kakava

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kakava“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kakava“.

Liūdnos žinios šokolado mylėtojams: norint pasilepinti, teks plačiau praverti pinigines

Lietuvos šokolado gamintojai prognozuoja, kad artimiausiais mėnesiais šokoladiniai saldėsiai gali brangti 40–50 procentų. O ekonomistai aiškina, kad kakavos pupelių kainų šuolį lėmė stipriai pasaulyje išaugusi kakavos pupelių ir šokolado paklausa, kuriai išpildyti nepakanka esamų kakavmedžių augintojų ūkių. Daugiau apie tai – TV3 žiniose.  Šokoladiniai saldumynai – plytelės, saldainiai, batonėliai, pastaruoju metu brango, ir, panašu, brangs dar labiau.

Palepinkite šeimą citrininiu sausainių pyragu: nepaliks abejingų

Nusibodo klasikiniai kakavos, varškės ar obuolių pyragai? Pats laikas pradžiuginti šeimą nauju receptu. Šį kartą dalijamės citrininio sausainių pyrago receptu. Lengva, greita ir skanu Jums reikės: Sausainiai, 30 vnt. Citrina, 6 vnt. Nesaldus kondensuotas pienas, 400 gr. Saldus kondensuotas pienas, 370 gr. Į dubenį supilkite citrinų sultis, beveik visą sutirštintą nesaldų pieną ir sutirštintą saldų pieną. Plakite, kol sutirštės.
2023-10-30

Į kakavą įberkite šių prieskonių: rezultatas nustebins

Bene populiariausias saldumynas pasaulyje – šokoladas – pavergė žmonių širdis pirmiausiai kaip kakavos gėrimas. Prieš keturis tūkstantmečius gyvavusi Majų civilizacija „kartųjį vandenį“ brangino kaip dievų gėrimą, o europiečiams jį pasaldinus ir sušvelninus pienu, iki šių dienų kakavą geriame, kad sušiltumėm ir praskaidrintumėm nuotaiką niūriomis dienomis. Maisto gamybos ekspertė dalinasi patarimais, kaip iš kakavos gauti daugiausiai malonumo ir naudos sveikatai.
2022-11-29

Ragina rinktis šį gėrimą: padės ne tik širdžiai, bet ir figūrai

Kuo skiriasi žalia neskrudinta kakava nuo įprastos skrudintos kakavos? O nuo kakavos gaminių, paruoštų kakavos miltelių gėrimams? Neskrudinta kakava yra kaitinama ne aukštesnėje kaip 42–45° temperatūroje. Tokioje temperatūroje yra išsaugomos naudingos maistinės medžiagos. Kuo aukštesnėje temperatūroje kaitinama kakava – tuo daugiau naudingų medžiagų ji praranda. Skrudinimas keičia ne tik kakavos pupelių molekulinę struktūrą, bet ir sumažina fermentų kiekį ir bendrą maistinę vertę.
2022-05-11

Receptas. Meduoliai su ruginiais miltais

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cinamono 130 gramų cukraus pudros 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių 1 arbatinis šaukštelis imbierų 1 valgomasis šaukštas kakavos 100 gramų margarino (arba sviestas, tirpintas) 100 gramų medaus 1 arbatinis šaukštelis muskato 2 vienetai kiaušinių 100 gramų ruginių miltų (rupūs) 300 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinta) PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Medų, sviestą ir cukraus pudrą i...
2022-03-03

Receptas. Avietinis šokoladainis

INGREDIENTAI: 400 gramų aviečių (šaldytis ir atšilusios) 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 stiklinė pieno 50 gramų sviesto (tirpintas) 3 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės cukraus (rudas) 2 valgomieji šaukštai kakavos ((milteliai)) 1 žiupsnelis druskos 120 gramų šokoladas (tamsus) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę ir į ją iki 200 temperatūros. Uogas sumaišykite su cukrumi ir palikite 15 min.
2022-03-03

Receptas. Amerikietiškas šokoladinis tortas

Biskvitai iškepa labai purūs, stori ir nesukrenta (tik, žinoma, nereikia atidarinėti orkaitės durelių, kuomet kepa, tik pabaigoje kepimo). Beje, su kiekviena diena šis tortas tampa tik skanesnis, nes kremas vis labiau įsigeria į biskvitus. Matavimui naudojau 250 ml stiklinę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
2022-03-03

Receptas. Grybukai

INGREDIENTAI: 4 stiklinės miltai 200 gramų cukraus 200 gramų sviesto 150 gramų cukraus pudros 4 vienetai kiaušinių 1 vienetas kiaušinių baltymų 0.5 stiklinės grietinės 1 vienetas citrinų 2 valgomieji šaukštai aguonų 1 valgomasis šaukštas kakavos 0.5 arbatinio šaukštelio sodos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą.
2022-03-03

Receptas. Bananinis-šokoladinis tortas su maskarpone

INGREDIENTAI: 4 vienetai bananų (pertepimui 1) 150 mililitrų cukraus (biskvitams) 50 mililitrų cukraus (pertepimui 1) 3 valgomieji šaukštai kakavos (biskvitams) 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės (pertepimui 1) 4 vienetai kiaušinių (biskvitams) 150 mililitrų kvietinių miltų (biskvitams) 200 mililitrų grietinėlės (pertepimui 1) 30 mililitrų grietinėlės (pertepimui 2) 100 gramų juodojo šokolado (pertepimui 1) 50 gramų juodojo šokolado (pertepimu...
2022-03-03

Receptas. Šokoladiniai melasos sausainiukai

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 5 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai) 1/4 stiklinės margarino 1 arbatinis šaukštelis vanilės 1 vienetas kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 2 arbatiniai šaukšteliai sodos 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 0.5 stiklinės sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai dar reikės 0,25 stiklinės melasos. Sviestas bei margarinas gerai išsukami su cukrumi. Sudedama vanilė, kiaušinis ir išmaišoma.
2022-03-02
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų