šaltibarščiai

Šaltibarščių kaina pajūryje išvertė iš koto: baisu paklausti, iš ko jie pagaminti
Šaltibarščių kaina pajūryje išvertė iš koto: baisu paklausti, iš ko jie pagaminti (34) 2019.08.16 17:00 Kokios mintys užplūsta žmogų, pirmą kartą atsivertusį meniu kurioje nors Palangos J. Basanavičiaus gatvės kavinėje? Man žvelgiant į kainas susidaro įspūdis, kad Lietuvai atgavus nepriklausomybę visų J. Basanavičiaus gatvės kavinių savininkai buvo nuskraidinti į Majamį ir paleisti pagrindinėje gatvėje Ocean Drive, Miami ...
Šaltibarščių receptas: nustebinkite svečius vos per kelias minutes
Šaltibarščių receptas: nustebinkite svečius vos per kelias minutes 2019.07.10 14:16 Populiariausių vasaros patiekalų sąraše, be abejonės, karaliauja šaltibarščiai. Atrodo, kad kiekvienas lietuvis turi savitą šios sriubos gaminimo būdą, tad dalinamės dar vienu recepto variantu. 4 porcijoms Jums reikės: 400 g kefyro; 150 g rūgpienio; 100 g burokėlių; 100 g agurkų; 20 g ridikėlių; 30 g grietinės; 15 ...
Misija įmanoma: Trusovė atskleidė, kaip mėgautis šaltibarščiais ir šašlykais be sąžinės graužaties
Misija įmanoma: Trusovė atskleidė, kaip mėgautis šaltibarščiais ir šašlykais be sąžinės graužaties (3) 2019.06.20 08:30 Neretai sakome, kad žiemą savo kūną ruošiame vasarai, o štai atėjus šiltajam sezonui ir pakilus nuotaikai, daugelis žmonių gerus įpročius pamiršta. Sveiką maistą ima keisti įvairūs gėrimai ar ledai, o sportą – linksmi pasisėdėjimai su draugais mieste vakarais. Kaip išlaikyti balansą bei mėgautis mylimiausias vasaros ...
Kitoks šaltibarščių receptas: tobulas skonis nuo pirmo šaukšto
Kitoks šaltibarščių receptas: tobulas skonis nuo pirmo šaukšto 2019.06.19 11:45 „Veganiški šaltibarščiai. Nesu aš veganė, žaliavalgė ar dar kitokių pakraipų, tiesiog smalsu paragauti ir kitokio maisto, nė mums įprasta. Ar patiko? Žinoma. Ar kartosiu? Taip“, – sako recepto autorė. REIKĖS: 1 l nesaldinto sojos pieno; 1 citrinos; 1/2 l stiklainio marinuotų burokėlių; 1/2 ilgavaisio agurko; 6 ridikėlių; ...
Šaltibarščiai su papildomu ingredientu: tobulas skonis garantuotas
Šaltibarščiai su papildomu ingredientu: tobulas skonis garantuotas (2) 2019.06.10 11:30 Karštai dienai tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė siūlo gaminti šaltibarščius. Su skaitytojais ji dalijasi neįpratsu receptu, kurį sudaro ne tik įprasti ingredientai, bet ir dar vienas papildomas: obuoliai. Reikės: 1.5 l. kefyro, 2-3 virtų burokėlių, 1-2 obuolių, 2-3 agurkų, kiaušinių ( kietai virtų), svogūno laiškų, ...
Legendiniai šaltibarščiai: tokius, kokius gaminti mokė mama
Legendiniai šaltibarščiai: tokius, kokius gaminti mokė mama (3) 2019.06.03 11:30 Kol karšta diena, skubėkite mėgautis gardžiais šaltibarščiais. Tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė sako, kad tokius, legendinius, šaltibarščius, ją gaminti išmokė mama.  Jums reikės:  1 litro kefyro, 500 ml marinuotų burokėlių, 250 gramų agurkų, virtų kiaušiniu, krapų, virtų bulvių.  Iš pradžių ...
Be jų šilti orai neįsivaizduojami: šaltibarščiai – tokie, kokius gaminti išmokė mama
Be jų šilti orai neįsivaizduojami: šaltibarščiai – tokie, kokius gaminti išmokė mama 2019.05.21 11:45 Kol šiomis dienomis Lietuvą lepina šilti orai, nepraleiskite idealios progos pasigaminti nostalgiškus šaltibarščius. Tinklaraštininkė Liucija dalijasi puikiu jų receptu.  Šaltibarščiams reikės: 1 l kefyro; 150 ml pieno; 2 vidutinio dydžio marinuoti burokėliai; 2 vidutinio dydžio agurkai; 1 didelė sauja ...
Išbandė šaltibarščius pagal kolegės receptą: pasiteisino 100 proc.
Išbandė šaltibarščius pagal kolegės receptą: pasiteisino 100 proc. (11) 2019.04.30 11:30 Tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė neslepia - ji dalijasi receptu, kurį išbandė įkvėpta kolegės. Ši jai patarė šaltibarčšius gaminti su natūraliu jogurtu.  Pabandžiusi suprato, kad tai, jos žodžiais tariant, patys pačiausi šaltibarščiai, kokius tik įmanoma valgyti.  Jums reikės:  vieno litro kefyro, 400 ...
Nostalgiški šaltibarščiai su bulvytėmis: recepto išmokė mama
Nostalgiški šaltibarščiai su bulvytėmis: recepto išmokė mama (3) 2019.04.02 11:45 „Juos gaminu taip, kaip išmokė mane mama. Pati jų nemėgstu, bet vyras karštą vasaros dieną mielai atsigaivina šaltibarščiais ir visada pagiria, kad buvo labai skanu”, – sako tinklaraščio autorė. Šaltibarščiams reikės: 1 l kefyro; 500 ml marinuotų burokėlių; 250 g agurkų; virtų kiaušinių; krapų. Garnyrui: virtų ...
Atviras pokalbis su Rūta Lee: liko neabejinga lietuviškam patiekalui
Atviras pokalbis su Rūta Lee: liko neabejinga lietuviškam patiekalui (4) 2019.03.16 22:30 Žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje turinti aktorė Rūta Lee džiaugiasi gauta Lietuvos pilietybe tačiau tikina, kad pasas jai niekada nebuvo pats svarbiausias prioritetas. Viena garsiausių Lietuvos ambasadorių visame pasaulyje tvirtina, kad jos namuose Kalifornijoje lietuvių kalba skamba kiekvieną dieną, o namus tvarkanti ...
Iglė Bernotaitytė atskleidė savo vasaros topą: juo lepina ir mylimąjį
Iglė Bernotaitytė atskleidė savo vasaros topą: juo lepina ir mylimąjį 2018.07.30 14:35 Besilepinant karštais vasaros orais, vis daugiau lietuvių renkasi lengvesnių patiekalų variantus. O štai populiariojo projekto „X faktorius“ nugalėtoja Iglė Bernotaitytė gardžiais patiekalais mėgaujasi ne tik vasarą, bet ir visais kitais metų laikais. „Be skanaus maisto neįsivaizduoju savo gyvenimo“, – juokiasi ...
Šaltibarščiai išalkusiems: gaminkite dvigubą porciją!
Šaltibarščiai išalkusiems: gaminkite dvigubą porciją! 2018.07.26 13:24 Tinklaraštininkė Audronė mano, kad šaltibarščiai pats pačiausias patiekalas tokiomis karštomis dienomis. Gaminti nesinori, o jeigu valgyti, tai tik kažką lengvo ir greitai paruošiamo. Sutinkat? Reikės: 1 litro kefyro, 500 gramų burokėlių (virtų, nemarinuotų), 2-3 raugintų agurkų (g.b. marinuoti), kietai virtų kiaušinių, ...
Medikė perspėja apie šaltibarščių ligas: privalote žinoti vieną detalę
Medikė perspėja apie šaltibarščių ligas: privalote žinoti vieną detalę (6) 2018.07.08 10:31 Švieži vaisiai ir daržovės, puikus poilsis gamtoje – taip daugelis įsivaizduoja atostogas kaime. Deja, tikrovė dažnai būna kitokia. Poilsiautojai, suskubę prisikimšti šviežių vaisių, uogų ir lauke keptos mėsos, užuot pailsėję, pajutę jėgų antplūdį, kartais atsiduria ligoninės palatoje.
Į šaltibarščius įdėjo 1 netradicinį ingredientą: nuo šiol gamins tik taip
Į šaltibarščius įdėjo 1 netradicinį ingredientą: nuo šiol gamins tik taip 2018.06.28 11:45 Tikriausiai retas lietuvis galėtų įsivaizduoti savo vasarą be pamėgtų šaltibarščių. Išbandykite šį Audronės receptą, kuris galbūt taps jūsų mėgstamiausiu.  Šaltibarščiams reikės: 1 litro šaltibarščių kefyro, 200 ml mėtų skonio mineralinio vandens (švelniai gazuoto ), 2 - 3 virtų burokėlių (ar marinuotų, kas ...
Rėžė tiesą apie lietuvių mėgstamus šaltibarščius: patiks ne visiems
Rėžė tiesą apie lietuvių mėgstamus šaltibarščius: patiks ne visiems 2018.06.10 17:56 Šiltuoju metų laikotarpiu bene labiausiai mėgstamas lietuvių patiekalas, be kurio neįsivaizduojama vasara – šaltibarščiai. Vis dėlto, iki šiol dar galima išgirsti diskusijų, ar šis maistas išties yra sveikas? Visą tiesą apie taip mėgiamus šaltibarščius pasakoja gydomosios mitybos specialistė Ilona Kuodienė. Pasak ...
Pranoks lūkesčius: 1 porcijos šių šaltibarščių tikrai neužteks
Pranoks lūkesčius: 1 porcijos šių šaltibarščių tikrai neužteks (3) 2018.05.02 11:30 Kai už lango – neįtikėtinai karštas oras ir norisi atgaivos, palepinkite save ir savo šeimą gardžiais šaltibarščiais. Siūlome jums kitokius. Jų skonis – ypač malonus gomuriui. Jie tiršti, gardūs, o į juos dedami švieži burokėliai – idealus, nors ir mažai girdėtas, sprendimas, suteiksiantis šaltibarščiams malonaus skonio ...
Šaltibarščiai be burokėlių: taps šio sezono hitu!
Šaltibarščiai be burokėlių: taps šio sezono hitu! (3) 2018.04.14 16:18  Visi mes įsivaizduojame šaltibarščius rožinės spalvos, su daugybe burokėlių juose. Tačiau ar kada pagalvojote, jog šaltibarščiai galėtų būti ir be burokėlių?  Šiam savaitgaliui rekomenduojame jums šaltibarščių receptą, kuriuose nėra burokėlių, tačiau skonis - kelis kartus geresnis. Būkite tikri - pabandę, ...
1 vilnietės gudrybė šaltibarščius pavers neatsivalgomais
1 vilnietės gudrybė šaltibarščius pavers neatsivalgomais (10) 2018.04.04 11:30 Pavasaris atėjo, o su juo metas pagalvoti ir apie pirmuosius šaltibarščius. „Gamink su Audrone“ feisbuko grupės autorė Audronė Zemenskienė siūlo pagaminti šaltibarščius ir panaudoti vieną gudrybę, kuri, jos teigimu, šaltibarščius pavers topiniais! O ji, pasak Audronės, yra marinuoti agurkėliai, kurie šaltibarščiams, ar ...
Kaip paruošti tobulus barščius?
Kaip paruošti tobulus barščius? (1) 2017.03.09 15:45 Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius? Ne, ...
Monika Šalčiūtė: Kauno miesto merui turėtų būti gėda už savo sūnaus netaktišką elgesį
Monika Šalčiūtė: Kauno miesto merui turėtų būti gėda už savo sūnaus netaktišką elgesį (20) 2015.07.03 11:00 Kauno miesto merui turėtų būti gėda už savo sūnaus netaktišką elgesį. Iki paskutinio žiniasklaidos straipsnio daug nesidomėjau apie šį turtingos šeimos sūnelį. Vyras pasielgė nebrandžiai, pagal savo metus, dalydamas pravardes. Manau, laikas išaugti iš mokyklinio amžiaus... Savo elgesiu, tik parodė kultūros stokos lygį ir ...
Kuo Lietuvoje nustebinti svečius iš Anglijos?
Kuo Lietuvoje nustebinti svečius iš Anglijos? (14) 2015.03.08 07:02  Turiu keletą britų draugų, bet nė vienas jų nesiveržia į Lietuvą. Prireikus saulės važiuoja į Egiptą ar Ispaniją, krepšinio nemėgsta, alaus turi savo. Išsiilgę egzotikos renkasi Tolimąją Aziją arba Lotynų Ameriką. Net tai, kad Lietuva yra Europos geografinis centras, niekam nerūpi. Tad ką jiems pasiūlyti? Tiesą ...
Garsus šalies verslininkas priėmė šaltibarščių iššūkį
Garsus šalies verslininkas priėmė šaltibarščių iššūkį 2014.08.29 16:09 Visame pasaulyje garsių žmonių susidomėjimą pasiekęs „Ledinio vandens kibiro iššūkis“ savo atmainų turi ir Lietuvoje. Verslininkas Vladas Korsakovas priėmė šaltibarščių dubens iššūkį.
Lietuvos turizmo pristatymas Tokijuje – rožinės spalvos
Lietuvos turizmo pristatymas Tokijuje – rožinės spalvos 2013.09.16 11:01 Lietuvos turizmo pristatymo renginys Tokijuje, didžiausios Azijos regione pasaulinės turizmo parodos „JATA World Tourism Congress and Travel Fair“ metu rugsėjo 13 d. nusidažė rožine spalva: daugiau nei pusė šimto susirinkusiųjų iš Japonijos turizmo industrijos bei žiniasklaidos buvo vaišinami šaltibarščiais. „Visų ...
Vasarą lietuviai negali atsispirti šaltibarščiams
Vasarą lietuviai negali atsispirti šaltibarščiams 2013.07.02 12:02 Peržiūrėjus, kokie produktai vasaros metu dominuoja pirkinių krepšelyje, akivaizdu, kad šiuo metų laiku lietuvių virtuvė neįsivaizduojama be šaltibarščių. Prekybos tinklo MAXIMA parduotuvėse birželį kefyro nupirkta apie 1,3 milijono litrų, burokėlių pardavimai siekia 70 tonų. Išauga ir jau pagamintų šaltibarščių paklausa ...
Atgaiva skrandžiui: gardžių šaltibarščių receptai
Atgaiva skrandžiui: gardžių šaltibarščių receptai 2013.05.28 13:16 Artėjant vasarai turbūt kiekvienas sutiksite su tuo, kad šaltos sriubos tampa itin skaniu ir viliojančiu valgiu, tinkančiu tiek pietums, tiek vakarienei, o kas nežino puikiųjų šaltibarščių, kuriais prasideda kiekvienas pavasaris! Siūlome keletą gardžių šaltibarščių receptų. Skanaus! Šaltibarščiai su pomidorais 4 ...
Į kelionę po Lietuvą – su šaukštu!
Į kelionę po Lietuvą – su šaukštu! 2013.05.21 13:00 Kodėl šaltibarščiai užsieniečiams sukelia asociacijas su radioaktyvumu? Kokia per delčią rauginta daržovė turi daugiau vitaminų nei šviežia? Koks kisieliaus, verdamo iš „šiaurietiškųjų citrinų“, receptas? Kodėl turistai iš Lietuvos raginami vežti raguotų lauktuvių? Ir kokia gi yra „dieta“ pagal lietuvius? „Stebėdami ...
 „Raudonoji Dalia“ – taip vadinasi knyga apie prezidentę D. Grybauskaitę
„Raudonoji Dalia“ – taip vadinasi knyga apie prezidentę D. Grybauskaitę (36) 2013.05.11 21:15 Žurnalistė Rūta Janutienė praneša, kad jau pasirodė jos knyga apie prezidentę Dalią Grybauskaitę. Ją rašyti R. Janutienė ėmėsi po to, kai iš TV-3 eterio paslaptingai dingo išreklamuota laida apie šalies vadovės biografijos baltąsias dėmes, o netrukus ji pati apskritai buvo pašalinta iš minėtos televizijos eterio. „Na ...
Turguose prasidėjo „šaltibarščių sezonas“
Turguose prasidėjo „šaltibarščių sezonas“ 2013.05.09 22:12 Irma Janauskaitė, Loreta Mačiulienė, LRT televizijos laida „Panorama“, LRT.lt Turgaus pardavėjai džiūgauja – pagaliau prasidėjo vadinamasis „šaltibarščių sezonas“ ir gerokai pajudėjo prekyba žalumynais. Bet žmonės tebėra taupūs. Per vieną pirkimą šviežių daržovių pasiilgę pirkėjai, pardavėjų skaičiavimu, išleidžia apie 7 ...
L. Kalpokaitės šaltibarščių paslaptis - pačios marinuoti burokėliai
L. Kalpokaitės šaltibarščių paslaptis - pačios marinuoti burokėliai 2012.06.05 11:03 Aktorė L. Kalpokaitė dalinasi savo šaltibarščių receptu su Balsas.lt skaitytojais. Aktorė sako, kad visa jos skaniųjų šaltibarščių paslaptis yra pačios marinuoti burokėliai. Jų ji gauna iš giminių, kurie patys juos augina ir su jos šeima pasidalina. Jums reikės: Rūgpienio, pieno, grietinės, marinuotų burokėlių, ...
Lietuvių nuotykiai Viduržemio jūroje: „atsipūtę“ graikai, paskutiniai Europos drambliai ir šaltibarščių ilgesys
Lietuvių nuotykiai Viduržemio jūroje: „atsipūtę“ graikai, paskutiniai Europos drambliai ir šaltibarščių ilgesys 2011.06.20 17:22 Laisvalaikio buriavimo kultūros puoselėtojo, kapitono Egidijaus Nasevičiaus vadovaujama jachta baigė dvi savaites trukusį žygį po svarbesnes Dodekaneso salas. Lietuvių jachtai teko pažinti ne tik Egėjo ir Viduržemio jūrų grožį – staigmenos ir netikėti nutikimai buvo ištikimi lietuvių palydovai.
Į viršų