paukštienos patiekalai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „paukštienos patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „paukštienos patiekalai“.
Receptas. Vištienos vėrinukai orkaitėje
INGREDIENTAI: 2 vienetai vištos filė 0.5 vieneto raudonosios paprikos (nebūtina) Marinatui: 3 valgomieji šaukštai aliejaus 3 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (arba medus) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 1 arbatinis šaukštelis maltos saldžiosios paprikos šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek druskos šiek tiek provanso žolelių Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Vištienos sparnelių "Tulpės" su medaus marinatu
INGREDIENTAI: šiek tiek imbierų (maltas) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 valgomieji šaukštai medaus šiek tiek paprikų (malta) 500 gramų vištienos blauzdelių šiek tiek sojos padažo šiek tiek ciberžolės PARUOŠIMO BŪDAS: Visus prieskonius, sojos padažą ir medų sumaišome ir supilam ant vištienos. Paliekam šaldytuve apie 30-40 min., kad įsigertų marinatas. Tada vištieną sudedam į kepimo indą ir supilam marinatą, kad neiškeptų per sausa.
Receptas. Vištiena su žolelių padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis krapų (džiovinti) šiek tiek ryžių (garnyrui) 500 gramų vištos filė 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 200 mililitrų grietinėlės (30%) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 0.5 arbatinio šaukštelio prieskonių (persilado) šiek tiek prieskonių (vištienai) 0.5 arbatinio šaukštelio žalumynų (provanso žolelių mišinys) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė supjaustyti mažesni...
Receptas. Kepti vištų sparneliai
INGREDIENTAI: 6 česnakų 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis rozmarino (smulkintas) 1 kilogramas vištienos sparnelių 1.5 arbatinio šaukštelio druskos 10 valgomųjų šaukštų aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištų sparnelius įtrinkite druska, pipirais ir sutrintu česnaku. Apiberkite vištieną rozmarinu, apipilkite aliejumi ir citrinos sultimis. Marinuokite 2-4 valandas.
Receptas. Pekino kopūsto salotos su vištiena ir džiovintomis slyvomis
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 100 gramų slyvų (džiovintos) 1 vienetas svogūnų 2 saujos žemės riešutų (sūdyti) 1 vienetas vištiena (krūtinėlė) šiek tiek majonezo 1 vienetas pekino kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos krūtinėlę išverdame pasūdytame vandenyje, nusausiname, atvėsiname ir susmulkiname. Agurką nuplauname ir supjaustome juostelėmis. Susmulkiname nuplautą kopūstą. Svogūną nulupame ir supjaustome žiedais. Slyvas supjaustome plonomis juostelėmis.
Receptas. Vištienos suktinukai
INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo vištos filė 1 pakelis šaltai rūkyto kiaulienos kumpio 1 pundelis petražolių 2 skiltelės česnakų 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 žiupsnelis prieskonių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Filė supjaustome gabaliukais, įspaudžiame česnako, dedame prieskonių, kapotų petražolių ir gerą šaukštą majonezo. Gerai išmaišome ir paliekame pasimarinuoti.
Receptas. Fettucine Alfredo padažas su vištiena
INGREDIENTAI: 2 vienetai vištiena (krūtinėlė) 55 gramai sviesto 235 gramai grietinėlės (riebi) 120 gramų sūris (tarkuotas, "Džiugas") 2 arbatiniai šaukšteliai petražolių 1 skiltelė česnakų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite vištienos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir pakepkite ant vidutinės ugnies su druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais, kol apskrus.
Receptas. Kugelis kitaip
INGREDIENTAI: 2 kilogramai bulvių 5 vienetai vištos odelės 2 vienetai svogūnų 2 vienetai kiaušinių 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves sutarkuoti. Iškloti kepimo skardą vištų odelėmis. Supilti tarkuotas bulves, sumaišytas su prieskoniais ir kiaušiniais. Vėl apkloti vištų odelėmis. Kepti orkaitėje vidutinėje temperatūroje, kol odelės apskrus.
Receptas. Šašlykai ant iešmukų šventiškai
INGREDIENTAI: 500 gramų vištos filė 3 vienetai svogūnų 3 valgomieji šaukštai majonezo 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis mairūnų 1 žiupsnelis prieskonių šašlykams Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos krūtinėlę užmarinuokite su svogūnais, majonezu, pipirais druska, šašlyko prieskoniais, mairūnu. Geriausiai užmarinuoti iš vakaro. Suverkite ant iešmukų.
Receptas. Kepta višta su citrina
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 2 česnakų 1 vienetas vištiena šiek tiek prieskonių (rozmarinai, juodieji pipirai, druska, rukytos paprikos miltelių) PARUOŠIMO BŪDAS: Mes mėgstam keptą vištą, turbūt kaip ir daugelis. Kepu ją įvairiai; su raugintais kopūstais, ryžiais,obuoliais...Šį kartą višta su citrina ir rozmarinais...man ji tobula....atrodo skaniausia kokią iki šiol valgiau.... Imam viščiuką švariai nuplaunam ir nusausinam.
REKLAMA
REKLAMA