ekonomika

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „ekonomika“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „ekonomika“.

Kainos Lietuvoje sumažėjo: štai kas labiausiai atpigo

Lietuvoje šiemet kovą, palyginti su tuo pačiu metu pernai, fiksuota artima nuliui infliacija, – ji buvo mažiausia nuo 2020 metų gruodžio (0,2 proc.).  Mėnesio defliacija – kovą, palyginti su vasariu – siekė 0,2 proc., o vidutinė metinė infliacija siekė 4,8 proc., antradienį skelbia Valstybės duomenų agentūra. Iki tol du mėnesius iš eilės – sausį ir vasarį – buvo fiksuota mėnesio infliacija.
332 2024-04-09

Yellen perspėja, kad Kinijos pramonės subsidijos kelia pavojų pasaulio ekonomikai

JAV iždo departamento vadovė Janet Yellen penktadienį lankydamasi Kinijoje perspėjo, kad Pekino subsidijos pramonei gali kelti pavojų pasaulio ekonomikos atsparumui. Ketvirtadienį J. Yellen atvyko į Guangdžou miestą, kur kelias dienas vyks derybos su Kinijos pareigūnais. Tai jau antras jos vizitas į antrąją pagal dydį pasaulio ekonomiką per mažiau nei metus.
2024-04-05

Ekonomistai: 2023 m. valdžios sektoriaus rezultatai yra geri, bet 2024 m. deficitas gali būti didesnis

Valstybės duomenų agentūrai paskelbus, kad 2023 m. valdžios sektoriaus biudžeto deficitas sudarė 0,8 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), o skola – 38,3 proc., ekonomistai mano, kad tokie rezultatai yra geri, bet nerimą kelią potencialūs šių metų rezultatai.
2024-04-05

Su Švedija dirbantis verslininkas mato nerimo ženklus: „Visa pramonė realiai yra stojanti“

Šiauliuose įsikūrusios įmonės „Metmega“ direktorius Audrius Pažūsis neslepia, kad ekonominė padėtis verslui yra įtempta. Įmonė jau 16-a metų gamina žemės ūkio techniką, pervežimo platformas ir priekabas. Dalis produkcijos iškeliauja į Skandinavijos šalis, pavyzdžiui, Švediją.  Daugiau apie tai – TV3 žiniose.  „Užsakymų kiekis šiuo metu yra gerokai pamažėjęs, kaip ir daugumai. Ypatingai į Švediją, kur visa pramonė realiai yra stojanti.

Rado, kas Lietuvoje yra „rūpesčio karta“: išlaiko ir suaugusius vaikus, ir tėvus

Naujausias finansų ekspertų tyrimas rodo, kad ketvirtadalis nuo 40-ies iki 60-ies metų amžiaus Lietuvos gyventojų, vienu metu remia ir savo pilnamečius vaikus, ir tėvus. Pasak ekonomistų, tokia situacija nėra normali, nes vyriausiems šalies dirbantiesiems nelengva ir patiems išgyventi, sunku gauti didesnį atlyginimą, šlubuoja sveikata, trūksta anglų kalbos ir kompiuterinio raštingumo žinių. Daugiau apie tai – TV3 žiniose.

Gyventojai skaičiuoja, kiek išleis prieš Velykas: vardija sumas

Lietuvoje sustojo kainų augimas: vidutinė prekių ir paslaugų metinė infliacija nukrito iki beveik nulio. Tik gyventojų tai neguodžia, nes kainos, pasak eknomistų, nusistovėjo aukštos. Kaip bebūtų, prieš Velykas lietuvaičiai nusiteikę paišlaidauti: vardija, kiek planuoja šiemet išleisti šventiniam stalui. Daugiau  apie tai – TV3 žiniose.  Lietuvoje įsibėgėja Velykinė prekyba.

Euro grupės vadovas Vilniuje gyrė Lietuvą už suvaldytą ekonominę krizę

Nepaisant pastarųjų metų ekonominių sunkumų, tarp jų – ir sukeltų karo Ukrainoje, Lietuvos ekonomika greitai atsigavo ir lenkia euro zonos vidurkį, sako Vilniuje viešintis Euro grupės pirmininkas Paschalis Donohoe. „Po dvejų metų (nuo paskutinio jo vizito Vilniuje 2022-ųjų sausį – BNS) infliacija mažėja, jūsų ekonomika auga, ji augs ir kitais metais.

Rusijos ekonomika stiprėja: kodėl Vakarų sankcijos nepasiteisino?

Atnaujinti ES ir JAV sankcijų paketai turėjo susilpninti Rusijos ekonomiką. Vietoj to ji prisitaikė ir išlieka stipri kaip tik tuo metu, kai Vladimiras Putinas buvo perrinktas ketvirtai prezidento kadencijai. Rusijos ekonomikos atsparumas neabejotinai yra pagrindinis prezidento V. Putino, kuris nuo 1999 m. nepertraukiamai vadovauja Rusijai kaip prezidentas arba ministras pirmininkas, privalumas. Tačiau taip neturėjo būti.
2024-03-25

Robertas Dargis išklojo viską, ką galvoja apie mūsų valdžią ir karą: „Investuoti į Lietuvą ryžtasi reto drąsumo užsienietis“

Vis dažniau Lietuvoje pastebimos kalbos apie galimą karą ir per mažas valdžios skiriamas dėmesys ekonomikai ateityje Lietuvai gali stipriai atsirūgti. Su kokiais ekonominiais iššūkiais susiduriame ir galime susidurti, dalinasi verslininkas Robertas Dargis. Verslininkas pasakoja, jog šiuo metu valdžios atstovams trūksta supratimo, kas yra ekonomika ir kaip ji veikia. O tam, kad ateityje būtų užtikrintas tinkamas valstybės funkcionavimas, Lietuvos politikams reikės labai pasistengti.

Įvertino Lietuvos ruošimąsi galimam karui: dabar geriausia gynyba yra psichologinis puolimas

Lietuvos ekonomikos augimo potencialas turėtų būti nukreiptas į gynybos pramonę, tikina ekonomistai ir verslo atstovai. Anot jų, šiuo metu reikėtų orientuotis ne į karo baimę, bet į priešo atgrasymą. Konferencijoje „Lietuvos Davosas“ apie Lietuvos ekonomikos augimo potencialą diskutavo ekonomistai ir verslo atstovai. Gynybos pramonės svarba „PwC Lietuvoje“ Investicinės aplinkos ekspertas Audrius Tamulevičius sakė, kad verslui labai svarbios valstybės investicijos.
2024-03-23
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų