulės faršo 1 vienetas kiaušinių 5 vienetai kiaušinių (kietai virti) šiek tiek kvietinių miltų 80 gramų pieno šiek tiek aliejaus 1 kilogramas sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais. Išvirkite pasūdytame vandenyje ryžius, nusunkite ir perplaukite šaltu vandeniu. Sumaišykite virtus ryžius su 1 nevirtu kiaušiniu bei šiek tiek druskos.
2022-03-02
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų