prieskoniai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „prieskoniai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „prieskoniai“.

Velykinė antis bus tobulai sultinga ir kvapni: pasakė, ką daryti

Be galo aromatinga, itin minkšta ir su auksine, traškia odele – orkaitėje kepta antis vis dažniau tampa pagrindine lietuvių Velykų stalo žvaigžde. „Gardžiai paruošta Pekino antis vos už kelis eurus vaišėms suteiks iškilmingumo – tereikia atsiminti kelias taisykles, kad mėsa po kepimo būtų minkšta ir lengvai nukristų nuo kaulo“, sako prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.
2024-03-28

Šį augalą vadina aukso gysla organizmui: ragina naudoti dažniau

Peletrūnas, estragonas, vaistinis kietis – tai tas pats prieskoninis ir vaistinis augalas. Peletrūnas žinomas daugeliu vardų, nors Lietuvoje nėra labai populiarus prieskonis. Tradiciškai peletrūnas daugiausiai būdavo auginamas Žemaitijoje, kur juo būdavo gardinami įvairūs patiekalai. Iš ten paplito po visą Lietuvą, tačiau taip ir neišsikovojo didelio populiarumo. Peletrūnas – ypatingo dėmesio ir priežiūros nereikalaujantis žolinis augalas.
2024-03-26

1 prieskonį laiko aukso vertės: vartokite dažniau

Paaiškėjo, kad pigus prieskonis, esantis daugelio virtuvės spintelėje, pasižymi savybėmis, kovojančiomis su vėžiu, ir gali sumažinti širdies ligų riziką. Paprikoje, visame pasaulyje populiariame prieskonyje, naudojamame įvairiems patiekalams gardinti, suteikti jiems skonį ir spalvą, gausu antioksidantų. Malta paprika gaminama iš džiovintų saldžiųjų paprikų. Šio prieskonio skonis gali būti įvairus, tačiau svarbus ne tik skonis, bet ir jo naudingos savybės.
2024-02-23

Atskleidė geriausias pomidorų ir agurkų veisles: jas galima auginti balkone

Visada svajojote tapti daržininku, tačiau neturite galimybių užveisti daržo savo sklype?  Jei taip, galime jums padėti savo balkoną paversti žaliu ramybės kampeliu, kuriame derės ir derlius! Moksliniai tyrimai rodo, kad daržininkystė teigiamai veikia nervų sistemą, tad tai bus naudinga ir jūsų sveikatai. Daržo įrengimas balkone nereikalauja didelių išlaidų, tik šiek tiek žinių. Pirmiausia reikalinga jūsų vizija, ką norėtumėte auginti.
2023-04-12

Išdavė geriausius mėsos marinatus: namuose iškeps tobulai

Orkaitėje keptos bulvės, pabarstytos rozmarinu, moliūgų sriuba su imbieru ar sumuštinis su užtepėle, pagardinta česnaku – kasdieniai patiekalai tampa žymiai išraiškingesni, jei praturtiname juos prieskoniais. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr.
2023-01-31

Į kakavą įberkite šių prieskonių: rezultatas nustebins

Bene populiariausias saldumynas pasaulyje – šokoladas – pavergė žmonių širdis pirmiausiai kaip kakavos gėrimas. Prieš keturis tūkstantmečius gyvavusi Majų civilizacija „kartųjį vandenį“ brangino kaip dievų gėrimą, o europiečiams jį pasaldinus ir sušvelninus pienu, iki šių dienų kakavą geriame, kad sušiltumėm ir praskaidrintumėm nuotaiką niūriomis dienomis. Maisto gamybos ekspertė dalinasi patarimais, kaip iš kakavos gauti daugiausiai malonumo ir naudos sveikatai.
2022-11-29

Užsiauginkite žalumynus ant palangės: padės vos 1 gudrybė

Ar kada esate pagalvoję, kad tam tikras žoleles ir prieskonius, galite lengvai užsiauginti namuose ant palangės naudojant tualetinio popieriaus kartoninį ritinėlį? Tai padaryti iš tiesų paprasta, kadangi prireiks tik vos kelių tualetinio popieriaus kartoninių ritinėlių bei norimų žolelių sėklų. Auginti žoleles namuose yra ganėtinai lengva užduotis. Tai sukuria galimybę ne tik patiems užsiauginti norimas žoleles ir prieskonius, tačiau ir padeda sutaupyti pinigų.
2022-10-14

Vartojate daug druskos? Mokslininkai perspėja, kuo tai gali baigtis

Remiantis naujais tyrimais, žmonės, kurie savo maistą papildomai skanina druska, turi didesnę riziką anksti mirti. Štai ką reikia žinoti apie tokį maisto gardinimą ir jo poveikį sveikatai. Daugelis iš mūsų turi įprotį sėsdami prie stalo į savo patiekalą pridėti druskos. Ši meilė prieskoniams gali būti susijusi su ankstyva mirtimi, rašo mirror.co.uk. Nauji tyrimai parodė, kad tiems, kurie visada į maistą deda druskos, rizika mirti anksčiau laiko padidėja 28 proc.
2022-08-01

Pasibaigus galiojimui neišmeskite šių produktų: dar galite juos vartoti

Nėra nieko labiau erzinančio, nei situacijos, kai norite išgerti kavos su pienu, tačiau iš šaldytuvo išėmus pieną paaiškėja, kad baigėsi jo galiojimo laikas. Tačiau kaip atidžiai turėtumėte laikytis ant pakuočių nurodyto galiojimo laiko? Daugelis žmonių visada atsižvelgia į galiojimo datą, nurodytą ant pakuotės. Tačiau neretai nurodytos datos yra tik gairės, kurios ne visai tiksliai nurodo, iki kada reikėtų suvartoti maistą.
2022-06-12

Ant palangės auginkite šiuos augalus: tik nekartokite kelių klaidų

Vis daugiau mieste gyvenančių žmonių mėgaujasi palangių daržininkyste savo namuose ir užsiima prieskoninių žolelių auginimu. Tai ne tik malonus laiko praleidimas, atsipalaidavimas, tačiau ir džiuginantis rezultatas, kuriuo galima gardinti patiekalus. Kaip auginti prieskonines žoleles, kad jos klestėtų, kokių klaidų vengti ir kaip tinkamai jas tręšti pasakoja Lina Liubertaitė, apželdinimo kursų „Geltonas karutis“ organizatorė.
2022-03-31
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų