bazilikas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „bazilikas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „bazilikas“.

Šį gėrimą vadina karališku: ragina gerti dažniau

Daugelis puikiai žino, naudoja ir netgi augina baziliką. Tai neatskiriamas itališkos virtuvės prieskonis, puikiai derantis su makaronų patiekalais. Mėgstamas tiek šviežias, tiek džiovintas. Tačiau ar žinote, kad ne mažiau dėmesio verta ir baziliko arbata? Nuo kokių negalavimų ji gelbsti ir kam baziliko arbata nepatartina sužinosite skaitydami žemiau.
2024-04-12

Užsiauginkite žalumynus ant palangės: padės vos 1 gudrybė

Ar kada esate pagalvoję, kad tam tikras žoleles ir prieskonius, galite lengvai užsiauginti namuose ant palangės naudojant tualetinio popieriaus kartoninį ritinėlį? Tai padaryti iš tiesų paprasta, kadangi prireiks tik vos kelių tualetinio popieriaus kartoninių ritinėlių bei norimų žolelių sėklų. Auginti žoleles namuose yra ganėtinai lengva užduotis. Tai sukuria galimybę ne tik patiems užsiauginti norimas žoleles ir prieskonius, tačiau ir padeda sutaupyti pinigų.
2022-10-14

Pasodinkite šiuos augalus kieme: uodų neliks nė kvapo

Uodai nedaro didelės žalos, tačiau šiltuoju periodu jie apkartina malonų pasibuvimą lauke. Repelentas nuo uodų yra paprasčiausias būdas jų išvengti, tačiau tai ne vienintelis kelias – uodus puikiai atbaido ir augalai, kuriuos galite užsiauginti sode. Pasak keleto sodininkystės ekspertų, yra daugybė natūralių būdų atbaidyti šiuos vabzdžius jiems nepakenkiant, o vienas jų – auginti aromatingus augalus.
2022-08-10

Ūkininkė patarė, kaip greičiau turėti šviežių bazilikų: išbandykite

Prieš kelis dešimtmečius bazilikus įsimylėjusi ūkininkė iš Kėdainių rajono stebina ypatingais gaminiais iš šių kvapnių augalų. Moteris savo šeimai verda bazilikų uogienę, kompotą, gamina actą ir įvairiausius pagardus. Ūkininkę pažįstami jau praminė bazilikų karaliene, o vyras juokauja, kad ir gatvę reikėtų pervadinti į bazilikų. Šiuo metu moters šiltnamyje auga per 40 rūšių bazilikų – kvepiančių rožėmis ar karameliniais saldainiais.

Šviežiais žalumynais mėgausitės ilgiau: štai, ką reikia padaryti

Prieskoninės žolelės suteikia nuostabaus aromato bet kokiam patiekalui, deja, jos gana greitai genda, net jei laikote jas šaldytuve. Kaipgi jas išlaikyti kiek įmanoma ilgiau šviežias ir kvapnias? „WeThrift“ taupymo ekspertas Nick Drewe pasidalijo „mažiau žinomu metodu“, kad žolelės išliktų tinkamos vartoti kuo ilgiau, rašo express.co.uk.
2022-07-28

Receptas. Kalėdinės užkandėlės

INGREDIENTAI: 1 sauja alyvuogių (juodosios, perpjautos per pusę) 1/4 stiklinės alyvuogių (juodosios, smulkintos) 1/4 stiklinės bazilikų (smulkintas) 0.5 stiklinės paprikų (raudonoji, skrudinta ir susmulkinta) šiek tiek majonezo 1/4 stiklinės parmezano sūrio (trintas) šiek tiek druskos 4 vienetai tortilijos 400 gramų varškės sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenyje sumaišiau tarkuotą varškės sūrį, smulkintą papriką, alyvuoges, baziliką, parmezano ...
2022-03-03

Receptas. Pomidorų ir arbūzų salotos

INGREDIENTAI: 250 gramų pomidorų pastos 250 gramų arbūzų 6 lapai bazilikų 3 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorus supjaustykite kubeliais, iš arbūzo išrinkite sėklas, taip pat supjaustykite ir viską sudėkite į dubenį. Suplėšykite baziliko lapelius ir sumeskite juos į dubenį.
2022-03-02

Receptas. Česnakinės varškės pyragas

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (smulkintas) 3 česnakų šiek tiek petražolių (smulkintos) 3 vienetai kiaušinių (tryniai) 1 stiklinė kvietinių miltų 0.5 stiklinės pieno (arba grietinėlė) 100 gramų sūris (tarkuotas) 400 gramų varškės šiek tiek druskos 100 gramų sviesto (arba margarinas) 2 saujos svogūnų laiškų (smulkinti) PARUOŠIMO BŪDAS: 300 g varškės sutrinama su minkštu sviestu, šiek tiek druskos bei miltais ir gauta tešla išklojama s...
2022-03-02

Receptas. Silkė su moliūgais ir morkomis (Kūčioms)

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek juodųjų pipirų 300 gramų moliūgų (nuluptas) 2 vienetai morkų šiek tiek rozmarino 1 vienetas svogūnų 1 vienetas silkių šiek tiek druskos 100 mililitrų aliejaus Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Silkę be kaulų supjaustyti į silkinę ir ruošti padažą. Aliejuje šiek tiek apkepinti svogūną, tuomet ant jo sudėti tarkuotą morką. Pakepinti kelias minutes ir sudėti tarkuotą moliūgą.
2022-03-02

Receptas. Sūrio sausainiukai

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (džiovintas, maltas) 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 2 ir 1/5 stiklinės kvietinių miltų 170 gramų parmezano sūrio 1/3 arbatinio šaukštelio druskos 7 valgomieji šaukštai sviesto 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 3/4 stiklinės pasukų PARUOŠIMO BŪDAS: Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, juoduosius pipirus, kepimo miltelius, bazilikus ir druską. Šaltą sviestą supjaustykite mažais gabaliukais.
2022-03-02
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų