cukinijos

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „cukinijos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „cukinijos“.

Ši sriuba taps rudens hitu: rašykitės receptą

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Morkose gausu mineralų, įskaitant fosforą, geležį, magnį, varį, cinką, natrį ir kalį.
2023-10-02

Tokio rizoto dar neragavote: prireiks 1 daržovės

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ grįžta į televizijos ekranus su kulinarinėmis kelionėmis po Lietuvą ir skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca lankėsi pas pačią tikriausią konservų karalienę – „Kūmutės virtuvę“, kur ne tik kartu mokėsi konservuoti cukinijas, bet ir pagamino įspūdingą risotto su cukinijų žiedais.
2023-09-25

Taip cukinijų dar negaminote: išbandykite tuoj pat

Cukinijos rudenį daugeliui tampa pačiu tikriausiu galvos skausmu – vieni imasi iš jų gaminti troškinius, kiti – blynus ar pyragus, o ką daryti tiems, kurie ieško originalesnių variantų? Jau šį sekmadienį TV3 laida „La maistas“ su Gian Luca Demarco priešakyje apsilankys pas pačią tikriausią konservų karalienę – „Kūmutės virtuvę“. Žinoma tinklaraštininkė atskleis, kaip cukinijas paruošti taip, kad jos džiugintų visus metus! Renata Šniolienė jau daugelį metų ne tik puoselėja savo tinklaraštį,...
2023-09-22

Atskleidė cukinijos konservo receptą: idealiai tiks žiemai

Šį sekmadienį TV3 laida „La Maistas" lankysis pas tinklaraščio „Kūmutės virtuvė" kūrėją. Laidoje ji parodys, kaip pasigaminti tobulą cukinijų konservą. „Dažniausiai rudens galvos skausmu tampa cukinija. O žinodama, kad konservams geriausiai tinka peraugusios, sugalvojau cukinijų sudorojimo būdą. Apjungiau tris konservavimo receptus į vieną. Pasinaudojusi skustuku, padariau cukinijų juostų, kurios puikiai tinka kaip garnyras, ant sumuštinių ar netgi picų.
2023-09-22

Atrado geriausius cukinijų blynus: skonis nepakartojamas

„Kvapnūs, minkšti ir tinkantys su įvairiausiais padažais. Tokius blynelius galima patiekti ir vakarienei, ir pietums. Jeigu blynus supjaustysite gabalėliais, tuomet bus ir puikus užkandis. Blynams pagaminti rinkitės kietesnį sūrį, tačiau vietoje sūrio galite naudoti ir varškę, tik varškė būtų geriausia sausesnė, kad nesuskystintų tešlos.
2023-09-16

Išdavė gardžiausių cukinijų blynų receptą: išeina minkštutėliai

Vasara – cukinijų derliaus metas, o koks geresnis būdas juos panaudoti nei išsikepti gardžius blynus? Jurgita išdavė skaniausių cukinijų blynų receptą, tad išbandykite jį jau šiandien. Blynams reikės: 400 gr cukinijos (svoris nuluptos ir išskobtos); 100–130 gr mocarelos; 1 kiaušinio; apie 5 v. š. miltų; pusė svogūno; krapų; itališko žolelių mišinio; druskos. Padažui: grietinės; česnako; krapų; druskos.
2023-08-29

Šie blynai taps rugpjūčio hitu: „Nuo stalo dingo akimirksniu“

„Cukinijų metas...Kaip aš mėgstu šią daržovę ir kiek įvairių patiekalų galima pagaminti, svarbiausia „pagauti“ idėją. Viena iš idėjų buvo prikepti cukinijų blynelių su mėsa, kurių dar nebuvau kepusi. Patikėkite, man tai buvo lyg eksperimentas, kuris pavyko puikiai. Kokio gardumo gavosi... Gaila, kad mažokai prikepiau, nes nuo stalo dingo akimirksniu“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
2023-08-05

Ką valgyti liepą: 5 šviežios gėrybės, kuriomis šį mėnesį verta mėgautis iki soties

Liepą akys jau raibsta nuo daržovių, vaisių ir uogų gausybės. Kurias žinovai pataria rinktis, kad džiaugtųsi ir organizmas, ir piniginė? Juk ne paslaptis, kad sezoninės daržovės būna ne tik sveikiausios, bet ir siūlomos už patraukliausią kainą. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, lietuviai yra dideli šviežio derliaus gerbėjai, tad parduotuvėse vos pasirodžius naujoms Lietuvoje užaugintoms gėrybėms, jos iškart sulaukia didelio pirkėjų dėmesio.
2023-07-12

Ši daržovė – naudingų medžiagų bomba: valgykite į sveikatą

Cukinijos – dar XX a. pradžioje lietuvių daržus pasiekusios daržovės, kurias dėl išskirtinės išvaizdos galime vadinti tikromis daržo karalienėmis. Įdomios formos, tačiau nesumaišomo skonio cukinijos puikiai tinka ir vasariškiems patiekalams gaminti – nuo sočių blynelių iki grilyje keptų užkandžių su rikotos sūriu bei šlakeliu alyvuogių aliejaus. Pasak gydytojos dietologės dr.
2023-06-30

Jokiu būdu nevalgykite tokių cukinijų: gresia apsinuodijimas

Daugelio lietuvių daržuose karaliauja cukinijos ir kiti moliūginiai augalai. Nors jų nauda organizmui nenuginčijama, svarbu žinoti, kad cukinijose ir kituose moliūginių šeimos augalų vaisiuose gali kauptis sveikatai pavojinga medžiaga.  Holsitinės medicinos terapeutė, fitoterapeutė Kristina Juškienė pasakoja, kad šių augalų vaisiuose gali kauptis kukurbitacinas, kuriuo galima net apsinuodyti.
2023-05-16
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų