politika

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „politika“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „politika“.

Prakalbo atleistas Seimo kancleris: teigia, kad yra geras darbuotojas

Seimo kancleris Modestas Gelbūda šypsosi, nors supranta, kad jo dienos darbe jau suskaičiuotos. 74 politikai parašais įtvirtino savo nepasitikėjimą juo, kaip kanceliarijos vadovu ir prašo balsuoti – mesti jį iš darbo, ar ne. Daugiau apie tai – TV3 žiniose.  Seimo nariai pasisako, dėl kokių priežasčių kancleris turėtų būti išmestas iš darbo.

Naujausi partijų reitingai: nors pirmauja socialdemokratai, ekspertai dėl jų pergalės nesilažintų

Iki Seimo rinkimų likus šiek tiek daugiau nei pusmečiui, partiniuose reitinguose tęsiasi štilis – politinės jėgos jau kelis mėnesius iš eilės įšalo užimtose pozicijose. Visgi, pažymi ekspertai, nereikėtų manyti, kad tokia situacija išsilaikys ilgą laiką. Iki rinkimų likus keliems mėnesiams, akcentuoja „Baltijos tyrimų“ vadovė Rasa Ališauskienė, reitingų lentelėje galime matyti nuo šiandien stipriai besiskirsiantį vaizdą.

Regionų partija nusprendė nekelti kandidato į prezidentus

Lietuvos regionų partija nusprendė nekelti savo kandidato gegužę vyksiančiuose Prezidento rinkimuose, praneša naujienų portalas „15min“. „Apsisprendėme, kad nekelsime kandidato. Norėjome iškelti (Živilę) Pinskuvienę, bet ji atsisakė ir viskas“, – ketvirtadienį sakė partijos vadovas Jonas Pinskus. Iš pradžių partija ketino paremti Kazlų Rūdos mero Manto Varaškos kandidatūrą, tačiau pastarasis nusprendė iš rinkimų kovos pasitraukti.

Gentvilas apie Žemaitaičio pasisakymus: „Maskvoj Putinas turbūt džiaugiasi“

Į neeilinę sesiją susirinkęs Seimas ėmėsi ir Remigijaus Žemaitaičio teisinės neliečiamybės klausimo. Ją naikinti prašo generalinė prokurorė – jau daugiau nei pusmetį Žemaitaičio atžvilgiu netyla kaltinimai antisemitizmu. Prokurorai nori patraukti politiką baudžiamojon atsakomybėn, nes jis savo įrašais feisbuke galimai tyčiojosi, niekino ir kurstė neapykantą prieš žydų tautybės žmones.

Iš pramogų pasaulio dingęs Antanas Nedzinskas – apie kasdienybę kaime, triukšmingus savaitgalius ir šeimą

Prieš daugiau nei dešimtmetį pramogų pasaulyje išgarsėjęs, vėliau Seimo nariu tapęs Antanas Nedzinskas (42 m.) jau dešimt metų gyvena kiek toliau nuo žmonių – vienkiemyje kaime, netoli Trakų. Savo kasdienybę apvertęs aukštyn kojom jis šiandien mėgaujasi ramiu gyvenimu gamtoje ir nė kiek nesigaili, kad paliko pramogų pasaulį. Antanas Nedzinskas ketverius metus praleido Seimo nario kėdėje.
136 2024-01-22

Ingrida Šimonytės kvietimą pokalbiui dėl gynybos finansavimo opozicija vertina kritiškai: tai rinkiminis susitikimas

Opozicinės partijos ketina dalyvauti sausio pabaigoje premjerės Ingridos Šimonytės organizuojamame partijų, verslo ir nevyriausybinių organizacijų susitikime dėl gynybos finansavimo. Visgi, opozicijos atstovai bene sutartinai pripažįsta – tai rinkiminis susitikimas. „Kadangi kviečiamas labai platus adresatų spektras, sunku įsivaizduoti, ką tokiame plačiame rate galima susitarti – akivaizdu, kad pozicijos bus kardinaliai skirtingos.

Vyskupų konferencija paragino kunigus per rinkimus vengti reikšti paramą kandidatams

Lietuvos vyskupų konferencija paragino dvasininkus vengti reikšti paramą kandidatams į politines pareigas. Toks kreipimasis priimtas per antradienį vykusį Vyskupų konferencijos plenarinį posėdį. „Baigdami posėdį, vyskupai dar kartą primena kunigams, kad jie yra pašaukti skelbti Evangeliją ir tarnauti toms bendruomenėms, kurios jiems yra pavestos.

Lenkijos prezidentas sako esąs šokiruotas dėl dviejų sąjungininkų sulaikymo

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) trečiadienį pareiškė esantis šokiruotas dėl buvusio vidaus reikalų ministro ir jo padėjėjo sulaikymo rezonansinėje byloje, išryškinusio porinkiminę suirutę šalies teismų sistemoje.
2024-01-10

Partijų reitinguose esminių pokyčių nematyti: toliau pirmauja socialdemokratai

Jei rinkimai vyktų artimiausią sekmadienį, didesnė dalis rinkėjų balsuotų už socialdemokratus, rodo naujausia „Delfi“ užsakymu atlikta bendrovės „Spinter tyrimai“ visuomenės apklausa. Praėjusių metų gruodžio 15–23 dienomis atliktas tyrimas rodo, kad šiuo metu opozicijoje esančiai Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) visuomenės palaikymas nuo lapkričio augo paklaidos ribose. Paramą socialdemokratams gruodį išreiškė 16,3 proc. respondentų, lapkritį – 13,8 proc.

Įvertino Igno Vėgėlės kalbą: „Populizmo klasika“

Teisininkas Ignas Vėgėlė paskelbė, kad dalyvaus prezidento rinkimuose. Per karantiną išgarsėjęs savo kritika valdančiųjų draudimams, Vėgėlė akcentuoja, kad politikai ir tauta prarado bendrą ryšį, kad elitas laikosi įsikibęs šiltų postų ir negirdi žmonių. Tam daugiausia dėmesio ir skyrė savo kalboje. Politologai spėja, kad Vėgėlė bus konkurentas Gitanui Nausėdai, bet abejoja, kad galėtų patekti bent į antrą turą.
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų